PVC rukavice (jak se co dělá - video)
AD MOB
Jak se dělají pvc rukavice - Jak se co dělá
- polyvinylchlorid PVC je odolný materiál podobný plastu, nepropouští vodu a odolává chemikáliím
- PVC rukavice mají široké uplatnění od ropných rafinérií, rybolovu, chemického průmyslu až po použití v domácnostech
- nejdříve se z flanelu vystřihne výstelka pro gumové rukavice
- díly se sešijí do tvaru rukavice a olemuji elastickou páskou
- nyní se rukavice obrátí protože byly naruby a vytvoří se páry
- rukavice se nasadí na umělou ruku, nejdříve se ale vloží samostatný palec pro snadné sundání rukavice po pogumování v tekutém roztoku z PVC
- nejdříve ale textilní rukavice jdou přes plamen, kde se opálí prach a zbytky nití
- dále se namočí do tekutého PVC
- pak se ruky otáčí pod infračerveným světlem, aby se PVC rovnoměrně rozmístilo po rukavicích a netvořilo hrudky, zároveň i částečně zaschne
- rukavice se znovu namočí a některé se opatří protiskluzovým povrchem z drůbků PVC
- pak jdou do na 20 minut do pece 190°C horké kde se PVC vytvrdí
Jak se dělají pvc rukavice - Jak se co dělá - video
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Jak se drtí odpadky na skládkách.
Jeden ze způsobů je že dvě obří válcové frézy
rotují proti sobě po určitou dobu a pokud dojde
k zablokování stroje, začnou se otáčet opačným
směrem a tím vyvrhnout předmět zpět a znovu se
jej pokusí rozmělnit. Jsou schopny rozdrtit i dřevěné
klády. Rozcupovaný materiál jede dopravníkem k
dalšímu zpracování.
**VIDEO YOUTUBE
Jeden ze způsobů je že dvě obří válcové frézy
rotují proti sobě po určitou dobu a pokud dojde
k zablokování stroje, začnou se otáčet opačným
směrem a tím vyvrhnout předmět zpět a znovu se
jej pokusí rozmělnit. Jsou schopny rozdrtit i dřevěné
klády. Rozcupovaný materiál jede dopravníkem k
dalšímu zpracování.
**VIDEO YOUTUBE
Žijeme v překotné době a tichá klidná lokalita se může během roku změnit
v bouřlivé rušné staveniště, kterým budou procházet dopravní komunikace a
kolem nich vyrostou průmyslové zóny, nebo problémy se sousedy
lze řešit již jen způsobem "kdo uteče, ten vyhraje".
Člověk, který investoval do domu v takové oblasti
většinu svých příjmů je nyní v situaci, kdy buď zůstane,
nebo dům prodá většinou se ztrátou a přestěhuje se
někam na klidnější místo.
V případě stěhování by mnozí ocenili, kdyby si svou chalupu
mohli snadno přesunout na jiné místo.
Jedním z řešení jsou montované domy, které mají tyto výhody:
- velmi krátká doba výstavby
- ekologické a ekonomické bydlení
- nízké pořizovací náklady
- hospodárný provoz a úspora za vytápění
v bouřlivé rušné staveniště, kterým budou procházet dopravní komunikace a
kolem nich vyrostou průmyslové zóny, nebo problémy se sousedy
lze řešit již jen způsobem "kdo uteče, ten vyhraje".
Člověk, který investoval do domu v takové oblasti
většinu svých příjmů je nyní v situaci, kdy buď zůstane,
nebo dům prodá většinou se ztrátou a přestěhuje se
někam na klidnější místo.
V případě stěhování by mnozí ocenili, kdyby si svou chalupu
mohli snadno přesunout na jiné místo.
Jedním z řešení jsou montované domy, které mají tyto výhody:
- velmi krátká doba výstavby
- ekologické a ekonomické bydlení
- nízké pořizovací náklady
- hospodárný provoz a úspora za vytápění
Kupte si hrnec jak s termostatem, tak i s časovačem, tepelně izolovaný (dvojitá stěna, jako u termosky) šetří elektřinu.
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.

Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Lidstvo hledá další zdroje energie, aby si mohlo zachovat stávající životní úroveň.
Jako nejekologičtější se jeví využívání obnovitelných zdrojů. Mezi tyto patří i získávání energie spalováním biomasy. Protože biomasa je tvořena pohlcováním oxidu uhličitého uvolněného do ovzduší při jejím spalování, jedná se o tzv. uzavřený "ekologický" cyklus - co jsem uvolnil při spalování, zase pohltím na svůj růst.
Elektrárny tepelné jsou většinou stavěny blízko zdrojů paliva, které se v nich přeměňuje na elektrickou energii.
Představa, že uhlí od Sokolova se převáží přes celou republiku někde ke Znojmu do elektrárny a odtud elektřina putuje například do Prahy je sice reálná, ale tak nákladná a ztrátová, že je prakticky neuskutečnitelná.
Jestliže toto platí pro "uhelné elektrárny", pak to platí i pro elektrárny na spalování biomasy - je nutné, aby byly blízko zdrojů - lesa a v tom nastává problém, že lidé berou lesy, jako poslední oázu relativně čistého vzduchu, místa pro rekreaci, odpočinek a také, jako zelené plíce organizmu nazývaného civilizace.
Někomu by se mohlo zdát, že stavba zařízení na spalování biomasy bude veřejností přijímána s nadšením, ale nemusí být tomu tak již z výše uvedených důvodů.
Ve Frýdlantu nad Ostravicí má být postavena tato "ekologická" elektrárna (spalovna biomasy), ale u řady obyvatel Frýdlantu nad Ostravicí a jeho okolí to vzbuzuje obavy.
Proč?
- spalovna tento název mnoho lidí děsí představou, že spalovny jsou určeny ke spalování "čehokoliv"
- obavy ze zvýšení emise oxidu uhličitého na malé ploše a tím znečištění ovzduší
- obavy z vytěžení okolních lesů, které jednak vyrábějí životodárný kyslík, zachytávají prach, pohlcují smog a snižují riziko povodní daleko více, než vykácená holina
K zamyšlení:
V Německu začíná boom se stavěním "uhelných" elektráren, ve srovnání s elektrárnami na biomasu si každý může sám zvážit, která elektrárna je ekologičtější, ale taky je nutné přehodnotit vztah k jaderné energetice. Vždyť i naše Slunce je vlastně obří jaderný reaktor a bez něj by současný život na zemi nebyl možný. Navíc jaderné elektrárny do jisté míry zabraňují tomu, aby byly vydrancovány naše lesy a tak se výrazně podílejí na snížení imisních hodnot prachu a nežádoucích plynů v ovzduší.
Jako nejekologičtější se jeví využívání obnovitelných zdrojů. Mezi tyto patří i získávání energie spalováním biomasy. Protože biomasa je tvořena pohlcováním oxidu uhličitého uvolněného do ovzduší při jejím spalování, jedná se o tzv. uzavřený "ekologický" cyklus - co jsem uvolnil při spalování, zase pohltím na svůj růst.
Elektrárny tepelné jsou většinou stavěny blízko zdrojů paliva, které se v nich přeměňuje na elektrickou energii.
Představa, že uhlí od Sokolova se převáží přes celou republiku někde ke Znojmu do elektrárny a odtud elektřina putuje například do Prahy je sice reálná, ale tak nákladná a ztrátová, že je prakticky neuskutečnitelná.
Jestliže toto platí pro "uhelné elektrárny", pak to platí i pro elektrárny na spalování biomasy - je nutné, aby byly blízko zdrojů - lesa a v tom nastává problém, že lidé berou lesy, jako poslední oázu relativně čistého vzduchu, místa pro rekreaci, odpočinek a také, jako zelené plíce organizmu nazývaného civilizace.
Někomu by se mohlo zdát, že stavba zařízení na spalování biomasy bude veřejností přijímána s nadšením, ale nemusí být tomu tak již z výše uvedených důvodů.
Ve Frýdlantu nad Ostravicí má být postavena tato "ekologická" elektrárna (spalovna biomasy), ale u řady obyvatel Frýdlantu nad Ostravicí a jeho okolí to vzbuzuje obavy.
Proč?
- spalovna tento název mnoho lidí děsí představou, že spalovny jsou určeny ke spalování "čehokoliv"
- obavy ze zvýšení emise oxidu uhličitého na malé ploše a tím znečištění ovzduší
- obavy z vytěžení okolních lesů, které jednak vyrábějí životodárný kyslík, zachytávají prach, pohlcují smog a snižují riziko povodní daleko více, než vykácená holina
K zamyšlení:
V Německu začíná boom se stavěním "uhelných" elektráren, ve srovnání s elektrárnami na biomasu si každý může sám zvážit, která elektrárna je ekologičtější, ale taky je nutné přehodnotit vztah k jaderné energetice. Vždyť i naše Slunce je vlastně obří jaderný reaktor a bez něj by současný život na zemi nebyl možný. Navíc jaderné elektrárny do jisté míry zabraňují tomu, aby byly vydrancovány naše lesy a tak se výrazně podílejí na snížení imisních hodnot prachu a nežádoucích plynů v ovzduší.
Jak se dělá míč americký - Jak se co dělá
- 1869 v prvním zápase amerického fotbalu se hrálo s kulatým míčem z fotbalu
- míč se špatně nesl a nedalo se s ním dobře házet
- proto dnešní míč má tvar podlouhlého citronu
- materiálem na obal míče je hovězí useň, která má dlouhou životnost
- vystřihnou se 4 díly tvaru listu švestky (jako citron z boku)
- pak se na kůži vyrazí loga a značky
- kůže jsou seříznuty - ztenčeny na přesně určenou hmotnost
- kůže se opatří ze spodku podšívkou
- v horním dílu se vytvoří dírka pro ventilek, na okraji dírky pro stažení šňůrkou
- spodní dva díly se sešijí a horní taktéž
- díly se obrátí naruby a spodní se sešijí s horními
- zarovnají se švy, obrátí se plášť lícem nahoru
- vloží se duše, zajistí ventilek
- duše se mírně nafoukne, aby se míč dal lépe sešněrovat
- plně nafouknutý míč nesmí vážit více jak 425 gramů, střední obvod 55 cm a dlouhý obvod 71 cm
Jak se dělá míč americký - Jak se co dělá - video
Editace: 20.8.2018 - 23:58
Počet článků v kategorii: 364
Url:jak-se-delaji-pvc-rukavice
AD