Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Proč se sekačka na trávu ucpává


AD MOB

Proč se sekačka ucpává

Sekačku lze čistit jen s vypnutým, chladným motorem, odpojit i zapalovací svíčku (sundat fajfku).
Nádržka na benzín musí být prázdná, pokud sekačku naklápíme, či překlápíme.
U elektrických sekaček je třeba i odpojit kabel (vytáhnout vidlici ze zásuvky)!
  • - kontrola ostrosti nožů - tupé nože snižují otáčky motoru a zhorší vyhazování trávy do koše
  • - buben sekačky udržujte v čistotě - stará, zaschlá tráva a hlina nedovolí klouzání nové trávy po bubnu
  • - konzervace nože a kovových částí bubnu mimo sezónu, či při odstávkách / někdo používá WD-40 , na čistém povrchu tráva tak neulpí
  • - vysoká tráva, častěji kosit, nebo zvýšit nastavení sekačky/nožů nad terénem páčkou zpravidla u jednoho z kol
  • - vysoká tráva, zkusit naklopit sekačku na sebe, přední kola jsou více nad terénem, ale pozor na mazání motoru, některé špatně mažou, když jsou dlouho naklopené a mohou se zadřít!
  • - mokrá tráva, počkat až oschne
  • - zbytky staré trávy, sena mezi novou travou
  • - rychlý posuv, jízda - sekačka nestačí vyhazovat pokosenou trávu
  • - malý vyhazovací otvor sekačky do koše - nevhodná konstrukce sekačky
  • - plný koš, vysypat trávu
  • - ucpaná látka-síťovina koše, vyčistit
  • - slabý motor sekačky - motor rychle ztrácí otáčky a dusí se / séct častěji, pomaleji, nebo si pořídit vhodnější

351LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


326

Úchyty pro pokládání dlaždic | uchyty-pro-pokladani-dlazdic


Pomůcka pro pokládání dlaždic - lepení obkladů

Návod na použití:

Mezi položené nebo čerstvě nalepené dlaždice vložíte tento úchyt, přitahujete matici až dlaždici vyrovnáváte s okolními. Po zatuhnutí pojiva úchyt snadno uvolníme. Výsledek je vyrovnaná podlaha či stěna z dlaždic.

**

**
Date: 03.06.2020 - 10:15
224

Ananasy (jak se co dělá - video) | jak-se-dela-ananas


Jak se dělá ananasy - Jak se co dělá

Co uvidíte:
  • ananas anglicky pineapple
  • ananas pochází z Jižní Ameriky
  • pěstuje se v tropických oblastech vyžaduje 23 - 30°C
  • na Havaji byl vyšlechtěn extra sladký kultivar Del Monte
  • postřik etylénem pro vývoj květů
  • 5 měsíců po rozkvětu (rok od předchozí sklizně) je možno sklízet
  • ananas musí být správně sladký pro sklizeň
  • před zpracováním je nutno řádné mytí
  • jen I. jakost jde na vývoz
  • IV. jakost se lisuje na šťávu
  • ananasy se odjádrují, zbaví slupky a nakrájí na plátky
  • plátky se mohou sušit a pak balit, nebo konzervovat
  • ananasy na vývoz se zalijí speciálním voskem proti rychlému přezrání a mají korunku

Jak se dělá ananasy - Jak se co dělá - video

**

314

Vyřezávané svíčky (jak se co dělá - video) | jak-se-delaji-vyrezavane-svicky


Jak se dělají vyřezávané svíčky - Jak se co dělá

  • vyřezávání svíček má kořeny v Německu
  • vyřezávané svíčky jsou uměleckým dílem
  • v kádích se roztaví různobarevné vosky
  • jádro svíčky je mnoho-hran na řezu připomínající šesticípou hvězdu
  • namočí se do čistého a pak vosku určité barvy, vrstvy se promísí
  • pak se svíčka namočí do vody, vrstva ztuhla a znovu se proces opakuje až vznikne 35 vrstev
  • svíčka pro vyřezávání musí mít správnou teplotu
  • na vyřezávání je pouze 15 minut, pak již svíčka příliš ztuhne
  • z hran hvězdy se naříznou plátky jako lístky a zahnou se jednou na pravo, další řada do leva a v tom je kouzlo výsledného efektu rostliny
  • poslední řada plátků se zahne nahoru
  • dutým dlátkem se dají vyřezávat vzory do svíčky dle vaší fantazie

Jak se dělají vyřezávané svíčky - Jak se co dělá - video

**

174

Med pampeliškový | med-pampeliskovy


Med pampeliškový (sk: Med z púpavy) - recept proti nachlazení.

Názvy rostliny - synonyma:
Latinsky:Taraxacum officinale - (skupina: Taraxacum sect. Ruderalia)
Česky odborně: Smetánka lékařská (z čeledi hvězdnicovitých lat.Asteraceae)
Lidově: Pampeliška, smetánka
Slovensky: Púpava lekáraska
pampeliska

Co budeme potřebovat:
  • 200 květů pampelišky v poledne natrhaných v plném rozkvětu ( u zavřených květů bychom dobře nepoznali stáří a stav květu)
  • 1 litr vody
  • 1 citron větší
  • 1 kg cukr krystal
  • hrnec 2 litry obsah
Pokud chcete větší množství medu, tak dávky například zdvojnásobte a nachystejte si větší hrnec (4 litry obsah).

Postup:
  1. květy bez stonků omyjeme pod tekoucí vodou
  2. vložíme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody
  3. přidáme nakrájený citron na kolečka
  4. vaříme 15 minut
  5. pak odstavíme a necháme 24 hodin louhovat
  6. druhý den přecedíme a do šťávy přidáme cukr
  7. vaříme ještě 1,5 hodiny, aby se voda odpařila a med začal tuhnout
  8. med pak lijeme do sterilizovaných skleniček a uzavřeme, doporučuje se otočit je dnem vzhůru a uložit v temnu, chladu a suchu


Pampelišky nesbíráme v okolí chemicky ošetřovaných lánů, nebo ovocných školek, či v blízkosti silnic.
Med má svou specifickou chutˇ i vůni a používá se při nachlazení například do lipového čaje, na chleb s máslem, do pečiva.

Můžete vyzkoušet udělat med i z jiných léčivek, jako například z hluchavky, sedmikrásky, třezalky atd. Podělte se s ostatními o vlastní zkušenosti.

Vite, že kořen pampelišky je také lečivý?
Odvar z kořene příznivě působí na metabolizmus člověka, trávení, močové cesty a klouby čímž odstraňuje únavu a zvyšuje výkonnost organizmu.

Čaj proti únavě se připravuje z jedné čajové lžičky kořenové drogy na jeden decilitr vody. Vše se nechá jednu minutu vařit. Poté nechte ustát a pijte dvakrát až čtyřikrát po jednom hrnku během dne.
121

Zavařování v elektrickém zavařovacím hrnci | zavarovani-v-elektrickem-zavarovacim-hrnci-id-726


Kupte si hrnec jak s termostatem, tak i s časovačem, tepelně izolovaný (dvojitá stěna, jako u termosky) šetří elektřinu.
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.

Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.



Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.

Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.

Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**


Editace: 9.7.2020 - 12:56
Počet článků v kategorii: 351
Url:proc-se-sekacka-na-travu-ucpava

AD
11 Share
Share
Tweet