Energetické štítky budov výhody nevýhody
Základní ideou energetických štítků je, že kupující si velmi rychle v prodejně vybere spotřebič s nejmenší spotřebou energie, a tak se budou chovat všichni, čímž dojde k významnému snížení spotřeby energie.
Jak to vypadá v praxi?
Jestliže na počátku tohoto nápadu tyto štítky jen potvrzovaly, že značkové výrobky mají vynikající parametry i co se spotřeby energie týče, dnes už štítky jsou pro mnohé velmi nepřehledné, protože nejvyšší třídu má téměř každý spotřebič, a proto třída spotřeby A je doplňována ještě znaménkem +
Pro část nakupujících jsou pak již tyto štítky nepřehledné a raději před koupí výrobku spoléhají na recenze získané na internetu, které odráží zkušenost zákazníku, kteří si výrobek již zakoupili.
Čeká nás něco podobného u domů?
U domů a bytů je především problém, kdo v něm bydlí, a jaké má nároky na tepelný komfort (zatím co jeden protopí 15 kubíků dřeva za zimu, jeho sousedu v obdobném domě nestačí 40 - vždyť i ledničku má každý zapnutou na jiný stupeň chlazení ).
Další problém je k čemu štítek, když dům kupuji za účelem je zbourat.
Dále, jak správně změřit energetickou náročnost budovy, zda štítek odpovídá zkutečnosti?
Kupující pokud by kupoval dům za nízkých teplot kolem nuly a podobně, by mohl zkusit toto. Nyní 24 hodin se v domě nesmí topit a zkontroluji si, o kolik stupňů teplota poklesla, z toho si pak odvodím tepelné ztráty.
Změřit tepelný únik za chladného počasí pomocí termokamery, ALE POZOR. Dům musí být po určitou dobu vytápěn, aby únik tepla byl zřetelný. Tedy výsledek bude jiný pokud majitel prochladlého domu zatopil hodinu přede měřením, nebo topí nepřetržitě a zdi jsou prohřáté, tedy na kameře budou mnohem zřetelnější místa úniku tepla.
Můžete si zkusit vyžádat od prodávajícího účet, kolik protopí za sezónu, ale to je zase jen orientační, protože pokud bude vytápět objekt zčásti vlastním dřevem - palivem, pak k správným výsledkům nedojdete.
Závěrem:
Tak jako u nákupu elektrospotřebičů, tak i u budov si nejdříve vše ověřte a pečlivě zkontrolujte, aby jste předešli případným sporům a nepříjemnostem.
Jak to vypadá v praxi?
Jestliže na počátku tohoto nápadu tyto štítky jen potvrzovaly, že značkové výrobky mají vynikající parametry i co se spotřeby energie týče, dnes už štítky jsou pro mnohé velmi nepřehledné, protože nejvyšší třídu má téměř každý spotřebič, a proto třída spotřeby A je doplňována ještě znaménkem +
Pro část nakupujících jsou pak již tyto štítky nepřehledné a raději před koupí výrobku spoléhají na recenze získané na internetu, které odráží zkušenost zákazníku, kteří si výrobek již zakoupili.
Čeká nás něco podobného u domů?
U domů a bytů je především problém, kdo v něm bydlí, a jaké má nároky na tepelný komfort (zatím co jeden protopí 15 kubíků dřeva za zimu, jeho sousedu v obdobném domě nestačí 40 - vždyť i ledničku má každý zapnutou na jiný stupeň chlazení ).
Další problém je k čemu štítek, když dům kupuji za účelem je zbourat.
Dále, jak správně změřit energetickou náročnost budovy, zda štítek odpovídá zkutečnosti?
Kupující pokud by kupoval dům za nízkých teplot kolem nuly a podobně, by mohl zkusit toto. Nyní 24 hodin se v domě nesmí topit a zkontroluji si, o kolik stupňů teplota poklesla, z toho si pak odvodím tepelné ztráty.
Změřit tepelný únik za chladného počasí pomocí termokamery, ALE POZOR. Dům musí být po určitou dobu vytápěn, aby únik tepla byl zřetelný. Tedy výsledek bude jiný pokud majitel prochladlého domu zatopil hodinu přede měřením, nebo topí nepřetržitě a zdi jsou prohřáté, tedy na kameře budou mnohem zřetelnější místa úniku tepla.
Můžete si zkusit vyžádat od prodávajícího účet, kolik protopí za sezónu, ale to je zase jen orientační, protože pokud bude vytápět objekt zčásti vlastním dřevem - palivem, pak k správným výsledkům nedojdete.
Závěrem:
Tak jako u nákupu elektrospotřebičů, tak i u budov si nejdříve vše ověřte a pečlivě zkontrolujte, aby jste předešli případným sporům a nepříjemnostem.
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
V zelenině (mrkev, petržel, okurky atd.) se mi osvědčilo
vyplet záhon a posypávat mezi řádky travou ze sekačky.
Vrstvička trávy zabraňuje rychlému vysychání, pukání
zeminy a navíc značná část plevelů má snížené podmínky pro klíčení
a růst (teplo, světlo, přístup vzduchu). Navíc tráva slouží, i jako hnojivo a ušetříme za
chemické herbicidy.
vyplet záhon a posypávat mezi řádky travou ze sekačky.
Vrstvička trávy zabraňuje rychlému vysychání, pukání
zeminy a navíc značná část plevelů má snížené podmínky pro klíčení
a růst (teplo, světlo, přístup vzduchu). Navíc tráva slouží, i jako hnojivo a ušetříme za
chemické herbicidy.
Jak se dělá mražená pizza - Jak se co dělá
- pizza je velmi oblíbený potravinářský výrobek
- pizza může být i čistě vegetariánské jídlo
- Postup výroby:
- mouka (i kukuřičná se přidává), cukr, sůl, kvasnice, voda, olej se uhněte v hnětači
- po uhnětení těsto kyne asi 1/2 hodiny
- těsto se strojově rozválí a propíchá aby mohl unikat vzduch při smažení
- kulaté placky vykrajuje válec se vzorem kruhů po obvodě
- pizzové placky se pečou 3 minuty při teplotě 200 až 315°C
- automat polije placky tomatovou omáčkou a posype strouhaným sýrem mozzarellou. Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie
- obdobně se stroj posype placky masovou směsí s feferonkami
- pizza se zmrazí při teplotě -31,6°C po dobu 20 minut
- automat zabalí pizzu do fólie a vyřadí vadné kusy
- nakonec se pizza zasune do obalu a může se exportovat
Jak se dělá mražená pizza - Jak se co dělá - video
Samostmívací kukla P600 je dobrá volba pro ty, kteří svařují jen občas
a kukla jim vydrží dlouhé roky, protože u této kukly je možno vyměnit
budící baterie a kukla funguje dál, což není možné u všech levných kukel.
www.proteco-naradi.cz

a kukla jim vydrží dlouhé roky, protože u této kukly je možno vyměnit
budící baterie a kukla funguje dál, což není možné u všech levných kukel.
www.proteco-naradi.cz



Jak se dělají obroučky brýlí - Jak se co dělá
- brýle chrání zrak a korigují vadu čočky lidského oka
- kovové obroučky se tvarují v stroji trojrozměrného vinutí z drátu
- čočky zapadají do vybroušených drážek v obroučce
- na obroučku se pájí ploška pro sevření obroučky kolem skla čočky
- na obroučku se pájí pant ramene brýlí
- můstek spojuje obroučky skel a je vylisován z plechu
- obroučky skle se pájí k můstku v přípravku aby vše bylo symetrické
- připájí se část nad můstkem, která má ztenčené konce, aby nepřečnívaly na obroučce
- připájí se malé háčky, budou držet polštářky, kterými se brýle sedí na nose
- ramena brýlí jsou na jednom konci osazena plastem, který sedí na uchu, na druhém bude připájen pant
- do drážek obrouček se vloží čočky a obroučky se stáhnou šroubkem
- přišroubují se ramena a zahnou se aby držela za uchem pod úhlem 45°
Jak se dělají obroučky brýlí - Jak se co dělá - video
Několik rad jak na ucpaný odpad, od nejjednodušší po složitější
Prevence proti ucpání odpadního potrubí
Pravidelně čistit sítka i sifon, popřípadě používat bakterie živící se usazeninami v potrubí
Nástroje pro čištění kuchyňského odpadu - poturbí

Prevence, nebo před samotným čistěním:
Čistění:
- čistit sítko
- čistit mřížku sifonu
- používat živé bakterie na čistění odpadů
Čistění:
- napustit vodu do dřezu a použít gumový zvon, nebo speciální pumpu (ruční pumpička na čištění odpadů ), pěchovat vodu do odtoku
- odšroubovat spodní , odkalovací víčko sifonu pod dřezem a vypustit nečistoty
- vyčistit celý sifon
- zkusit potrubí protáhnout drátem - lépe čistícím péry - pružinami
- použít chemické prostředky např. CLEAMEN (bezpečnější než louh - hydroxid sodný, který má tendenci uvolnit je počátek potrubí a uvolněné zbytky se usadí jinde a je to žíravina se kterou je třeba zacházet velmi opatrně - chránit zrak a pokožku)
- zkusit potrubí protlačit tlakem vody (jeden konec hadice k pračce zatlačit co nejdále do potrubí, druhý konec našroubovat na kohout )
- použít KRTKA na tlakový čistič WAP (krtek - tryska na čištění potrubí - hrot na hadici opatřený zpětnými tryskami, které jej tlačí vpřed potrubím a čistí)
- zavolat firmu na Čištění odpadů
Prevence proti ucpání odpadního potrubí
Pravidelně čistit sítka i sifon, popřípadě používat bakterie živící se usazeninami v potrubí

Nástroje pro čištění kuchyňského odpadu - poturbí

Editace: 2013-05-14 07:42:15
Počet článků v kategorii: 364
Url:energeticke-stitky-budov-vyhody-nevyhody