Mražená pizza (jak se co dělá - video)
Jak se dělá mražená pizza - Jak se co dělá
- pizza je velmi oblíbený potravinářský výrobek
- pizza může být i čistě vegetariánské jídlo
- Postup výroby:
- mouka (i kukuřičná se přidává), cukr, sůl, kvasnice, voda, olej se uhněte v hnětači
- po uhnětení těsto kyne asi 1/2 hodiny
- těsto se strojově rozválí a propíchá aby mohl unikat vzduch při smažení
- kulaté placky vykrajuje válec se vzorem kruhů po obvodě
- pizzové placky se pečou 3 minuty při teplotě 200 až 315°C
- automat polije placky tomatovou omáčkou a posype strouhaným sýrem mozzarellou. Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie
- obdobně se stroj posype placky masovou směsí s feferonkami
- pizza se zmrazí při teplotě -31,6°C po dobu 20 minut
- automat zabalí pizzu do fólie a vyřadí vadné kusy
- nakonec se pizza zasune do obalu a může se exportovat
Jak se dělá mražená pizza - Jak se co dělá - video
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Latinsky: Sambucus nigra
čerstvé plody jsou mírně jedovaté, ale sušením se účinek strácí. Jedovaté jsou i listy i kůra.
Lidově: kozičky, bezinka, psí bez
V dřívějších dobách měli lidé k bezu až posvátnou úctu a dokázali zužitkovat vše, co keř poskytoval. Od tvrdého dřeva, až po květy či plody. Někde se i říkavalo "před heřmánkem smekni, před bezem klekni".
V letních měsících je velmi osvěžující limonáda z květů, která nezpůsobuje pocit plnosti žaludku a neobsahuje chemikálie přidávané do kupovaných limonád.
Limonáda byla velmi oblíbené u zemědělců, jelikož zvyšovala pocení a tím lepší ochlazování organizmu v horkých letních měsících.
čerstvé plody jsou mírně jedovaté, ale sušením se účinek strácí. Jedovaté jsou i listy i kůra.
Lidově: kozičky, bezinka, psí bez
V dřívějších dobách měli lidé k bezu až posvátnou úctu a dokázali zužitkovat vše, co keř poskytoval. Od tvrdého dřeva, až po květy či plody. Někde se i říkavalo "před heřmánkem smekni, před bezem klekni".
Květ
bezu byl základním lékem při nemocech z nachlazení pro svůj potopudný účinek, mírnil horečky i kašel, ale je i projímavý.V letních měsících je velmi osvěžující limonáda z květů, která nezpůsobuje pocit plnosti žaludku a neobsahuje chemikálie přidávané do kupovaných limonád.
Jak si vyrobit limonádu z bezových květů:
- do 3 litrové láhve od okurek dáme
- 3 až 5 květů bezu černého (celých okolíků)
- polovinu středně velikého citronu nakrájeného na plátky
- 0,25 litru cukru (jsou na to odměrky, nebo možná máte hrníček o tomto objemu )
- zalijeme vodou a postavíme na místo, kde svítí slunce
- druhý den zkontrolujeme zda se cukr již rozpustil a řádně vše promícháme
- zakryjeme čistou látkou a necháme kvasit
- zhruba po šesti dnech již můžeme nálev zcedit a limonádu dát bud do pet láhví, nebo přímo konzumovat
- pozor - probíhá kvašení, takže řidiči mohou až po jizdě
Limonáda byla velmi oblíbené u zemědělců, jelikož zvyšovala pocení a tím lepší ochlazování organizmu v horkých letních měsících.
Tuff Cat plastovou past na myši se povede snadno nastražit i méně zručným lidem.
Pokud dáte past do koridoru kudy myši chodí, mnohdy není třeba ani vkládat návnadu.
Myš vleze na spouštěcí mechanismus a past sklapne.
Novým pastím se myši vyhýbají, ale jakmile se jednou myš do ní chytí a zanechá na
ní pachové stopy, tak k ní myši ztratí respekt.
Pokud dáte past do koridoru kudy myši chodí, mnohdy není třeba ani vkládat návnadu.
Myš vleze na spouštěcí mechanismus a past sklapne.
Novým pastím se myši vyhýbají, ale jakmile se jednou myš do ní chytí a zanechá na
ní pachové stopy, tak k ní myši ztratí respekt.
Jak se dělají peřiny - Jak se co dělá
- prachové peří je ne břiše hus, kachen a dalších vodních ptáků
- prachové peří je tvořeno navzájem propletenými vlákny, které tvoří kapsy
- vzduchové kapsy izolují před chladnou vodou
- peří se víří v komorách, nejlehčí prachové vystoupá nejvýš a přechází do další komory
- prachové peří se vyčistí, zbaví bakterií, roztočů a mastnoty
- přidají se antibakteriální a proti plísňové prostředky
- kontroluje se objemová hmotnost peří
- peří se nafouká do sypkoviny do jednotlivých kapes, které se pak prošijí na stroji
- sypkovina je hustá tkanina ze 100% bavlny a peří se z ní nedostane otvůrky ven
Jak se dělají peřiny - Jak se co dělá - video
Sazečku skladuji na suchém místě s teplotou nad 0°C,
tedy na místě, kde nemrzne.
Jako podklad se mi nejvíce osvědčila suchá pšeničná sláma.
Měsíc před výsadbou jí dám do místnosti, kde je +15, aby
se probudila a na záhonu nešla do květu.
tedy na místě, kde nemrzne.
Jako podklad se mi nejvíce osvědčila suchá pšeničná sláma.
Měsíc před výsadbou jí dám do místnosti, kde je +15, aby
se probudila a na záhonu nešla do květu.
Přidávám ještě možnost použití protiplísňových přípravků. Mezi ty spolehlivější patří přípravky na bázi aktivních sloučenin stříbra, jako je ansilver. Existují varianty jak pro prevenci tak i sanaci obytných prostor. Více info zde: //plisne-likvidace.cz
Editace: 16.8.2018 - 21:22
Počet článků v kategorii: 364
Url:jak-se-dela-mrazena-pizza