Zápach v podpaždí
AD MOB
Zápach tvoří bakterie, které žijí v místech, kde se člověk potí a vytvářejí nepříjemný zápach.
2 díly octu a 1 díl vody smícháme. Namočíme vatičku a potřeme, kde je třeba.
Smíchá se s troškou vody, aby vznikla kaše. S tou se potře požadované místo.
Date: 01.07.2020 - 17:27
Líh
50% líh na vatičku a vytřít v podpaží - vyzkoušeno, dezinfikuje a ničí bakterieZatím nevyzkoušeno - Jablečný ocet
Ocet je konzervant, ničí bakterie, ale vytváří kyselé prostředí.2 díly octu a 1 díl vody smícháme. Namočíme vatičku a potřeme, kde je třeba.
Šťáva z citronu
Pár kapek citronové šťávy taktéž ničí bakterie.Zatím nevyzkoušeno - jedlá soda, či raději prášek do pečiva
Vytváří opak kyselého prostředí - neutralizuje jej. To se také bakteriím nelíbí.Smíchá se s troškou vody, aby vznikla kaše. S tou se potře požadované místo.
Černý čaj
Opláchnout s ním podpaží - snižuje tvorbu potu.Date: 01.07.2020 - 17:27
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Používejte ochranné pomůcky (rukavice, brýle atd.).
U chemické likvidace dbejte platných zákonů pro danou chemikálii!
Břečťan je jedovatý (plody), listy mohou vyvolat podráždění pokožky, po požití nevolnost, zvracení a množí se jak kořeny, tak jednotlivými částmi a pokud má dobré podmínky, tak jeho likvidace je vcelku velmi obtížná.
V kompostu se nerozloží a následně s ním zamoří všechnu půdu, kde byl kompost použit!
Pokud nechcete použít sůl, zkuste jen vroucí vodu ke kořenům - nejekologičtější - ale pozor na opaření!
Roztok určený na list obsahuje: 1 lžíci soli, litrovou láhev octu 8%, 0.25 litru tekutého mýdla
Vybírá se z menšího zla - pokud se nedaří zlikvidovat břečťan ručně a hrozí ohrožení zdraví, nebo dokonce života.
- starý list je velmi odolný proti chemikáliím, proto se herbicidy aplikují na mladé, nové lístky začátkem jara
- Garlon Účinná látka: triklopyr 60 g/l, fluroxypyr 20 g/l. Dle návodu v příbalovém letáku na nové lístky na jaře, nebo na zbylý řez výhonu.
- přípravek Touchdown herbicid neředěný si lze naředit dle návodu na letáků
- Roundup - pozor na správnou koncentraci (glykofosát - pokud je zákonem povolen - na správné koncentraci se poraďte s prodejcem)
- Roundup pro ničení plevele na chodnících nebude patrně v dost silné koncentraci
- Roundup na jaře při počátku růstu nových výhonků na tyto výhonky a nové lístky, které ještě nemají pevný voskový povrch, a popřípadě opakovat postřik, nechat působit 3 týdny až listy zežloutnou, či uschnou.
Pokud jsou listy stále zelené, je třeba znovu aplikovat přípravek.
- přeříznout výhon a do řezu, který zůstal na části rostliny, kterou nelze odstranit, aplikovat přípravek Roundup i za kůru, aby mízou sestoupil ke kořenům.
- likvidace pomocí Roundup trvá i 2 roky, než rostlina zežloutne a aplikace na list je nutno provádět každý měsíc. Zkusit listy pobodat ocelovým kartáčem aby došlo k jejich narušení a pak aplikovat přípravek.
Zkusit aplikovat přípravek na spodní stranu listu, která není hladká a tak odolná.
Můžeme konec výhonu obalit izolepou, aby přípravek zůstal na řezu. Na řez je možno po této upravě nasypat i sůl, která zůstane v trubičce vytvořené přesahem izolepy.
- použít přípravek ve správné koncentraci (poradit se s prodejcem / přečíst důkladně návod k použití)
- vyčkat potřebnou dobu po aplikaci, listy mohou začít žloutnout i až za 3 týdny
U chemické likvidace dbejte platných zákonů pro danou chemikálii!
Břečťan je jedovatý (plody), listy mohou vyvolat podráždění pokožky, po požití nevolnost, zvracení a množí se jak kořeny, tak jednotlivými částmi a pokud má dobré podmínky, tak jeho likvidace je vcelku velmi obtížná.
V kompostu se nerozloží a následně s ním zamoří všechnu půdu, kde byl kompost použit!
Likvidace břečťanu relativně čistou, zelenou cestou
Roztok 5 litrů ke kořenům obsahuje: 1.5 kg soli, 0.1 litru tekutého mýdlaPokud nechcete použít sůl, zkuste jen vroucí vodu ke kořenům - nejekologičtější - ale pozor na opaření!
Roztok určený na list obsahuje: 1 lžíci soli, litrovou láhev octu 8%, 0.25 litru tekutého mýdla
- - aplikovat na list roztok octu, soli a mýdla, počkat týden jestli list začne žloutnout, případně opakovat, pak začít s odstraňováním
- - aplikovat ke kořenům vroucí vodu se solí
- - odstranění ze stěn, odříznutí zelených části těsně nad místem, odkud vyrůstají
- - vytrhávání i s kořeny, části kořenů však přečkají v půdě a znovu vyraší
- - důkladné vybraní i zbytků kořenů z půdy do hloubky
- - po důkladném vyčistění místa výskytu, pokrýt 15 cm vrstvou mulčovací kůry, případně kůru doplňovat
Likvidace břečťanu chemicky
U chemické likvidace dbejte platných zákonů pro danou chemikálii!Vybírá se z menšího zla - pokud se nedaří zlikvidovat břečťan ručně a hrozí ohrožení zdraví, nebo dokonce života.
- starý list je velmi odolný proti chemikáliím, proto se herbicidy aplikují na mladé, nové lístky začátkem jara
- Garlon Účinná látka: triklopyr 60 g/l, fluroxypyr 20 g/l. Dle návodu v příbalovém letáku na nové lístky na jaře, nebo na zbylý řez výhonu.
- přípravek Touchdown herbicid neředěný si lze naředit dle návodu na letáků
- Roundup - pozor na správnou koncentraci (glykofosát - pokud je zákonem povolen - na správné koncentraci se poraďte s prodejcem)
- Roundup pro ničení plevele na chodnících nebude patrně v dost silné koncentraci
- Roundup na jaře při počátku růstu nových výhonků na tyto výhonky a nové lístky, které ještě nemají pevný voskový povrch, a popřípadě opakovat postřik, nechat působit 3 týdny až listy zežloutnou, či uschnou.
Pokud jsou listy stále zelené, je třeba znovu aplikovat přípravek.
- přeříznout výhon a do řezu, který zůstal na části rostliny, kterou nelze odstranit, aplikovat přípravek Roundup i za kůru, aby mízou sestoupil ke kořenům.
- likvidace pomocí Roundup trvá i 2 roky, než rostlina zežloutne a aplikace na list je nutno provádět každý měsíc. Zkusit listy pobodat ocelovým kartáčem aby došlo k jejich narušení a pak aplikovat přípravek.
Zkusit aplikovat přípravek na spodní stranu listu, která není hladká a tak odolná.
Můžeme konec výhonu obalit izolepou, aby přípravek zůstal na řezu. Na řez je možno po této upravě nasypat i sůl, která zůstane v trubičce vytvořené přesahem izolepy.

Proč Roundup neúčinkuje?
- aplikovat za slunečného dne, ten den pak nesmí pršet (spláchlo by to účinnou látku z listu)- použít přípravek ve správné koncentraci (poradit se s prodejcem / přečíst důkladně návod k použití)
- vyčkat potřebnou dobu po aplikaci, listy mohou začít žloutnout i až za 3 týdny
V obchodě ve sklenici nemáte téměř šanci poznat, zda je med závadný.
Ani zcukernatění medu laikovi příliš nenapoví, snad jen že med by neměl být do poloviny sklenice zcukernatělý a nad ním tekutý. Barva se dá také dotvořit přírodními barvivy a tudíž kupující je snadno oklamán.
Takže jak koupit kvalitní med a kde ho získat?
Téměř na každé vesnici je známý včelař, od kterého lidé kupují med a znají jeho kvalitu. Proto, pokud nemáte vyzkoušenou určitou značku a výrobce je lépe med nakupovat přímo u včelařů.
V obchodech pak kvalitní med mívá obyčejnou etiketu (bílý papírek s černým textem) ručně nalepenou, mnohdy křivě a neesteticky, se jménem a adresou včelaře, jehož můžeme kontaktovat a ověřit si zda se nejedná o padělek.
Ani zcukernatění medu laikovi příliš nenapoví, snad jen že med by neměl být do poloviny sklenice zcukernatělý a nad ním tekutý. Barva se dá také dotvořit přírodními barvivy a tudíž kupující je snadno oklamán.
Takže jak koupit kvalitní med a kde ho získat?
Téměř na každé vesnici je známý včelař, od kterého lidé kupují med a znají jeho kvalitu. Proto, pokud nemáte vyzkoušenou určitou značku a výrobce je lépe med nakupovat přímo u včelařů.
V obchodech pak kvalitní med mívá obyčejnou etiketu (bílý papírek s černým textem) ručně nalepenou, mnohdy křivě a neesteticky, se jménem a adresou včelaře, jehož můžeme kontaktovat a ověřit si zda se nejedná o padělek.
Past by měla být denně kontrolována a myš co
nejdříve usmrcena. Z etických důvodů není
tento způsob lovení myší doporučován a uvažuje se
o jeho zákazu.
Jedná se o obdélníkovou past s prolisem, který
je pokryt lepidlem a uprostřed je návnada.
Myš uvízne v rosolovitém lepu a nemůže z pasti odejít.
Pasti s lepidlem se používají i na krysy a potkany.
**VIDEO YOUTUBE
nejdříve usmrcena. Z etických důvodů není
tento způsob lovení myší doporučován a uvažuje se
o jeho zákazu.
Jedná se o obdélníkovou past s prolisem, který
je pokryt lepidlem a uprostřed je návnada.
Myš uvízne v rosolovitém lepu a nemůže z pasti odejít.
Pasti s lepidlem se používají i na krysy a potkany.
**VIDEO YOUTUBE
Kupte si hrnec jak s termostatem, tak i s časovačem, tepelně izolovaný (dvojitá stěna, jako u termosky) šetří elektřinu.
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.

Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Cibuli sazečku sázíme od poloviny března do poloviny dubna
Sazečku skladujeme při teplotě +20, nebo měsíc před sázením
dáme do místnosti s teplotou +25 stupňů aby nevybíhala do květu.
Sází se 10 cm od sebe do řádků 25 cm vzdálených.
Sazečku skladujeme při teplotě +20, nebo měsíc před sázením
dáme do místnosti s teplotou +25 stupňů aby nevybíhala do květu.
Sází se 10 cm od sebe do řádků 25 cm vzdálených.
Editace: 1. 7. 2020 - 17:27
Počet článků v kategorii: 364
Url:zapach-v-podpazdi
AD