PVC rukavice (jak se co dělá - video)
Jak se dělají pvc rukavice - Jak se co dělá
- polyvinylchlorid PVC je odolný materiál podobný plastu, nepropouští vodu a odolává chemikáliím
- PVC rukavice mají široké uplatnění od ropných rafinérií, rybolovu, chemického průmyslu až po použití v domácnostech
- nejdříve se z flanelu vystřihne výstelka pro gumové rukavice
- díly se sešijí do tvaru rukavice a olemuji elastickou páskou
- nyní se rukavice obrátí protože byly naruby a vytvoří se páry
- rukavice se nasadí na umělou ruku, nejdříve se ale vloží samostatný palec pro snadné sundání rukavice po pogumování v tekutém roztoku z PVC
- nejdříve ale textilní rukavice jdou přes plamen, kde se opálí prach a zbytky nití
- dále se namočí do tekutého PVC
- pak se ruky otáčí pod infračerveným světlem, aby se PVC rovnoměrně rozmístilo po rukavicích a netvořilo hrudky, zároveň i částečně zaschne
- rukavice se znovu namočí a některé se opatří protiskluzovým povrchem z drůbků PVC
- pak jdou do na 20 minut do pece 190°C horké kde se PVC vytvrdí
Jak se dělají pvc rukavice - Jak se co dělá - video
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Jak poznáme že máme v místnosti myš
- typický zápach hovínek a moči
- hovínka - mají tvar a velikost loupané rýže, ale jsou černá
- nakousané potraviny, sáčky a obaly potravin - otvor je roztřepený a u něj leží kousky odkousaného obalu
- nastražíme do rohů místnosti pasti s návnadou - myši raději kolem stěn a v koutech šmejdí, pokud se do jednoho týdne v jedné z pastí chytí myš tak máme jasno
Obrázek myších hovínek - trusu ve srovnání s hlavičkou zápalky. Hovínka jsou již vysušená, myš je zde zanechala asi před 3 měsíci.
- typický zápach hovínek a moči
- hovínka - mají tvar a velikost loupané rýže, ale jsou černá
- nakousané potraviny, sáčky a obaly potravin - otvor je roztřepený a u něj leží kousky odkousaného obalu
- nastražíme do rohů místnosti pasti s návnadou - myši raději kolem stěn a v koutech šmejdí, pokud se do jednoho týdne v jedné z pastí chytí myš tak máme jasno
Obrázek myších hovínek - trusu ve srovnání s hlavičkou zápalky. Hovínka jsou již vysušená, myš je zde zanechala asi před 3 měsíci.
Máte jen jednu aku vrtačku?
Sklopný nádstavec může obsahovat například vrták
a bit-křížový šroubovák.
Stačí jen povytáhnout a otočit o 180°.
Je to rychlejší, než stále měnit vrták za bit šroubováku.
https://geartop.store/products/20pcs-se
Rohový nástavec na vrtačku
Potřebujete vrtat v tísněních prostorech, kde je to s běžným šroubovákem zcela nemožné? Tento vychytaný nástavec na vrtačku vám to umožní! Vrtání je umožněno pod úhlem 90°. Předností nástavce je snadná manipulace a především ulehčení práce.
https://www.bestdarky.cz/rohovy-nastavec-na-vrtacku-p-8243.html
**VIDEO YOUTUBE
Sklopný nádstavec může obsahovat například vrták
a bit-křížový šroubovák.
Stačí jen povytáhnout a otočit o 180°.
Je to rychlejší, než stále měnit vrták za bit šroubováku.
https://geartop.store/products/20pcs-se
Rohový nástavec na vrtačku
Potřebujete vrtat v tísněních prostorech, kde je to s běžným šroubovákem zcela nemožné? Tento vychytaný nástavec na vrtačku vám to umožní! Vrtání je umožněno pod úhlem 90°. Předností nástavce je snadná manipulace a především ulehčení práce.
https://www.bestdarky.cz/rohovy-nastavec-na-vrtacku-p-8243.html
**VIDEO YOUTUBE
Jak odstranit vrzání pantů dveří.
Dveře vysadíme a do horního dílu pantu vyvrtáme skrz malý otvor. Pak stačí při vrzání pantů jen kápnout trochu oleje do dírky a je po skřípání. Viz obrázek.Také lze do horní části pantu vložit i zmuchlaný kousek papíru napuštěného olejem, nebo kousek kůže taktéž nasákle olejem, ale nesmí pak bránit dosednutí horního na dolní pant, protože by možná nebylo možné zavřít dveře.
Pokud máte přípravek na uvolňování zrezivělých šroubů WD-40 spray, lze jej také použít - nastříkat do spáry mezi panty a párkrát dveře otevřít a znovu zavřít.
Důležité
Když už vržou panty nezapomeňte promazat i zámek, protože i zámek již bude suchý a hrozí zalomení klíče, nebo poškození zámku. Pár kapek oleje do klíčové dírky, do otvoru kolem jazyku západky a kolem závory. Závoru je lépe vysunout klíčem zcela ze zámku a také jí naolejovat. Vše řádně rozhýbejte a přebytečný olej ze západky i závory setřete například ubrouskem ať se zámek nestane zdrojem umazání oděvu.Pokud patříte mezi zručné kutily, tak můžete celý zámek vytáhnout ze dveří, rozdělat a promazat vazelinou, která vydrží v zámku déle.
Kupte si hrnec jak s termostatem, tak i s časovačem, tepelně izolovaný (dvojitá stěna, jako u termosky) šetří elektřinu.
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Jak se dělá rostlinný olej - Jak se co dělá
- rostlinný olej se získává lisováním převážně semen a plodů rostlin
- hlavní plodiny pro výrobu rostlinného oleje jsou slunečnice, kukuřice, bavlník, sojové boby, len, konopí, sezam, canola (brukev řepka), kanolový olej
- Lisování za studena:
- jen malé podniky používají tuto technologii, ale olej je světlejší a chutnější
- semena slunečnice se nasypou do nízkotlakého lisu
- teplota při lisování nepřesáhne 40°C, odtud tedy název "lisování za studena"
- na lisování se používá vřetenový lis a je třeba bedlivě hlídat teplotu vznikající lisováním, aby olej nebyl znehodnocen
- ze 100 kg semen slunečnice se získá 38 litrů oleje vysoké kvality
- zbytky po lisování - pokrutiny - jsou používány, jako krmivo pro hospodářská zvířata
- po lisování se olej filtruje
- olej uchováváme ve skleněných tmavých láhvích, aby nebyl znehodnocen - plastové láhve jsou naprosto nevhodné
Jak se dělá rostlinný olej - Jak se co dělá - video
Editace: 20.8.2018 - 23:58
Počet článků v kategorii: 364
Url:jak-se-delaji-pvc-rukavice