Líčení fasády vápnem s fermeží - odolný nátěr
Nejdříve si rozmícháme vyhašené vápno na vápennou kaši pokud možno bez přidání vody.
Do této kaše přidáme maximálně 6%, nejčastěji 2 až 4 procenta fermeže lněné.
Míchá se tak dlouho, až se všechna fermež vstřebá do vápenné kaše.
Tato směs pak může sloužit i jako základ pro různé barevné odstíny.
Do této směsi se přidávalo i 10% mléka kravského pro vytvoření
stejnoměrného povrchu. Pokud tento nátěr zmokne do 24 hodin,
je třeba jej provést znovu pro odstranění různých skvrn, které
se vlivem deště na fasádě vytvoří.
Lze do vápna - vápenného mléka přidat primalex pro vyšší odolnost nátěru?
Primalex se srazí na kaši ve vápenném mléku.
Latex má taky tendenci se srážet, ale bylo by možné provést poslední nátěr v místech, kde dochází
k největšímu otěru, bílým primalexem, či latexem.
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
FurtodoBox - domácí, chytrá schránka na přijímání i odesílání objemnější pošty
Použití - účel aneb, již žádné čekání na kurýra, ani ve frontě v supermarketu.
Schránka je určena pro odesílání, ale i doručování dopisů, objemnější pošty, balíčků, potravin od farmářů, obědů a pod.
Bezkontaktnost oceníte v době epidemií a nemocí.
Šetří v průměru 1 i více pracovních dnů týdně (museli byste osobně jít (jet) na nákupy, na poštu a pod.).
Připojení k elektrickému napětí zajistí mimo jiné, že může i chladit vnitřní prostor (chladící/chlazený FurtodoBox).
Za provoz schránky se kurýrním službám nic neplatí (el. proud je Váš - z Vašeho el. rozvodu).
Cena schránky se odvíjí od velikosti a je zhruba v rozmezí 15 až 50 000 korun.
U chlazených FurtodoBoxů pak 50 až 100 000 KCZ.
Rozměry L (large) schránky (patří k těm největším), může obsahovat i dopisní schránku.
Výrobce po domluvě možná vyrobí i schránku rozměrově na přání.
Rozměry : (výška x hloubka x šířka)
Venkovní rozměr (v x h x š) : 1020 x 710 x 1300 mm
Vnitřní úložný prostor (v x h x š) : 906 (702) x 590 x 1295 mm
Rozměr otvoru pro vložení zásilky levá dvířka (š x v) : 500 x 601 mm
Rozměr otvoru pro vložení zásilky pravá dvířka (š x v) : 807 x 508 mm
Schránka je opatřena displejem a klávesnicí.
Do FurtodoBoxu může doručovat kdokoliv jenž obdrží PIN ( Kurýrní společnosti, Doručovatelé potravin, místní obchody,
poskytovatelé služeb jako opravny, čistírny aj.)
Uživatel si napevno na displeji boxu nastaví několik PINů jenž předá kurýrovi a ten po jejich obdržení vkládá zásilky do boxu.
PINy je možné udělovat i jednorázově.
Schránku může vybírat ten, kdo zná PIN, tedy v případě delší nepřítomnosti i důvěrná osoba např. soused.
Zkušenosti - recenze - FurtodoBox
Na potraviny určitě zakoupit chladící/chlazený FurtodoBox!Pokud to místo dovolí, koupit větší schránku, aby se do ní vlezlo co nejvíce.
Schránku bude třeba přemístit na stinné místo, nebo jí aspoň zastínit, v létě by byl asi problém s přehříváním boxu (pokud do něj budete chtít posílat potraviny), a taky s jeho chlazením - byla by navíc vyšší spotřeba energie.
Schránku je třeba řádně ukotvit, protože je na dostupném místě pro kurýra a mohl by jí někdo ukrást.
Příliš drahé věci přeci jen zatím raději z ruky do ruky.
Jinak vše funguje, jakmile si kurýr na schránku zvykne a ví, kde je umístěna, tak dosud nejsou problémy.
Taky do ní dává místní farmář mléčné výrobky dvakrát týdně.
Stránka produktu: furtodo.com
Date: 21.11.2020 - 10:32
Jak se dělá víno - Jak se co dělá
- 8000 let již lidstvo zná víno, které dopravovalo ve vacích ze zvířecí kůže
- v současnosti se víno nejčastěji prodává ve skleněných lahvích
- vinné révě se nejlépe daří v mírných zeměpisných šířkách
- na chráněných svazích jsou keře schopny odolat i krutějším mrazům
- čím zralejší hrozny, tím sladší víno, proto se pěstitelé pokouší o co nejpozdější sběr
- hrozny se sklízí ručně, aby se neporanily rostliny
- pro přípravu červeného vína se hrozny používají celé i s jadérky a slupkami
- pro přípravu bílého vína se používá jen šťáva zvaná mošt
- na výrobu vína má největší vliv kvalita hroznů a ta je závislá na počasí, poloze vinohradu, půdě, odrůdě atd.
- Výroba vína:
- hrozny se omyjí a rozdrtí
- lisováním se z směsi získá mošt
- mošt se uskladní v nerezových nádobách a přidají se do něj kvasinky, které přemění cukr v alkohol - proces se nazývá fermentace
- s kvasinkami se provádí experimenty, aby se zjistil vliv určitého druhu kvasinek na výsledný produkt
- bílé víno fermentuje - kvasí 3 týdny při 17°C
- červené víno kvasí 10 dnů při teplotě 30 - 35°C
- růžové víno se připravuje z červených hroznů, ale mošt se od rozemletých bobulí včas oddělí, aby barva nebyla tak sytá
- červené víno se po určité době při fermentaci vypouští, aby se provzdušnilo a urychlil se proces kvašení a zpět se vrací horním koncem do nádrží
- během fermentace se hlídá i obsah cukru v moštu
- s výjimkou velmi sladkých vín se za konec fermentace považuje přeměna veškerého cukru na alkohol
- po fermentaci obsahuje červené víno 11 až 13% alkoholu, bíle a růžové 11 až 11,5%
- víno se nechá několik měsíců odstát a pak se filtruje
- při stáčení vína do sklenic je nutné zamezit styk vína se vzduchem
- barva sklenice by měla být tmavá - i světlo má vliv na kvalitu vína
- na uzavírání láhví se používají korkové zátky, které spolehlivě těsní
- korek je kůra z korkového dubu a po sběru znovu doroste
- víno v láhvích stárne a mohou se zvýraznit některé jeho charakteristické vlastnosti, což se projeví i na jeho ceně
Jak se dělá víno - Jak se co dělá - video
Jak se dělají zámky visací - Jak se co dělá
- zámky byly vynalezeny, jako ochrana majetku proti zlodějům
- zámky byly používány v době starých Římanů pro ochranu přepravovaného zboží
- zámky jsou důležitým zabezpečovacím zařízením i v současnosti
- nejpevnější částí visacího zámku je jeho laminované tělo
- tělo se skládá z mnoha plíšků poskládaných na sebe spojených laminátem, stejná technologie se používá pro výrobu dveří bankovních trezorů
- vylisují se kryty těla zámku
- tělo se snýtuje s krytkami do jednoho celku
- na soustruhu se opracuje tyč tak, aby její oka zapadla do těla zámku, soustružnický nůž je nutno chladit emulzí z vody a oleje
- tyč se ohne do tvaru písmene U a bude tvořit oko zámku
- v peci se oka zpevní a vyfrézují se do nich žlábky pro zajišťovací kuličky, která po uzamknutí zámku znemožní vytažení oka třmenu
- vnitřek zámku se promaže vazelínou, kuličky se vloží do komůrek a do středu zámku se namontuje vložka pro klíč
- na jádro zámku se nasadí kryt a sestaví se vnější tělo vložky stávající z těla, pružin, válečků
- vnější část se pak nasune na otočnou vložku s otvorem pro klíč určitý tvar klíče
- vyfrézují se klíče
- vložka zámku se vloží do těla zámku a uzavře se deskou nasunutou na nýty procházející tělem zámku
- vloží se pružina třmenu a spodní kryt zámku
- vše se snýtuje pod lisem
- zkouška zámku se provádí mnohočetným zamčením a odemčením, nárazy, páčením atd.
Jak se dělají zámky visací - Jak se co dělá - video
Jak se dělají keramické nože - Jak se co dělá
- Japonsko dávnověká tradice mečířů a mistrů ostrých čepelí
- jedna firma na ostrově Kyushu - Kjúšú začala vyrábět čepele z keramiky
- keramické nože nahrazují nože z nerez oceli
- výhody keramický čepelí: nereziví, chemicky odolný, netupí se, nevznikají skvrny na něm, neabsorbuje pachy, neničí vitamíny
- keramika čepelí je na druhém místě v tabulce tvrdosti za diamantem
- v Západní Austrálii na předměstí Perthu se nachází důl Dardanab
- těží se v něm zirkon - hlavní složka pro keramické čepele
- zirkon je třeba vyrýžovat na obřích strojích z namleté horniny
- těžší sedimenty se pak elektromagneticky třídí a znovu rýžují
- čistý zirkon putuje do Číny na další zpracování
- pak zirkon putuje do japonského města Sendaj do firmy Kyocera - výroba keramických nožů
- zde se prášek zirkonia naformuje ve vysokotlakém lisu
- pod tlakem 300 tun se vylisuje tvar nože velmi křehké
- výlisky nožů se tvrdí v ohni při 1400°C 48 hodin a dosáhnou extrémní tvrdosti
- nože je třeba nabrousit a to provádí profesionální mistři
- nože se brousí na kotoučích pokrytých diamantovým prachem
- do nožů se přimíchává kov aby byly odhaleny v detektorech
Jak se dělají keramické nože - Jak se co dělá - video
Sklopný nádstavec může obsahovat například vrták
a bit-křížový šroubovák.
Stačí jen povytáhnout a otočit o 180°.
Je to rychlejší, než stále měnit vrták za bit šroubováku.
https://geartop.store/products/20pcs-se
Rohový nástavec na vrtačku
Potřebujete vrtat v tísněních prostorech, kde je to s běžným šroubovákem zcela nemožné? Tento vychytaný nástavec na vrtačku vám to umožní! Vrtání je umožněno pod úhlem 90°. Předností nástavce je snadná manipulace a především ulehčení práce.
https://www.bestdarky.cz/rohovy-nastavec-na-vrtacku-p-8243.html
**VIDEO YOUTUBE
Editace: 1343204110
Počet článků v kategorii: 364
Url:liceni-fasady-vapnem-s-fermezi-odolny-nater-id-229