Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Jak si postavit roubený dům čtyřdílný seriál AJ


AD MOB

Jak si postavit dřevěný dům, 4 videa v anglickém jazyce.
Díl 1.
**


Díl 2.
**


Díl 3.
**


Díl 4.
**

361LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


240

Gumáky (jak se co dělá - video) | jak-se-delaji-gumaky


Jak se dělají gumáky - Jak se co dělá

  • Holínky Gumáky Galoše - boty do deště a mokra
  • Charles Goodyaer vynálezce vulkanizace kaučuku
  • současně se vyrábí z TPR termoplastické gumy
  • nejdříve se vyrobí podšívka holínek
  • podšívka se nasune na kopyta tvaru holínek a vjedou do vstřikovacího stroje
  • stroj uzavře kopyto do formy a pod tlakem jej obstříkne roztavenou gumou
  • guma má teplotu 200°C
  • odlití trvá 30 sekund
  • 45 minut holínky chladnou
  • označí se firemním logem a pak se mohou balit
  • zbytky i vadné výrobky se recyklují na černou gumu
  • malované holínky jsou z průhledné gumy a vzorovaná podšívka je vidět
  • holínky se testují na strojích na ohyb a různou zátěž

Jak se dělají gumáky - Jak se co dělá - video

**

31

Nejlepší postřik proti plísni okurkové | nejlepsi-postrik-proti-plisni-okurkove-id-190


Plíseň je houba, nebo skupina hub, které pokrývají povrch substrátu jemným bílým nebo barevným myceliem.
Některé plísně jsou i užitečné například pokud produkují antibiotika, enzymy, organické kyseliny.

Plíseň okurková (žlutozelené skvrny, napadená rostlina hyne) se ničí přípravky obsahujícími měď, ale mnoho
zahrádkářů upouští od tohoto způsobu ochrany rostlin a volí
raději výsadbu resistentních odrůd.

Mléko a postřiky obsahující kravské mléko plíseň okurkovou nezničí!


Mozaika okurková Cucumber mosaic virus
je virus, který napadá okurky a ostatní tykvovité rostliny a to i rostliny pěstované pod krytem.
Proti mozaice okurkové, jakožto viru se lze bránit především výsevem odolných druhů.

Bakteriální skvrnitost jsou průsvitné žlutohnědé skvrny na listech, sliz tvoří stříbřitý povlak.
Postřik se provádí přípravkem Kuprikol 50 nebo Chamion 50 WP (chorobu jen omezí). Pomáhá výsev resistentních druhů.

Padlí okurkové moučnaté bělavé skvrny na listech, listy odumírají, můžeme aplikovat postřik přípravkem Europaren 50 WP.
Všeobecně u okurek provádíme zálivku ke kořenům, ale nepřelévat.
Napadené listy i natě okurek nesmí přijít do kompostu jinak se plísně a viry šíří dál do celého okolí.


Odolné okurky:
Bimbostar F1 velmi raná odrůda okurek s vysokým výnosem naprosto odolná proti plísni okurkové a virové mozaice !
Twigy F1 poloraná a vysoce výnosná odrůda do všech oblastí, je odolná proti virové mozaice a padlí
87

Větrná elektrárna stále natočen proti větru | vetrna-elektrarna-stale-natocen-proti-vetru-id-487


Problém u větrných elektráren je složitý mechanismus, který sleduje směr
větru a musí natočit vrtuli do nejvhodnější polohy.
Tento problém odpadá u větrných turbín s lopatkami v horizontálním
směru - viz video domácí elektrárny dodávající při maximu 5,5 kW.

**
352

FurtodoBox schránka na přijímání i odesílání pošty, nákupu, potravin a balíků zkušenosti recenze | furtodobox-schranka-na-prijimani-i-odesilani-posty-a-baliku


FurtodoBox - domácí, chytrá schránka na přijímání i odesílání objemnější pošty

Použití - účel aneb, již žádné čekání na kurýra, ani ve frontě v supermarketu.

furtodo-box-chytra-schranka-na-baliky.jpg

Schránka je určena pro odesílání, ale i doručování dopisů, objemnější pošty, balíčků, potravin od farmářů, obědů a pod.
Bezkontaktnost oceníte v době epidemií a nemocí.
Šetří v průměru 1 i více pracovních dnů týdně (museli byste osobně jít (jet) na nákupy, na poštu a pod.).
Připojení k elektrickému napětí zajistí mimo jiné, že může i chladit vnitřní prostor (chladící/chlazený FurtodoBox).
Za provoz schránky se kurýrním službám nic neplatí (el. proud je Váš - z Vašeho el. rozvodu).
Cena schránky se odvíjí od velikosti a je zhruba v rozmezí 15 až 50 000 korun.
U chlazených FurtodoBoxů pak 50 až 100 000 KCZ.


Rozměry L (large) schránky (patří k těm největším), může obsahovat i dopisní schránku.
Výrobce po domluvě možná vyrobí i schránku rozměrově na přání.
Rozměry : (výška x hloubka x šířka)
Venkovní rozměr (v x h x š) : 1020 x 710 x 1300 mm
Vnitřní úložný prostor (v x h x š) : 906 (702) x 590 x 1295 mm
Rozměr otvoru pro vložení zásilky levá dvířka (š x v) : 500 x 601 mm
Rozměr otvoru pro vložení zásilky pravá dvířka (š x v) : 807 x 508 mm


Schránka je opatřena displejem a klávesnicí.
Do FurtodoBoxu může doručovat kdokoliv jenž obdrží PIN ( Kurýrní společnosti, Doručovatelé potravin, místní obchody,
poskytovatelé služeb jako opravny, čistírny aj.)
Uživatel si napevno na displeji boxu nastaví několik PINů jenž předá kurýrovi a ten po jejich obdržení vkládá zásilky do boxu.
PINy je možné udělovat i jednorázově.
Schránku může vybírat ten, kdo zná PIN, tedy v případě delší nepřítomnosti i důvěrná osoba např. soused.


Zkušenosti - recenze - FurtodoBox

Na potraviny určitě zakoupit chladící/chlazený FurtodoBox!
Pokud to místo dovolí, koupit větší schránku, aby se do ní vlezlo co nejvíce.
Schránku bude třeba přemístit na stinné místo, nebo jí aspoň zastínit, v létě by byl asi problém s přehříváním boxu (pokud do něj budete chtít posílat potraviny), a taky s jeho chlazením - byla by navíc vyšší spotřeba energie.
Schránku je třeba řádně ukotvit, protože je na dostupném místě pro kurýra a mohl by jí někdo ukrást.
Příliš drahé věci přeci jen zatím raději z ruky do ruky.
Jinak vše funguje, jakmile si kurýr na schránku zvykne a ví, kde je umístěna, tak dosud nejsou problémy.
Taky do ní dává místní farmář mléčné výrobky dvakrát týdně.


Stránka produktu: furtodo.com
Date: 21.11.2020 - 10:32
319

Zmrzlina (jak se co dělá - video) | jak-se-dela-zmrzlina


Jak se dělá zmrzlina - Jak se co dělá

  • zmrzlina se vyráběla již před vynálezem chladniček, ovšem byl to luxus jen pro majetné občany
  • přísady se vkládaly do mísidla jenž bylo v nádobě s ledem a slanou vodou což vedlo k ochlazení směsi pod pod mrazu, protože sůl rozpouští led, ale zároveň při tomto procesu dochází k ochlazení okolí, protože při změně ledu ve vodu se teplo spotřebovává - opačný proces je při kondenzaci par, kdy se teplo uvolňuje například před bouřkou
  • po vynálezu chladících zařízení nastala revoluce zmrzlinářského průmyslu
  • Výroba zmrzliny:
  • základní surovina je čerstvá smetana, která se napustí do mixéru, kde se smíchá se sušeným mlékem, stabilizátory a emulgátory
  • stabilizátory brání zmrzlině v krystalizaci
  • emulgátory umožní provzdušnění směsi při šlehání
  • dále se přidává cukr a kukuřičný sirup
  • směs se musí zahřát na 72°C na 30 minut, aby došlo k pasterizací - usmrcení bakterií
  • další proces je homogenizace, zmrzlina získá na hladkosti
  • zmrzlina se chladí a přidá se vanilkový koncentrát
  • zmrzlina se dále chladí a šlehá, aby vznikal odlehčená, nadýchaná tuhá hmota

Jak se dělá zmrzlina - Jak se co dělá - video

**



Editace: 1353694498
Počet článků v kategorii: 361
Url:jak-si-postavit-roubeny-dum-ctyrdilny-serial-aj-id-348

AD
11 Share
Share
Tweet