Nejúčinnější pasti na myši a hlodavce
Nejlepší návnada do pastí na myši: vlašský ořech jádro, opražený chléb pokapaný MAGI kořením, sýr tvrdý, slanina, osmažené škvarky, čokoláda, škavrky osmažené a smíchane se sadrou, obilný šrot se sadrou.
SWISSINNO SOLUTIONS - Mouse Trap - pasti na myši
Společnost SWISSINNO vyrábí pasti na myši, které se snadno nastražují
viz video. Jako návnada se používá jádro ořechu , nebo kousek tvrdého sýru.
SWISSINNO SOLUTIONS - past na krtky a větší hlodavce
Past se zasune do chodby kudy škůdce prochází. Jakmile se škůdce dotkne
nástrahového systému, past jej usmrtí.
**VIDEO YOUTUBE
Dřevěná sklapovací pastička se dnes již vyrábí i z plechu a dle velikosti je určena
nejen pro myši, ale i krysy a potkany.
Nevýhodou je nastražení pasti, které chce více trpělivosti a obratnosti.
Jako návnada na myši se používá jádro ořechu, nebo kousek tvrdého sýra.
Aby myš návnadu snadno nevytáhla z háčku plíšku, je možné jí omotat nytí.
Výsledky jsou velmi dobré, past je třeba při velkém výskytu hlodavců často
kontrolovat, nebo zakoupit více pastí, popřípadě použít jed na hlodavce.
Škoda, že se zatím nikdo nezabýval automatickým odstraněním hlodavce a
znovu nastražením těchto pastí
po ulovení hlodavce. To by bylo něco.
Plastová sklopná past na myši
Materiál se tahem pružiny deformuje a past pak někdy samovolně sklapne,
proto je nutné občas rameno pasti mírně prohnout,
nebo nedojde k okamžitému usmrcení hlodavce a ten pak odtáhne past někam,
kde jí nenajdeme, nebo si past odnese kočka i s hlodavcem a proto je nutno
pastičky přivázat na drátek, či tenký provázek.
Past na myši košíčková
Je určena pro odchyt živých hlodavců. Po odklopení otvoru ve dně pasti
se dovnitř vloží návnada (ořech, sýr tvrdý) , otvor se uzavře pootočením
záklopky a past se vloží na místo výskytu hlodavců. Myš by měla prolézt otvorem
v horní části pasti, ale již by se neměla dostat zpět. Myš pak můžeme vyklopit
kočce, ale často se kočka bude třít o nohy majitele a myš jí uteče
Zavařovací 5 litrová láhev od okurek, jako past na myši
Do hliníkového víčka uděláme otvor, pak mírně nastřihneme
po 1cm v uhlopříčkách, okraje zahneme dovnitř.
Na dno sklenice dáme pochoutky (ořech, tvrdý sýr atd.)
Víčko nasadíme na sklenici a postavíme na místo tak, aby myši mohli
se dostat na víčko. Otvorem se myši spustí na dno, ale nemohou již
ven ! Namísto sklenice můžete vyzkoušet i jinou nádobu s hladkým povrchem
nebo trubku, ale myš je vynikající lezec !
Proto na dno nalijeme trochu oleje rostlinného aby si myš
omočila tlapky a už nemá šanci vylézt zpět do otvoru víčka.
Za otvorem můžete udělat ještě propadliště a tudíž již myš nemá
šanci dostat se ze sklenice zpět do špižírny. Pružinka dvířek
propadliště musí být jemná, aby otevřela dvířka a po propadnutí
myši do sklenice dvířka dovřela.
Systém propadliště si můžete udělat dle svých představ.
Výhodou pasti na myši z láhve od okurek je, že můžete lapit
i více hlodavců na jednu návnadu.
Obrázek sklenice od okurek, jako past na hlodavce - myši

SWISSINNO SOLUTIONS - Mouse Trap - pasti na myši
Společnost SWISSINNO vyrábí pasti na myši, které se snadno nastražují
viz video. Jako návnada se používá jádro ořechu , nebo kousek tvrdého sýru.
SWISSINNO SOLUTIONS - past na krtky a větší hlodavce
Past se zasune do chodby kudy škůdce prochází. Jakmile se škůdce dotkne
nástrahového systému, past jej usmrtí.
**VIDEO YOUTUBE
Dřevěná sklapovací pastička se dnes již vyrábí i z plechu a dle velikosti je určena
nejen pro myši, ale i krysy a potkany.
Nevýhodou je nastražení pasti, které chce více trpělivosti a obratnosti.
Jako návnada na myši se používá jádro ořechu, nebo kousek tvrdého sýra.
Aby myš návnadu snadno nevytáhla z háčku plíšku, je možné jí omotat nytí.
Výsledky jsou velmi dobré, past je třeba při velkém výskytu hlodavců často
kontrolovat, nebo zakoupit více pastí, popřípadě použít jed na hlodavce.
Škoda, že se zatím nikdo nezabýval automatickým odstraněním hlodavce a
znovu nastražením těchto pastí
po ulovení hlodavce. To by bylo něco.

Plastová sklopná past na myši
Materiál se tahem pružiny deformuje a past pak někdy samovolně sklapne,
proto je nutné občas rameno pasti mírně prohnout,
nebo nedojde k okamžitému usmrcení hlodavce a ten pak odtáhne past někam,
kde jí nenajdeme, nebo si past odnese kočka i s hlodavcem a proto je nutno
pastičky přivázat na drátek, či tenký provázek.

Past na myši košíčková
Je určena pro odchyt živých hlodavců. Po odklopení otvoru ve dně pasti
se dovnitř vloží návnada (ořech, sýr tvrdý) , otvor se uzavře pootočením
záklopky a past se vloží na místo výskytu hlodavců. Myš by měla prolézt otvorem
v horní části pasti, ale již by se neměla dostat zpět. Myš pak můžeme vyklopit
kočce, ale často se kočka bude třít o nohy majitele a myš jí uteče


Zavařovací 5 litrová láhev od okurek, jako past na myši
Do hliníkového víčka uděláme otvor, pak mírně nastřihneme
po 1cm v uhlopříčkách, okraje zahneme dovnitř.
Na dno sklenice dáme pochoutky (ořech, tvrdý sýr atd.)
Víčko nasadíme na sklenici a postavíme na místo tak, aby myši mohli
se dostat na víčko. Otvorem se myši spustí na dno, ale nemohou již
ven ! Namísto sklenice můžete vyzkoušet i jinou nádobu s hladkým povrchem
nebo trubku, ale myš je vynikající lezec !
Proto na dno nalijeme trochu oleje rostlinného aby si myš
omočila tlapky a už nemá šanci vylézt zpět do otvoru víčka.
Za otvorem můžete udělat ještě propadliště a tudíž již myš nemá
šanci dostat se ze sklenice zpět do špižírny. Pružinka dvířek
propadliště musí být jemná, aby otevřela dvířka a po propadnutí
myši do sklenice dvířka dovřela.
Systém propadliště si můžete udělat dle svých představ.
Výhodou pasti na myši z láhve od okurek je, že můžete lapit
i více hlodavců na jednu návnadu.
Obrázek sklenice od okurek, jako past na hlodavce - myši

364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Základní ideou energetických štítků je, že kupující si velmi rychle v prodejně vybere spotřebič s nejmenší spotřebou energie, a tak se budou chovat všichni, čímž dojde k významnému snížení spotřeby energie.
Jak to vypadá v praxi?
Jestliže na počátku tohoto nápadu tyto štítky jen potvrzovaly, že značkové výrobky mají vynikající parametry i co se spotřeby energie týče, dnes už štítky jsou pro mnohé velmi nepřehledné, protože nejvyšší třídu má téměř každý spotřebič, a proto třída spotřeby A je doplňována ještě znaménkem +
Pro část nakupujících jsou pak již tyto štítky nepřehledné a raději před koupí výrobku spoléhají na recenze získané na internetu, které odráží zkušenost zákazníku, kteří si výrobek již zakoupili.
Čeká nás něco podobného u domů?
U domů a bytů je především problém, kdo v něm bydlí, a jaké má nároky na tepelný komfort (zatím co jeden protopí 15 kubíků dřeva za zimu, jeho sousedu v obdobném domě nestačí 40 - vždyť i ledničku má každý zapnutou na jiný stupeň chlazení ).
Další problém je k čemu štítek, když dům kupuji za účelem je zbourat.
Dále, jak správně změřit energetickou náročnost budovy, zda štítek odpovídá zkutečnosti?
Kupující pokud by kupoval dům za nízkých teplot kolem nuly a podobně, by mohl zkusit toto. Nyní 24 hodin se v domě nesmí topit a zkontroluji si, o kolik stupňů teplota poklesla, z toho si pak odvodím tepelné ztráty.
Změřit tepelný únik za chladného počasí pomocí termokamery, ALE POZOR. Dům musí být po určitou dobu vytápěn, aby únik tepla byl zřetelný. Tedy výsledek bude jiný pokud majitel prochladlého domu zatopil hodinu přede měřením, nebo topí nepřetržitě a zdi jsou prohřáté, tedy na kameře budou mnohem zřetelnější místa úniku tepla.
Můžete si zkusit vyžádat od prodávajícího účet, kolik protopí za sezónu, ale to je zase jen orientační, protože pokud bude vytápět objekt zčásti vlastním dřevem - palivem, pak k správným výsledkům nedojdete.
Závěrem:
Tak jako u nákupu elektrospotřebičů, tak i u budov si nejdříve vše ověřte a pečlivě zkontrolujte, aby jste předešli případným sporům a nepříjemnostem.
Jak to vypadá v praxi?
Jestliže na počátku tohoto nápadu tyto štítky jen potvrzovaly, že značkové výrobky mají vynikající parametry i co se spotřeby energie týče, dnes už štítky jsou pro mnohé velmi nepřehledné, protože nejvyšší třídu má téměř každý spotřebič, a proto třída spotřeby A je doplňována ještě znaménkem +
Pro část nakupujících jsou pak již tyto štítky nepřehledné a raději před koupí výrobku spoléhají na recenze získané na internetu, které odráží zkušenost zákazníku, kteří si výrobek již zakoupili.
Čeká nás něco podobného u domů?
U domů a bytů je především problém, kdo v něm bydlí, a jaké má nároky na tepelný komfort (zatím co jeden protopí 15 kubíků dřeva za zimu, jeho sousedu v obdobném domě nestačí 40 - vždyť i ledničku má každý zapnutou na jiný stupeň chlazení ).
Další problém je k čemu štítek, když dům kupuji za účelem je zbourat.
Dále, jak správně změřit energetickou náročnost budovy, zda štítek odpovídá zkutečnosti?
Kupující pokud by kupoval dům za nízkých teplot kolem nuly a podobně, by mohl zkusit toto. Nyní 24 hodin se v domě nesmí topit a zkontroluji si, o kolik stupňů teplota poklesla, z toho si pak odvodím tepelné ztráty.
Změřit tepelný únik za chladného počasí pomocí termokamery, ALE POZOR. Dům musí být po určitou dobu vytápěn, aby únik tepla byl zřetelný. Tedy výsledek bude jiný pokud majitel prochladlého domu zatopil hodinu přede měřením, nebo topí nepřetržitě a zdi jsou prohřáté, tedy na kameře budou mnohem zřetelnější místa úniku tepla.
Můžete si zkusit vyžádat od prodávajícího účet, kolik protopí za sezónu, ale to je zase jen orientační, protože pokud bude vytápět objekt zčásti vlastním dřevem - palivem, pak k správným výsledkům nedojdete.
Závěrem:
Tak jako u nákupu elektrospotřebičů, tak i u budov si nejdříve vše ověřte a pečlivě zkontrolujte, aby jste předešli případným sporům a nepříjemnostem.
Jak se dělá kameninové potrubí - Jak se co dělá
- kameninové trubky slouží nejvíce jako součást kanalizační sítě
- první kameninová kanalizace byla již v Babylónu
- trubky musí snést velký tlak všeho, co je nad nimi
- kanalizační trubky nesmí korodovat
- materiál na výrobu kanalizačních trubek je jíl a jílová břidlice
- materiál se namele
- přidá se voda a vše se řádně promíchá
- ve formě se z materiálu vylisuje trubka
- trubka má na jedné straně hrdlo pro připojení další trubky
- obdobně se lisuji i komínové tvárnice
- materiál je v té době měkký a lze je krájet drátem
- trubky se musí sušit v sušičce nejméně 24 hodin
- ve vypalovací peci jsou pak 50 hodin kdy dojde ke zeskelnatění spojení částeček minerálů
- do vypálených trubek se klepne kladivem zda mají zvonivý zvuk - prasklé trubky nerezonují a musí se vyřadit
- do hrdel se nalije hmota která bude tvořit těsnění
- na druhém konci se taktéž vytvoří těsnící kruh
- spoj je testován a vydrží tunu zatížení
- hydraulický test zkouší jaký tlak trubka vydrží
Jak se dělá kameninové potrubí - Jak se co dělá - video
Jak se dělají hasičské hadice - Jak se co dělá
- první hadice v 17. století z kůže, po vysušení praskaly
- přelom byly bavlněné pogumované
- polyesterové s pogumováním se používají v současnosti
- vnější část hadice - plášť musí odolat vnějším vlivům, je namočen do polymeru
- polyuretan a lepivé kuličky jsou základem pro výstelku vnitřní části hadice
- vnější hadicí se protáhne dlouhé lano
- pak se pomocí jiného lana vtáhne do něj vnitřní plášť
- nakonec se pomocí dalšího lana vtáhne třetí vnitřní trubice
- zarovnají se konce hadic a mohou se vrstvy spojit
- jeden konec hadice s připojí k parní trysce která vhání tlakovou páru do hadice
- hadice se natahuje aby se narovnaly záhyby
- horká pára rozpustí lepidlo a vrstvy se spojí
- pak se vžene do hadice studený vzduch až do doby vytvrzení lepidla
- hadice se navine na cívku
- konce hadic se opatří koncovkami pro připojení k agregátům, či spojení navzájem
- hadice se musí otestovat na vysoký tlak
- hadice se vysuší a mohou již sloužit požárníkům
Jak se dělají hasičské hadice - Jak se co dělá - video
Pokud nemáme zakoupenou již přímo namíchanou penetraci
můžeme si udělat svou vlastní.
Složení penetrace omítky:
1 díl Duvilax BD-20 příměs do stavebních směsí
1 díl cementu
a až 8 dílů vody dle nasákavosti povrchu, aby penetrace pronikla řádně do povrchu
Tuto penetraci můžeme použít na oloupaná místa omítky pokud se již omítka více
nedrolí, jinak je třeba místo očistit následovně:
můžeme si udělat svou vlastní.
Složení penetrace omítky:
1 díl Duvilax BD-20 příměs do stavebních směsí
1 díl cementu
a až 8 dílů vody dle nasákavosti povrchu, aby penetrace pronikla řádně do povrchu
Tuto penetraci můžeme použít na oloupaná místa omítky pokud se již omítka více
nedrolí, jinak je třeba místo očistit následovně:
- omítky otlouct na cihlu
- mírně vyškrábnout spáry mezi zdivem, aby nová omítka se přichytla ve spárách
- očistit zdivo drátěným kartáčem
- vysát prach vysavačem
- napenetrovat
- našpricovat - špric 0,5 až 1 díl vápna (vápno proto, aby se špric udržel na zdivu ) , 1 díl cementu , 2 až 3 díly písku plaveného - říčního
- omitnout jadrovou omitkou (např. CEMIX)
- vrchní omítku pak zvolit buď štukovou , sádrovou a podobně
Jak se dělá kuchyňský mixér - Jak se co dělá
- na začátku 20. století vynález mixéru
- šlehací metly se vyrábějí z drátu na ohýbačkách řízených programem
- upevňování drátů k hliníkovému středu se provádí ručně
- u litých metel se odlitky vloží do nádoby s kuličkami a třesením kuličky uhladí nerovnosti
- důležitou součástí mixéru jsou závažíčka pro udržování konstantní rychlosti otáček mixéru bez ohledu na hustotu obsahu
- na osu mixéru se vyfrézuje šnekový závit pro otáčení
- na osu se přimontuje rotor motorku
- obal motůrku obsahuje stator
- smontuje se ovládací panel mixéru
- vyleští se tělo mixéru a nalakuje
- sestaví se elektromotor, vloží se stator, uhlíkové kartáče, přepážka, řídící panel
- do převodovky se dá mazivo
- dva základní díly se těsně přišroubují k sobě tak aby mazivo nevytékalo
- přišroubuje se stojan
- mixéry se musí zaběhnout a seřídit rychlost otáčení
- mixér musí vyvinout 200 otáček za minutu
- přidá se hnětací metla, vše se zkontroluje, vyleští a je hotovo
Jak se dělá kuchyňský mixér - Jak se co dělá - video
Editace: 1336040327
Počet článků v kategorii: 364
Url:nejucinnejsi-pasti-na-mysi-a-hlodavce-id-142