Mražená pizza (jak se co dělá - video)
AD MOB
Jak se dělá mražená pizza - Jak se co dělá
- pizza je velmi oblíbený potravinářský výrobek
- pizza může být i čistě vegetariánské jídlo
- Postup výroby:
- mouka (i kukuřičná se přidává), cukr, sůl, kvasnice, voda, olej se uhněte v hnětači
- po uhnětení těsto kyne asi 1/2 hodiny
- těsto se strojově rozválí a propíchá aby mohl unikat vzduch při smažení
- kulaté placky vykrajuje válec se vzorem kruhů po obvodě
- pizzové placky se pečou 3 minuty při teplotě 200 až 315°C
- automat polije placky tomatovou omáčkou a posype strouhaným sýrem mozzarellou. Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie
- obdobně se stroj posype placky masovou směsí s feferonkami
- pizza se zmrazí při teplotě -31,6°C po dobu 20 minut
- automat zabalí pizzu do fólie a vyřadí vadné kusy
- nakonec se pizza zasune do obalu a může se exportovat
Jak se dělá mražená pizza - Jak se co dělá - video
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Tepelné čerpadlo pracuje na opačném principu ledničky.
Zatímco lednička potřebuje okolní vzduch na ochlazení media,
tepelné čerpadlo z okolního prostředí teplo odebírá.
Kompresor stlačí ohřátý plyn , který odebral energii z okolí,
které musí být teplejší, než je teplota plynu, aby se plyn ohřál.
Stlačením dojde ještě k dalšímu ohřátí, jako když pumpujeme
kolo, tak i pumpa se zahřeje a tím i stlačený plyn.
Plyn kondenzuje na kapalinu a putuje do výměníku, kde předá teplo
otopné vodě.
Dále pokračuje přes škrtící ventil a po průchodu tímto ventilem
se mění na plyn a ochladí se, jako když prudce unikne CO2 ze
sifonové bombičky. Takto ochlazený plyn putuje dále do výměníku
kde odebírá teplo okolnímu médiu - například může to být voda
z rybníka. Po zahřátí putuje opět do kompresoru a celý cyklus se
opakuje.
Obrázek funkce tepelného čerpadla:

Zatímco lednička potřebuje okolní vzduch na ochlazení media,
tepelné čerpadlo z okolního prostředí teplo odebírá.
Kompresor stlačí ohřátý plyn , který odebral energii z okolí,
které musí být teplejší, než je teplota plynu, aby se plyn ohřál.
Stlačením dojde ještě k dalšímu ohřátí, jako když pumpujeme
kolo, tak i pumpa se zahřeje a tím i stlačený plyn.
Plyn kondenzuje na kapalinu a putuje do výměníku, kde předá teplo
otopné vodě.
Dále pokračuje přes škrtící ventil a po průchodu tímto ventilem
se mění na plyn a ochladí se, jako když prudce unikne CO2 ze
sifonové bombičky. Takto ochlazený plyn putuje dále do výměníku
kde odebírá teplo okolnímu médiu - například může to být voda
z rybníka. Po zahřátí putuje opět do kompresoru a celý cyklus se
opakuje.
Obrázek funkce tepelného čerpadla:

Inteligentní alternativa ke komplikovaným napínacím vačkovým zařízením a
bungee gumovým kabelům s háčky.
Snadné uchycení nákladu například na vozíku za auto.
**VIDEO YOUTUBE
bungee gumovým kabelům s háčky.
Snadné uchycení nákladu například na vozíku za auto.
**VIDEO YOUTUBE
Gardena Combisystem 3108-20 Sběrač ovoce
Vynikající dárek nejen pro dědečky a rodiče, ale i pro všechny sadaře, zahradníky, ovocnáře a pěstitele ovoce.Výhody
- Není třeba se ohýbat
- Rychlost sběru
- Nerousáte si ruky, když je rosa
- Má otvor na vysýpání, což levné sběrače většinou nemají
- Rukojeť lze použít na jiná nářadí od Gardena

Sběrač při sběru ořechů
Při sběru ořechu jsme sběrač jen vždy přitlačili shora na plod a jevilo se to lepší, než rotačním způsobem viz video níže:**VIDEO YOUTUBE
Date: 15.11.2021 - 10:28
Jak se dělají tetra pack obaly - Jak se co dělá
- obaly tetra pack slouží k uchovávání potravin po dobu až 1 roku bez nutnosti použít konzervační prostředky
- obal tvoří především papír, který lze recyklovat
- obal se skládá z umělohmotné, papírové vrstvy a fólie
- umělohmotná vrstva zabrání prosakování tekutin
- nejdříve se vytvoří potisk na roli papíru
- pak se cívka papíru navede do laminovacího stroje, kde se vrstva papíru spojí s vrstvami umělé hmoty a fólie
- do laminovacího přístroje se zavede i tenká hliníková fólie
- teplem se vrstvy spojí a válce je slisují dohromady
- potištěný papír opatřený již všemi vrstvami se navine na velký válec
- válec se postupně navinuje na dělený válec a papír je přitom rozřezáván, takže vznikne nakolik samostatný úzkých cívek, ze kterých se pak již stříhají jednotlivé pláště samotných obalů
- malé cívky se vloží do plnícího stroje a papír prochází sterilizačním prostředím
- stroj pak svine papír do trubice
- trubici plní tekutinou (mlékem, vodou, šťávami)
- pak trubici řeže a zapečetí na jednotlivá balení
Jak se dělají tetra pack obaly - Jak se co dělá - video
Jak se dělá víno - Jak se co dělá
- 8000 let již lidstvo zná víno, které dopravovalo ve vacích ze zvířecí kůže
- v současnosti se víno nejčastěji prodává ve skleněných lahvích
- vinné révě se nejlépe daří v mírných zeměpisných šířkách
- na chráněných svazích jsou keře schopny odolat i krutějším mrazům
- čím zralejší hrozny, tím sladší víno, proto se pěstitelé pokouší o co nejpozdější sběr
- hrozny se sklízí ručně, aby se neporanily rostliny
- pro přípravu červeného vína se hrozny používají celé i s jadérky a slupkami
- pro přípravu bílého vína se používá jen šťáva zvaná mošt
- na výrobu vína má největší vliv kvalita hroznů a ta je závislá na počasí, poloze vinohradu, půdě, odrůdě atd.
- Výroba vína:
- hrozny se omyjí a rozdrtí
- lisováním se z směsi získá mošt
- mošt se uskladní v nerezových nádobách a přidají se do něj kvasinky, které přemění cukr v alkohol - proces se nazývá fermentace
- s kvasinkami se provádí experimenty, aby se zjistil vliv určitého druhu kvasinek na výsledný produkt
- bílé víno fermentuje - kvasí 3 týdny při 17°C
- červené víno kvasí 10 dnů při teplotě 30 - 35°C
- růžové víno se připravuje z červených hroznů, ale mošt se od rozemletých bobulí včas oddělí, aby barva nebyla tak sytá
- červené víno se po určité době při fermentaci vypouští, aby se provzdušnilo a urychlil se proces kvašení a zpět se vrací horním koncem do nádrží
- během fermentace se hlídá i obsah cukru v moštu
- s výjimkou velmi sladkých vín se za konec fermentace považuje přeměna veškerého cukru na alkohol
- po fermentaci obsahuje červené víno 11 až 13% alkoholu, bíle a růžové 11 až 11,5%
- víno se nechá několik měsíců odstát a pak se filtruje
- při stáčení vína do sklenic je nutné zamezit styk vína se vzduchem
- barva sklenice by měla být tmavá - i světlo má vliv na kvalitu vína
- na uzavírání láhví se používají korkové zátky, které spolehlivě těsní
- korek je kůra z korkového dubu a po sběru znovu doroste
- víno v láhvích stárne a mohou se zvýraznit některé jeho charakteristické vlastnosti, což se projeví i na jeho ceně
Jak se dělá víno - Jak se co dělá - video
Editace: 16.8.2018 - 21:22
Počet článků v kategorii: 364
Url:jak-se-dela-mrazena-pizza
AD