Líčení fasády vápnem s fermeží - odolný nátěr
Nejdříve si rozmícháme vyhašené vápno na vápennou kaši pokud možno bez přidání vody.
Do této kaše přidáme maximálně 6%, nejčastěji 2 až 4 procenta fermeže lněné.
Míchá se tak dlouho, až se všechna fermež vstřebá do vápenné kaše.
Tato směs pak může sloužit i jako základ pro různé barevné odstíny.
Do této směsi se přidávalo i 10% mléka kravského pro vytvoření
stejnoměrného povrchu. Pokud tento nátěr zmokne do 24 hodin,
je třeba jej provést znovu pro odstranění různých skvrn, které
se vlivem deště na fasádě vytvoří.
Lze do vápna - vápenného mléka přidat primalex pro vyšší odolnost nátěru?
Primalex se srazí na kaši ve vápenném mléku.
Latex má taky tendenci se srážet, ale bylo by možné provést poslední nátěr v místech, kde dochází
k největšímu otěru, bílým primalexem, či latexem.
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Jak se dělají zimní bundy - Jak se co dělá
- zimní bundy jsou různé, ale jen kvalitní zimní bunda ochrání před silným mrazem
- kvalitní zimní bundy jsou sice drahé, ale jsou lehké, nepromokavé, pohodlné a zachrání lidský život
- nejdříve se přípravy návrh, který počítač upraví na různé velikosti
- materiál se položí ve více vrstvách a na něj se přišpendlí nákres
- vrstvy se rozstříhají elektrickými nůžkami na jednotlivé díly
- vnitřní bunda tepelně izoluje a vnější chrání proti nepřízni počasí
- vnitřní bunda má nylonovou podšívku
- na ní se položí tlustá polyesterová vrstva
- vrstvy se sešiji k sobě
- odstříhají se přebytečné okraje
- díly se obšijí lemovacím stehem
- vnější bunda se skládá ze silného nylonu, který propustí páru zevnitř, ale nepropustí déšť zvenčí
- pod ní je podobná vrstva, ale z většími dírkami
- nakonec se svrchní a spodní bunda sešijí dohromady, ale jen na nejnutnějších místech, aby se neporušila tepelná izolace bundy
- speciální zip je vyroben z odolného nylonu, jezdec je pokrytý niklem čímž vydrží 7x více
Jak se dělají zimní bundy - Jak se co dělá - video
S tím, jak byla postupně zvládnuta technologie výroby plastových obalů, začaly se tyto využívat i na tekutiny a nápoje. Znamenalo to snížení váhy výrobku což ocenily hlavně ženy, které chodily ověšeny těžkými nákupními taškami.
Igelitové obaly také znamenaly revoluční zvýšení hygieny prodeje (představa že nám vlašský salát někdo balí do novin je sice hrozná, ale takové případy se stávaly).
Nyní někteří pohlížejí na plastové obaly (tašky, sáčky, pytlíky), jako na zlo a chtějí je zakázat. Důvodem je, že část těchto obalů končí v přírodě (úmyslně, ale i náhodou) a hyzdí ji.
Otázkou zůstává, jak se projeví případný zákaz jejich používání na hygieně prodeje a nemocnosti obyvatelstva.
Totiž , pokud například nakoupíme maso a část krve nám unikne do plátěné tašky, tak je na pováženou, jestli takovou tašku máme dále používat a riskovat tím, že vážně onemocníme.
Závěrem:
Pokud lidé třídí odpad a plastové obaly končí tam, kde mají, nepředstavují pro lidstvo hrozbu, ale naopak zvyšují komfort a hygienu při balení výrobků a extrémně snižují nebezpečí infekční nákazy žloutenkou, salmonelou atd.
Jak se dělá kuchyňský mixér - Jak se co dělá
- na začátku 20. století vynález mixéru
- šlehací metly se vyrábějí z drátu na ohýbačkách řízených programem
- upevňování drátů k hliníkovému středu se provádí ručně
- u litých metel se odlitky vloží do nádoby s kuličkami a třesením kuličky uhladí nerovnosti
- důležitou součástí mixéru jsou závažíčka pro udržování konstantní rychlosti otáček mixéru bez ohledu na hustotu obsahu
- na osu mixéru se vyfrézuje šnekový závit pro otáčení
- na osu se přimontuje rotor motorku
- obal motůrku obsahuje stator
- smontuje se ovládací panel mixéru
- vyleští se tělo mixéru a nalakuje
- sestaví se elektromotor, vloží se stator, uhlíkové kartáče, přepážka, řídící panel
- do převodovky se dá mazivo
- dva základní díly se těsně přišroubují k sobě tak aby mazivo nevytékalo
- přišroubuje se stojan
- mixéry se musí zaběhnout a seřídit rychlost otáčení
- mixér musí vyvinout 200 otáček za minutu
- přidá se hnětací metla, vše se zkontroluje, vyleští a je hotovo
Jak se dělá kuchyňský mixér - Jak se co dělá - video
Možnost tří řezů (typ Ω, typ V nebo typ U) umožňuje různé výřezy roubu.
Tři typy řezů poskytují nejlepší volbu pro váš úspěch.
Ustřihnou roub i podnož tak, že je lze přesně spojit.
Pak stačí jen ovázat páskou.
Vysoká efektivita i snadnost práce.
https://netscroll.cz/trgovina/domov-a-zahrada/cepistar/
Ohon může kometu i předběhnout
Z našeho světa jsme zvyklí, že když jedeme na kole, tak vlasy,
nebo oblečení plápolají za námi.
Tento jev způsobuje odpor vzduchu, který stojí na místě (kdy nefouká vítr)
a my se pohybujeme. Okolní vzduch nás brzdí a co je lehčí, tak za námi plápolá.
Ne toliko u komety. Ve Vesmíru je vzduchoprázdno - vakuum, ale
každé těleso něco vyzařuje např. elektromagnetické vlny - proud částic.
Čím je těleso teplejší a větší, tím větší proud částic z něj vystřeluje.
U Slunce tomuto jevu říkáme Sluneční vítr a sluneční záření.
Sluneční záření dokáže vyvinout 10 000 krát větší tlak na plochu,
než Sluneční vítr.
Právě tyto radiace způsobí, že chvost komety směřuje vždy
po směru tohoto větru/záření.
Plyny směřují vždy kolmo od Slunce, ale na prachové částice a úlomky již
působí daleko více gravitace Slunce a vytvářejí zakřivenou stopu.
Pokud se kometa blíží ke Slunci, tak nám
to připadne normální, pokud se od Slunce vzdaluje, tak nás to překvapí.
V případě Slunečního větru a záření je to přeci jen lehčí na pochopení proč se tak děje.
Částice vystřelované ze Slunce mají mnohonásobně vyšší rychlost (450km/s Sluneční vítr)
(a fotony se šíří rychlostí světla),
než vzdalující se kometa (např. 70km/s) a vytváří tlak na její ohon a tlačí jej směrem od Slunce.
Proto její prachoplynný chvost jí může předběhnout,
i když se vzdaluje od Slunce.
Co se děje s ohonem komety
Ohon komety (plyny a prach) je z velké části nenávratně ztracen.Někdy ani jádro komety nepřežije přiblížení ke Slunci a rozpadne se působením gravitace a tepla.
Občas některá kometa dopadne i na povrch Slunce. Date: 25.07.2020 - 09:04
Editace: 1343204110
Počet článků v kategorii: 364
Url:liceni-fasady-vapnem-s-fermezi-odolny-nater-id-229