Plynové zapalovače test recenze zkušenosti
Zkušenosti s plynovými zapalovači
- A ★★★★★ - NEJVÍCE POUŽÍVÁN; nejdříve zatracovaný, ale používán 5 let bez problémů a nakonec nejvíc používaný; lze znovu naplnit, piezoelektrický, tlačítko jde trochu hůře stlačit, proto nebyl z počátku oblíbený;
- B ★★★★★ - klasika do 10 korun (2020), spolehlivý, kamínkový, nelze doplnit náplň nemá ventil k tomu určený
- C ★★★★★ - používán 3 roky, už hůře chytá, když klesne náplň pod třetinu; lze znovu naplnit
- D ★★★★★ - kamínkový, spolehlivý, lze doplnit plyn, chytne pokaždé
- E ★★★★★ - používán měsíc, zatím velmi spolehlivý - turbo hoření, ostrý, úzký hrot plamene, lze doplnit náplň
- F ★★★ - na první naplnění vcelku spolehlivý, pak začaly problémy, je to asi u všech zapalovačů s trubkovým nádstavcem
- G ★★ - na první naplnění vcelku spolehlivý do zbylé třetiny náplně, pak začaly problémy, je to asi u všech zapalovačů s trubkovým nádstavcem
- H ★★★★ - TURBO systém, ostrý hrot plamene, na první naplnění vcelku spolehlivý, zatím nebyl ještě znovu naplněn
Date: 14.08.2020 - 13:20
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Několik rad jak na ucpaný odpad, od nejjednodušší po složitější
Prevence proti ucpání odpadního potrubí
Pravidelně čistit sítka i sifon, popřípadě používat bakterie živící se usazeninami v potrubí
Nástroje pro čištění kuchyňského odpadu - poturbí
Prevence, nebo před samotným čistěním:
Čistění:
- čistit sítko
- čistit mřížku sifonu
- používat živé bakterie na čistění odpadů
Čistění:
- napustit vodu do dřezu a použít gumový zvon, nebo speciální pumpu (ruční pumpička na čištění odpadů ), pěchovat vodu do odtoku
- odšroubovat spodní , odkalovací víčko sifonu pod dřezem a vypustit nečistoty
- vyčistit celý sifon
- zkusit potrubí protáhnout drátem - lépe čistícím péry - pružinami
- použít chemické prostředky např. CLEAMEN (bezpečnější než louh - hydroxid sodný, který má tendenci uvolnit je počátek potrubí a uvolněné zbytky se usadí jinde a je to žíravina se kterou je třeba zacházet velmi opatrně - chránit zrak a pokožku)
- zkusit potrubí protlačit tlakem vody (jeden konec hadice k pračce zatlačit co nejdále do potrubí, druhý konec našroubovat na kohout )
- použít KRTKA na tlakový čistič WAP (krtek - tryska na čištění potrubí - hrot na hadici opatřený zpětnými tryskami, které jej tlačí vpřed potrubím a čistí)
- zavolat firmu na Čištění odpadů
Prevence proti ucpání odpadního potrubí
Pravidelně čistit sítka i sifon, popřípadě používat bakterie živící se usazeninami v potrubí
Nástroje pro čištění kuchyňského odpadu - poturbí
Sazečku skladuji na suchém místě s teplotou nad 0°C,
tedy na místě, kde nemrzne.
Jako podklad se mi nejvíce osvědčila suchá pšeničná sláma.
Měsíc před výsadbou jí dám do místnosti, kde je +15, aby
se probudila a na záhonu nešla do květu.
tedy na místě, kde nemrzne.
Jako podklad se mi nejvíce osvědčila suchá pšeničná sláma.
Měsíc před výsadbou jí dám do místnosti, kde je +15, aby
se probudila a na záhonu nešla do květu.
Jak se dělá puk hokejový - Jak se co dělá
- první puky se vyráběly ze dřeva, ale klukům na rybníce stačil kámen, či zmrzlý kus zvířecího trusu
- moderní puk má průměr 7,5 cm a 2,5 cm na výšku
- puky obsahují 11 přísad, základem je přírodní kaučuk, 2 druhy oleje, minerály, práškové uhlí, uhličitan vápenatý, síra
- směs se promíchá na válci o šířce 1,5 metru a průměru 60 cm
- guma se pak vytlačí do válců o průměru puku a ty se nakrájí na před-puky, tedy rozměrově větší puky, které se následovně vytvarují ve formách lisem
- puky se ve formě stlačí a zahřejí na 140°C a při této teplotě vulkanizují po dobu 18 minut
- puky se nechají vychladnout 24 hodin
- z puků se odstraní přebytky vzniklé lisování do formy
- po obvodě puku je vroubkování, které zvětší tření mezi pukem a hokejkou a tedy i zlepší přesnost přihrávky
- nakonec se na puky natisknou loga
Jak se dělá puk hokejový - Jak se co dělá - video
Jak se dělají tužky - Jak se co dělá
- náplň tužky je tuha, tedy grafit, což je uhlík
- grafit objeven v polovině 16. století v Anglii
- 1795 - grafit vypálený s hlínou - různá tvrdost tužky
- dřevo pro tužku musí být snadno ořezávatelné, ale zároveň pevné
- Výroba tužky - technologie:
- do destiček se vyfrézují drážky pro tuhu a vyplní se pružným pojivem, aby se tuhy snadno nelámaly
- stroj uloží do každého žlábku destičky tuhu
- tuha je grafit s hlínou vypáleny při teplotě přes 800°C
- pastelky mají tuhu z vosku, hlíny a barviva
- na destičku se přiloží identická destička se žlábky, tak aby tuhy byly uprostřed mezi destičkami a zatíží se do doby než lepidlo slepí obě destičky dohromady
- pak se destičky rozřežou na jednotlivé tužky
- tužky se dále opracují například do šesti hranu tak, že stroj vytvoří drážky s profilem tří horních ploch shora a to samé ze spodku a tužky se pak oddělí od sebe
- tužky barví se a lakují
- některé se na konci opatří gumou která je nalisována do hliníkového obalu
- tužky se označí dle druhu tvrdosti a textem
- další stroj je ořeže a uloží do obalu
Jak se dělají tužky - Jak se co dělá - video
Kupte si hrnec jak s termostatem, tak i s časovačem, tepelně izolovaný (dvojitá stěna, jako u termosky) šetří elektřinu.
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Editace: 18.8.2020 - 20:04
Počet článků v kategorii: 364
Url:plynove-zapalovace-test-recenze-zkusenosti