Postřik proti mandelince
Jako každý rok se potýkáme ze škůdcem mandelinkou bramborovou.
Malé plochy není třeba chemicky ošetřovat, stačí brouky a larvy sesbírat do kbelíku a pak je usmrtit.
U větších ploch bychom tohle asi nezvládli a je třeba postřik přípravkem.
Rizika pro člověka a životní prostředí
MOSPILAN 20 SP je prášek rozpustný ve vodě. Po nástřiku na list se dostává do nově se vytvářejících stvolů a listů, ale ne do hlízy, tak působí na larvy brouka, které se živý listím. Způsobuje jejich ochrnutí a následné uhynutí.
Pro člověka je přípravek škodlivý.
Ochranná lhůta je vyznačena v příbalovém letáku.
Přípravek dále usmrcuje:
mšice, květopasy, molice, obaleče a jiný hmyz.
Malé plochy není třeba chemicky ošetřovat, stačí brouky a larvy sesbírat do kbelíku a pak je usmrtit.
U větších ploch bychom tohle asi nezvládli a je třeba postřik přípravkem.
CALYPSO 480 SC
CALYPSO 480 SC, který působí na nervovou soustavu hmyzu a způsobí jeho ochrnutí a uhynutí.Rizika pro člověka a životní prostředí
- R 40 Podezření na karcinogenní účinky
- R 43 Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží
- R 20/22 Zdraví škodlivý při vdechování a při požití
- R 52/53 Škodlivý pro vodní organismy, může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí
MOSPILAN 20 SP
Dále jako nejlepší se momentálně jeví MOSPILAN 20 SP.MOSPILAN 20 SP je prášek rozpustný ve vodě. Po nástřiku na list se dostává do nově se vytvářejících stvolů a listů, ale ne do hlízy, tak působí na larvy brouka, které se živý listím. Způsobuje jejich ochrnutí a následné uhynutí.
Pro člověka je přípravek škodlivý.
Ochranná lhůta je vyznačena v příbalovém letáku.
Přípravek dále usmrcuje:
mšice, květopasy, molice, obaleče a jiný hmyz.
Identifikace rizik
- 2.1. Klasifikace přípravku podle směrnice EU 1999/45/ES a zákona č. 356/2003 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích
- Přípravek je klasifikován jako nebezpečný přípravek:
- Xn Zdraví škodlivý: R 20/22 Zdraví škodlivý při vdechování a při požití
- 2.2. Označení přípravku z hlediska rizik pro necílové organismy a životní prostředí podle směrnice 91/414/EEC
- SP1: Zabraňte kontaminaci vody přípravkem nebi jeho obalem. (Nečištěte aplikační zařízení v blízkosti povrchové vody/zabraňte kontaminaci vody splachem z farem a cest).
- SPe 3: Za účelem ochrany vodních organismů dodržte neošetřené ochranné pásmo 3m vzhledem k povrchové vodě. (Pro ošetření řepky olejky)
- 2.3. Nepříznivé fyzikální-chemické účinky, účinky na lidské zdraví a životní prostředí, prostředí a symptomy vztahující se k použití a možnému nevhodnému použití přípravku:
- Přípravek je zdraví škodlivý při vdechování a při požití.
- Může být nebezpečný pro životní prostředí.
- Pro vodní bezobratlé organismy je škodlivý.
- Přípravek nesmí být použit jinak než je uvedeno v návodu na použití.
- Chraňte před dětmi a nepoučenými osobami.
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Inteligentní alternativa ke komplikovaným napínacím vačkovým zařízením a
bungee gumovým kabelům s háčky.
Snadné uchycení nákladu například na vozíku za auto.
**VIDEO YOUTUBE
bungee gumovým kabelům s háčky.
Snadné uchycení nákladu například na vozíku za auto.
**VIDEO YOUTUBE
Tepelná izolace dříve známá pod názvem ORSIL má nyní označení ISOVER a je vyráběna společností Saint-Gobain Isover CZ s.r.o. dříve Saint-Gobain Orsil.
Společnost uvádí, že Každá druhá střecha v Evropě je izolovaná materiály Isover, v USA každý pátý dům což svědčí o mimořádné oblibě výrobku ISOVER i o jeho kvalitě.
Sídlo společnosti Saint-Gobain Isover CZ s. r. o.
Masarykova 197517 50 Častolovice
okres Rychnov nad Kněžnou
v Královéhradeckém kraji v severovýchodních Čechách
Větrné elektrárny byly z počátku přijímány, jako naprosto ekologický zdroj energie, ale prvotní nadšení již u některých občanů ochladlo.
Jaké jsou příčiny tohoto negativního nahlížení některých občanů na větrné elektrárny?
- větrné elektrárny se stavějí u nás většinou na kopcích a někomu může vadit, že nezapadají do malebné krajiny našich hor, či dokonce tuto krajinu hyzdí
- vrtule vydávají typický svištivý zvuk, pokud se otáčejí a bydlet poblíž větrného parku nemusí být příjemné ani pro oči, ba ani pro uši
- někteří lidé mají obavy, že výstavbou větrných parků v blízkosti obce klesne cena jejich nemovitostí a poklesne i atraktivita lokality, tedy turistický ruch
- obavy ze zpomalení průchodu cyklon přes naše území a tím větší riziko vzniku povodní
Jaké jsou příčiny tohoto negativního nahlížení některých občanů na větrné elektrárny?
- větrné elektrárny se stavějí u nás většinou na kopcích a někomu může vadit, že nezapadají do malebné krajiny našich hor, či dokonce tuto krajinu hyzdí
- vrtule vydávají typický svištivý zvuk, pokud se otáčejí a bydlet poblíž větrného parku nemusí být příjemné ani pro oči, ba ani pro uši
- někteří lidé mají obavy, že výstavbou větrných parků v blízkosti obce klesne cena jejich nemovitostí a poklesne i atraktivita lokality, tedy turistický ruch
- obavy ze zpomalení průchodu cyklon přes naše území a tím větší riziko vzniku povodní
Jak připravit rybízový sirup za syrova
.- (čerstvě) natrhaný rybíz opereme pod tekoucí vodou (rychle chytí plíseň, proto je nejlepší jej do 24 hodin zpracovat)
- odšťavňujeme buď v elektrickém odšťavňovači, nebo v ručním mlýnku, či v malém lisu na ovoce (zde je třeba mít rozemletý rybíz a lisovat pomalu, aby rybízová kaše nestříkala ven mezi destičkami lisu, vhodné pro lisování jednoho a více 12 litrových kbelíků rybízu )
- šťávu dáme do nádoby takového objemu, aby 2x přvyšovala objem šťávy ( 10 litrů šťávy - 20 litrová nádoba)
- na 1 litr šťávy vysypeme do nádoby 1 kg cukru ( na 10 litrů 10 kg) - někdo přidává vodu do šťávy až 1,5 litru vody na litr šťávy, ale snižuje tím koncentraci suroviny i cukru a zvyšuje náchylnost šťávy k plesnivění a tím k znehodnocení - uvědomme si, že plísně, které napadají potraviny jsou vlastně houby a tudíž jsou některé druhy prudce jedovaté, zkažené zavařeniny či šťávu nekonzumujte
- přidáme konzervační přísadu, kde máme vytištěno na obale na kolik litrů šťávy postačí obsah jednoho sáčku
- můžete přidat i kyselinu citronovou
- nechejte 24 hodin odležet za občasného míchání, aby se cukr všechen rozpustil ve šťávě
- nalijte do čistých petláhví až po okraj
- pevně zašroubujte
- uložte v suchu, temnu a chladu
- výhodnost - z jednoho litru sirupu připravíte i 20 litrů limonády, tedy náklady na jeden litr limonády se pohybují mezi 1 až 2 KCZ (pokud používáte vlastní vodu a rybíz).
Nápoje vyrobené z domácího rybízového sirupu nezpůsobují nechutenství a nemají nepříjemnou pachuť na jazyku a pocit poleptání hrtanu, jako limonády z některých umělých sladidel. Některá umělá sladidla se leckdy vylučují i potem a nepříjemně páchnou.
Jak se dělají sardinky - Jak se co dělá
- ryby jsou zdrojem živin, minerálů, vitamínů, mastných kyselin Omega 3
- sardinky se vloží do nádoby s ledovou vodou, aby se uchovaly čerstvé, tedy teplota pod +5°C
- sardinky se třídí na 3 velikosti
- z ryb se strojově odstraní šupiny, hlava, ocas a stroj ryby i vykuchá
- ryby se skládají do konzerv ručně, aby se zabránilo vložení cizorodé látky a ručně se i váží a doplní do správné váhy
- konzervy se obrátí dnem vzhůru a ve vyhřáté peci 100°C setrvají 20 minut
- konzervy se doplní například rajským protlakem a vzduchotěsně zavíčkují
- konzervy se opláchnou horkou vodou a sterilizují
- konzervy se označí etiketami
Jak se dělají sardinky - Jak se co dělá - video
Editace: 6.7.2011 - 09:06
Počet článků v kategorii: 364
Url:postrik-proti-mandelince