Re: Zelené hnojení - hořčice množství na ar
Na 100 metrů čtvereční se doporučuje 100 až 120 gramů.
Hustota setí: 100 - 120 g/100 m2
Nicméně, když zaorávám jen nízkou do 15 cm výšky, seji hustěji,
půl až 1 kilogram na ar == 100 m2.
Hustější také brání klíčení nežádoucích plevelů a půda tak nevysychá.
Řídká mi v roce 2018 zaschla a zbytek sežraly larvy bělásků.
Hustota setí: 100 - 120 g/100 m2
Nicméně, když zaorávám jen nízkou do 15 cm výšky, seji hustěji,
půl až 1 kilogram na ar == 100 m2.
Hustější také brání klíčení nežádoucích plevelů a půda tak nevysychá.
Řídká mi v roce 2018 zaschla a zbytek sežraly larvy bělásků.
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Přidávám ještě možnost použití protiplísňových přípravků. Mezi ty spolehlivější patří přípravky na bázi aktivních sloučenin stříbra, jako je ansilver. Existují varianty jak pro prevenci tak i sanaci obytných prostor. Více info zde: //plisne-likvidace.cz
Ve videu se uvádí, že do zhruba dvou litrů dešťové vody
se vloží dvě hrsti listí z bříze a hrstka sušených hub
- hlav kozáka březového.
Vše se nechá ustát 24 hodin při pokojové teplotě,
aby spory začaly klíčit.
Tímto roztokem pak byl polit mokrý trávník v období růstu
těchto hub!
Výsledek se prý dostavil do tří dnů
**VIDEO YOUTUBE
se vloží dvě hrsti listí z bříze a hrstka sušených hub
- hlav kozáka březového.
Vše se nechá ustát 24 hodin při pokojové teplotě,
aby spory začaly klíčit.
Tímto roztokem pak byl polit mokrý trávník v období růstu
těchto hub!
Výsledek se prý dostavil do tří dnů

**VIDEO YOUTUBE
Pokud mohu doporučit pistoli na silikon, tak to bude tahle //www.akros.cz/pistole-na-silikony/prod/ 

Jak se dělají dveře - Jak se co dělá
Uvidíme- napařování kmene
- loupání kůry z kmene
- loupání dýhy z kmene
- zpravování dýhy
- lepení dýhy
- lepení výplně dveří
- lepení překližky na dveře a dokončení povrchové úpravy a rozměrů dveří
- vrtání otvorů pro panty, kliky a zámky dveří
Jak se dělají dveře - Jak se co dělá - video
Je již jablko zralé vhodné ke sklizni
- orientuji se především podle chuti a barvy, jablko vhodné ke sklizni má již chuť, je sladké, voní, ale není ještě moučné (hubkovité, přezrálé)
Pokud odrůda je sladká, jablko již je sladké, chutné, ale ještě tuhé, sklízím... (pokud jsem očesal jablka ještě kyselá a hořká, již ve sklepě nedozrála a podržela si svou nechutnost až do jara) - po rozkrojení jablka vhodného pro sklizeň, jsou semena v jadřinci již tmavá / tmavohnědá až černá)
- dříve se určovalo dle toho, jak snadno lze jablko/stopku odlomit od větvičky.
Pokud se větvička přidržela u spojení se stopkou, stopka se pak naklonila (i s jablkem) od 90° a došlo k odlomení stopky
od větvičky, byl to další důkaz zralosti jablka.
V současnosti mají některé pozdní odrůdy tak pevné spojení stopky s větvičkou, že snadnost odlomení chce zkušenost.
- tradovalo se, že pokud táhnu za jablko a přidrženou větvičku u stopky a stopka se vytrhne z jablka, napovídá to, že
by jablko ještě mělo na stromě den či několik dnů setrvat, ale bylo to u starších odrůd,
které už dnes na zahradách téměř vymizely.
Vytržení stopky z jablka způsobí jeho rychlou zkázu.
Date: 07.10.2020 - 11:53
Editace: 1564683518
Počet článků v kategorii: 364
Url:re-zelene-hnojeni-horcice-mnozstvi-na-ar-id-2345