Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Nejúčinnější pasti na myši a hlodavce


AD MOB

Nejlepší návnada do pastí na myši: vlašský ořech jádro, opražený chléb pokapaný MAGI kořením, sýr tvrdý, slanina, osmažené škvarky, čokoláda, škavrky osmažené a smíchane se sadrou, obilný šrot se sadrou.

SWISSINNO SOLUTIONS - Mouse Trap - pasti na myši
Společnost SWISSINNO vyrábí pasti na myši, které se snadno nastražují
viz video. Jako návnada se používá jádro ořechu , nebo kousek tvrdého sýru.

SWISSINNO SOLUTIONS - past na krtky a větší hlodavce
Past se zasune do chodby kudy škůdce prochází. Jakmile se škůdce dotkne
nástrahového systému, past jej usmrtí.
**


Dřevěná sklapovací pastička se dnes již vyrábí i z plechu a dle velikosti je určena
nejen pro myši, ale i krysy a potkany.
Nevýhodou je nastražení pasti, které chce více trpělivosti a obratnosti.
Jako návnada na myši se používá jádro ořechu, nebo kousek tvrdého sýra.
Aby myš návnadu snadno nevytáhla z háčku plíšku, je možné jí omotat nytí.
Výsledky jsou velmi dobré, past je třeba při velkém výskytu hlodavců často
kontrolovat, nebo zakoupit více pastí, popřípadě použít jed na hlodavce.
Škoda, že se zatím nikdo nezabýval automatickým odstraněním hlodavce a
znovu nastražením těchto pastí
po ulovení hlodavce. To by bylo něco.



Plastová sklopná past na myši
Materiál se tahem pružiny deformuje a past pak někdy samovolně sklapne,
proto je nutné občas rameno pasti mírně prohnout,
nebo nedojde k okamžitému usmrcení hlodavce a ten pak odtáhne past někam,
kde jí nenajdeme, nebo si past odnese kočka i s hlodavcem a proto je nutno
pastičky přivázat na drátek, či tenký provázek.




Past na myši košíčková
Je určena pro odchyt živých hlodavců. Po odklopení otvoru ve dně pasti
se dovnitř vloží návnada (ořech, sýr tvrdý) , otvor se uzavře pootočením
záklopky a past se vloží na místo výskytu hlodavců. Myš by měla prolézt otvorem
v horní části pasti, ale již by se neměla dostat zpět. Myš pak můžeme vyklopit
kočce, ale často se kočka bude třít o nohy majitele a myš jí uteče :)



Zavařovací 5 litrová láhev od okurek, jako past na myši
Do hliníkového víčka uděláme otvor, pak mírně nastřihneme
po 1cm v uhlopříčkách, okraje zahneme dovnitř.
Na dno sklenice dáme pochoutky (ořech, tvrdý sýr atd.)
Víčko nasadíme na sklenici a postavíme na místo tak, aby myši mohli
se dostat na víčko. Otvorem se myši spustí na dno, ale nemohou již
ven ! Namísto sklenice můžete vyzkoušet i jinou nádobu s hladkým povrchem
nebo trubku, ale myš je vynikající lezec !
Proto na dno nalijeme trochu oleje rostlinného aby si myš
omočila tlapky a už nemá šanci vylézt zpět do otvoru víčka.


Za otvorem můžete udělat ještě propadliště a tudíž již myš nemá
šanci dostat se ze sklenice zpět do špižírny. Pružinka dvířek
propadliště musí být jemná, aby otevřela dvířka a po propadnutí
myši do sklenice dvířka dovřela.
Systém propadliště si můžete udělat dle svých představ.
Výhodou pasti na myši z láhve od okurek je, že můžete lapit
i více hlodavců na jednu návnadu.
Obrázek sklenice od okurek, jako past na hlodavce - myši

346LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


5

Kotel Dakon DOR zkušenosti | kotel-dakon-dor-zkusenosti-20200214-1821


Kotel Dakon DOR

Dakon DOR návod k obsluze na stránkách výrobce

Kotel je určen ke spalování tuhých paliv.
Nejlepší je jen dosýpat palivo, aby stále hořel. Pak nebouchá do násypky. Jenže, když nepotřebujeme takový výkon, tak to může být problém - kotel se přetápí.

Pokud se používá málo paliva, je lepší palivo nahrnout-přikládat jen na jednu stranu násypky, aby plyn z násypky mohl odcházet do spalovacího prostoru a nebouchal nad palivem v násypce. Pak je také nutno přiškrtit přívod primárního vzduchu, na spodních dvířkách, aby se nevytvářelo tolik plynu a nebouchalo to v násypce.
Je dobré taky částečně otevřít otvor v horních přikládacích dvířkách, aby byl plyn/kouř z násypky odvětráván do spalovacího prostoru a nedocházelo k bouchání.

Date: 11.02.2020 - 11:35
51

Globální oteplování - ochlazování | globalni-oteplovani-ochlazovani-id-221


Někteří z Vás si možná pamatují dobu, kdy se proklamovalo, že
počasí a teploty na Zemi jsou nejvíce ovlivňovány tkz. ozonovou dírou
způsobenou používáním freonů ve sprejích a kompresorech ledniček.
Nějak se již o tom nepíše, protože daleko lepší sousto je, že za klimat
je zodpovědný kysličník uhličitý a tedy všichni ti, co jej do ovzduší
vypouštějí, tedy i každý z nás tím, že dýchá.
Je nepříjemné, že tato teorie nepřipouští to, že se klima na Zemi
neustále mění a měnilo i v dobách, kdy na Zemi neexistoval život a
tedy žádný živý organizmus nemohl mít vliv na střídání teplých a
studených (ledových) epoch.
Přehřát klima na Zemi není tak jednoduché, jak "teorie globálního oteplování"
hlásá, protože ve vesmíru panuje teplota kolem -270,15°C to je 3 °K !!!!
Nyní vidíme, že je to obrovský zázrak, že život na Zemi nezanikl - nezmrzl v
v epochách nízkých teplot a právě teploty nad bodem mrazu jsou pro život na
Zemi zásadní.
Přehřátí klimatu můžeme přirovnat k situaci, kdy v zimním období se pokoušíme
vyhřát místnost na +25°C při venkovní teplotě -15°C při otevřených oknech!
Vidíme, že člověk na změnu klimatu má zatím nepatrný vliv a regulovat
teplotu v rozmezí desetiny stupně Celsia není tak snadné, jak by si mnozí přáli.
Nicméně odpovědnost za pořádek kolem sebe a vztah k životnímu
prostředí musíme mít všichni a hodně pro to uděláme recyklací odpadu
a ekonomickým stylem života.

Klima se za posledních 2000 let soustavně ochlazuje, dokazují vědci
http://www.novinky.cz/veda-skoly/272921-klima-se-za-poslednich-2000-let-soustavne-ochlazuje-dokazuji-vedci.html


V době před zhruba 56 miliony lety zaznamenala planeta prudký teplotní výkyv. Oteplilo se až o pět stupňů a obsah oxidu uhličitého v atmosféře stoupl v průběhu pouhých 10 tisíc let až dvaapůlnásobně.
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/radim-tolasz.php?itemid=11330
294

Sardinky (jak se co dělá - video) | jak-se-delaji-sardinky


Jak se dělají sardinky - Jak se co dělá

  • ryby jsou zdrojem živin, minerálů, vitamínů, mastných kyselin Omega 3
  • sardinky se vloží do nádoby s ledovou vodou, aby se uchovaly čerstvé, tedy teplota pod +5°C
  • sardinky se třídí na 3 velikosti
  • z ryb se strojově odstraní šupiny, hlava, ocas a stroj ryby i vykuchá
  • ryby se skládají do konzerv ručně, aby se zabránilo vložení cizorodé látky a ručně se i váží a doplní do správné váhy
  • konzervy se obrátí dnem vzhůru a ve vyhřáté peci 100°C setrvají 20 minut
  • konzervy se doplní například rajským protlakem a vzduchotěsně zavíčkují
  • konzervy se opláchnou horkou vodou a sterilizují
  • konzervy se označí etiketami

Jak se dělají sardinky - Jak se co dělá - video

**

169

Vyšroubování poškozených hlav šroubů | vysroubovani-poskozenych-hlav-sroubu-id-2359


Nástroj se sám "zavrtá" do hlavy při jejím povolování
a tím se neprotáčí.
Je vhodný na hlavy pro křížový / hvězdicový šroubovák, ale i imbusový šestihranný klíč

https://www.godoozy.com/products/premium-screw-extractor-set-of-5?variant=17441949876314



Sada na odstranění přetržených šroubů InnovaGoods
https://www.lyke.cz/p/2653507-sada-na-odstraneni-pretrzenych-sroubu-innovagoods-4-kusy


**
30

Jak na peťour maloúborný | jak-na-petour-malouborny-id-189


synonyma: pěťour malokvětý

slovenský název: žltnica maloúborová, galinsoga drobnokvětá
anglický název: Gallant soldier
německý název:Kleinblutiges Franzosenkraut
francouzský název: Galisoga
maďarský název: kiesiny gombvirág
lidové názvy: Amerika, brazilanka, galinsoga, galisonga malokvětá, Hitlerka, peťaur, pěťaur, peťour
Původ druhu:
kosmopolit pocházející z Jižní Ameriky. (DEYL 1964)

Pěťour maloúborný (Galinsoga parviflora) je jednoletá bylina z čeledi hvězdnicovité, je známa také pod názvem pěťour malokvětý.

Stanovištní podmínky: roste jako plevel na zahradách, v okopaninách, na vinicích, rumištích, hojný je na písčitých půdách.
Roste v teplejších oblastech na úrodných lehčích písčitých, ale dostatečně humózních půdách s dostatečným množstvím živin. Vyžaduje dostatek vláhy, v suchých létech se mu nedaří.



Zdroj obrázku: http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C4%9B%C5%A5our_malo%C3%BAborn%C3%BD



Jakmile začne peťour bujet je to pro mne známka že už můžu vysadit okurky
na záhony. On velmi dobře pozná, jaké bude počasí.
Nejvíc klíčí po deštích v parných, nebo tropických dnech.
Pokud je půda uvnitř ještě dostatečně vlhká, tak po plečkování,
nebo okopávání se setkáme za dva až tři dny s novými klíčícími
rostlinkami.
Osvědčilo se mi posypat mezi řádky vrstvu pokosené trávy ze sekačky.
Dále jen rostliny vytrhat ze země i s kořeny. Nové neklíčily dokud
se ze zemí nepohnulo - nebyla nakypřena.
Údajně je dobré i vytržené rostliny ponechat na řádku (ale nekvetoucí,
možná vylučují nějakou látku, která nevyklíčeným semenům dává pokyn,
že mají ještě počkat s klíčením ).
Klíčivost semen je snad nekonečná z hlediska života sadaře.
Říká se, že i po 20 letech není problém mít záhon, který
byl po tu dobu zatravněn mít znovu dokonale zaplevelený hned
při prvním období klíčení tohoto plevele.

Chemicky například v bramborách ničíme tento plevel pomocí
herbicidu Sencor viz odkaz
http://dum-zahrada.okhelp.cz/forum/viewtopic.php?f=60&t=122


Léčivé účinky peťoru:
Pěťour maloúborný - používá se kvetoucí nať, která se suší.
Používá se ve formě tinktur, odvarů, zábalů, či koupelí
- proti lupénce
- ekzému
- na bércové vředy
- na špatně se hojící rány
- zpevňuje dásně postižené paradentózou
- zvyšuje laktaci
- působí desinfekčně
- snižuje horečku
- snižuje krevní tlak


Editace: 1336040327
Počet článků v kategorii: 346
Url:nejucinnejsi-pasti-na-mysi-a-hlodavce-id-142

AD
11 Share
Share
Tweet