Basseballové míčky (jak se co dělá - video)
Jak se dělají basseballové míčky - Jak se co dělá
Co uvidíte:- míčky jsou vyráběny dle přísných bassebollových pravidel
- míčky musí mít stejnou hmotnost i obvod
- uvnitř míčku je kulička s korkovým jádrem
- kuličky se obalí lepidlem
- jsou omotány speciální 4 pramennou přízí
- pak se omotá další přízí 3 pramennou
- pak se přidá ještě další vrstva
- vrstvy zajišťují stálý tvar míčku i po mnoha úderech
- vrstvy vláken se napustí lepidlem
- 48 hodin se suší
- plášť míčku je z kůže a má tvar osmičky po obvodu proděrovaný pro sešití
- na míček je třeba dvě kůže ve tvaru 8
- na míčku je 108 stehů
- výroba jednoho míčku trvá asi jeden týden
Jak se dělají basseballové míčky - Jak se co dělá - video
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Pro část lidí je tato rostlina nepříjemným plevelem s, kterým bojují na zahrádce, kolem plotů a zdí, nebo jim znepříjemní procházku tím, že doslova znepřístupní některá místa. Dorůstá totiž výšky 150 cm a její žahavé chloupky se při doteku odlamují. Obsahují kyselinu mravenčí jenž dráždí pokožku a spoře oděný turista si velmi rozmyslí, zda si zkrátit cestu přes tuto džungli.
Nicméně tato rostlina oplývá schopnostmi léčit a to vlastně zdarma, což v dnešní době nám nabídne málokdo.
Latinský název kopřivy dvoudomé: Urtica dioica
Cítíte se unaveni, málo výkonní ? Zkuste:
Čaj na zlepšení metabolizmu
- natrháme listy kopřivy, nejlépe do 20 května, tedy z mladých rostlin a opláchneme pod tekoucí vodou
- 30g nakrájených listů spaříme ve 0,25 litru vody a necháme 3 až 5 minut louhovat ( napoprvé si vylouhujte například 10 listů)
- pijeme přes den po doušcích po 14 dnů
- čaj podporuje krvetvorbu, má močopudné účinky, připisuje se mu příznívý vliv na slinivku, žaludek, játra, močové ústrojí a klouby
Odvar
z kopřivy se též přidává do koupelí na zlepšení stavu pokožky, proti ekzémům a na snížení vypadávání vlasů.Z kopřivy se dělají i polévky, špenáty, přidává se do nádivek, ale také je důležitou součásti různých krmiv pro drůbež.
Jak se dělá cukroví - Jak se co dělá
Ve videu uvidíte:- velmi starou technologii výroby cukrové pochoutky
- postup výroby
- glukózový sirup
- potravinářské barvivo
- k čemu slouží vytahovač
- čokoládovou náplň
- tepelnou úpravu směsi
- zpracování strojem na bonbony
- výrobu kulatých bonbónů
- výrobu čokoládových bonbónů
Jak se dělá cukroví - Jak se co dělá - video
Jak se dělají bumerangy - Jak se co dělá
- bumerangy sloužily k lovení zvěře
- některé klacky se při hodu vracely a člověk zkoumal proč
- správně zhotovený bumerang se vrátí téměř přesně na místo vržení
- bumerang má tvar zhruba písmene V a může mít různé velikosti
- bumerang se vyrábí většinou ze dřeva
- dřevo se nařeže na pásy
- napařené dřevo se dá snadno ohnout
- tvar se upravuje přitažením pásů k formě
- pásy se k sobě lepí a znovu formují
- pak se blok nařeže na pásy 8 až 12 mm silné
- pásy se vytvarují do správného tvaru s náběhovými hranami
- bumerang lze vyrábět i z letecké překližky
- konce křídel se vytvarují nahoru ale v opačném směru aby se bumerang vracel
- vše se vyváží a nalakuje
Jak se dělají bumerangy - Jak se co dělá - video
Taky se Vám urodilo více jablek než je nutné na zimní uskladnění?
Menší množství v odšťavnovači, ale 10 a více kg je lepší v lisovat v lisu na ovoce.
Vytékající šťávu chytáme do kbelíku přes sítko, nebo cedník z plastu, aby se radikálně nesnížil obsah vitamínu C.
Nakonec šťávu stočíme do čistých PETLAHVÍ a pevně zašroubujeme.
Můžeme okamžitě konzumovat, nebo PETLAHVE dát do mrazničky. Pak stačí láhev vložit den před konzumací do ledničky do spodní části, kde rozmrzne, ale hlavně ochladí vnitřek ledničky, takže ta pak spotřebuje daleko méně elektrické energie k svému provozu.
Další den již můžete petláhev dát např. do kuchyně na odkapavací část dřezu, kde zcela rozmrzne a vodní pára, která na ní bude kondenzovat steče do odpadu.
Rozmrzlý mošt bude možná o něco kyselejší, jak čerstvá šťáva, tak si vyzkoušejte jeho doslazení buď hroznovým, nebo řepným cukrem, někdo upřednostňuje i jiná sladidla.
Pokud nějakou tu PETLÁHEV zapomenete uschovat do mražáku nic se neděje. Do týdne budete z ní mít bezva limonádu. Pozor pění daleko více, jak šampaňské a někdy se PETLÁHEV i roztrhne pod náporem tlaku kysličníku uhličitého, navíc tato limonáda bude asi již obsahovat nějaké množství alkoholu, takže řidiči pijte až dojedete domů a nikam již nepojedete.
Jak vyrobit jablečný mošt
Spadaná, nebo natrhaná zralá jablka (důležité je, aby nebyla příliš kyselá) nastrouháme a vylisujeme v zařízení k tomu určeném.Menší množství v odšťavnovači, ale 10 a více kg je lepší v lisovat v lisu na ovoce.
Vytékající šťávu chytáme do kbelíku přes sítko, nebo cedník z plastu, aby se radikálně nesnížil obsah vitamínu C.
Nakonec šťávu stočíme do čistých PETLAHVÍ a pevně zašroubujeme.
Můžeme okamžitě konzumovat, nebo PETLAHVE dát do mrazničky. Pak stačí láhev vložit den před konzumací do ledničky do spodní části, kde rozmrzne, ale hlavně ochladí vnitřek ledničky, takže ta pak spotřebuje daleko méně elektrické energie k svému provozu.
Další den již můžete petláhev dát např. do kuchyně na odkapavací část dřezu, kde zcela rozmrzne a vodní pára, která na ní bude kondenzovat steče do odpadu.
Rozmrzlý mošt bude možná o něco kyselejší, jak čerstvá šťáva, tak si vyzkoušejte jeho doslazení buď hroznovým, nebo řepným cukrem, někdo upřednostňuje i jiná sladidla.
Pokud nějakou tu PETLÁHEV zapomenete uschovat do mražáku nic se neděje. Do týdne budete z ní mít bezva limonádu. Pozor pění daleko více, jak šampaňské a někdy se PETLÁHEV i roztrhne pod náporem tlaku kysličníku uhličitého, navíc tato limonáda bude asi již obsahovat nějaké množství alkoholu, takže řidiči pijte až dojedete domů a nikam již nepojedete.
Jablečný mošt
si budou pochvalovat Vaši hosté při grilovačkách dobrý je též k sýru, uzenému, rybě, řízkům s majonézovým salátem. Podporuje trávení a zlepšuje tělesnou imunitu. V zimním období je vítečný při nemocech z nachlazení a chřipkách.S fenoménem globálního oteplování většina společnosti uvěřila tomu, že klima na naší planetě se stále jen otepluje a nikdy již tomu nebude jinak.
Ale ti, kteří byli ve školních lavicích pozornější, si zapamatovali, že na Zemi se pravidelně střídají období s teplým klimatem s dobami ledovými.
Menší ledové doby nastávají i v teplé periodě. Jejich předpovídaní je závislé na datech, které mají klimatologové k dispozici. Poslední malá doba ledová nastala kolem roku 1740, kdy došlo k radikálnímu snížení teplot.
Tyto malé doby ledové jsou patrně spojeny se solární aktivitou, vždyť Slunce je největším dodavatelem energie a energie uvolněná do atmosféry lidskou činností je ve srovnání s ním jen nepatrná. Když si Slunce dá odpočinek tak prostě mrzneme.
I povodně, které v posledních letech trápí Evropu a zejména Českou republiku mohou předznamenávat klimatickou změnu.
Pro ty, kteří se těší na ochlazení je třeba připomenout, že doby ledové přinášely redukci rostlinných i živočišných druhů, hlad, utrpení a v současnosti by pro nás taková chladná perioda znamenala značné ekonomické problémy. Vždyť počet slunečných dnů za první polovinu roku 2013 lze v mnohých regionech ČR spočítat na prstech jedné ruky.
Naopak teplé klima zaručuje dostatek potravy, rozmanitost druhu a pro člověka minimalizuje výdaje na vytápění, či ohřev vody a snižuje i cenu potravin.
Ale ti, kteří byli ve školních lavicích pozornější, si zapamatovali, že na Zemi se pravidelně střídají období s teplým klimatem s dobami ledovými.
Menší ledové doby nastávají i v teplé periodě. Jejich předpovídaní je závislé na datech, které mají klimatologové k dispozici. Poslední malá doba ledová nastala kolem roku 1740, kdy došlo k radikálnímu snížení teplot.
Tyto malé doby ledové jsou patrně spojeny se solární aktivitou, vždyť Slunce je největším dodavatelem energie a energie uvolněná do atmosféry lidskou činností je ve srovnání s ním jen nepatrná. Když si Slunce dá odpočinek tak prostě mrzneme.
I povodně, které v posledních letech trápí Evropu a zejména Českou republiku mohou předznamenávat klimatickou změnu.
Pro ty, kteří se těší na ochlazení je třeba připomenout, že doby ledové přinášely redukci rostlinných i živočišných druhů, hlad, utrpení a v současnosti by pro nás taková chladná perioda znamenala značné ekonomické problémy. Vždyť počet slunečných dnů za první polovinu roku 2013 lze v mnohých regionech ČR spočítat na prstech jedné ruky.
Naopak teplé klima zaručuje dostatek potravy, rozmanitost druhu a pro člověka minimalizuje výdaje na vytápění, či ohřev vody a snižuje i cenu potravin.
Editace: 17.8.2018 - 13:24
Počet článků v kategorii: 364
Url:jak-se-delaji-basseballove-micky