Podpěra větve ovocných stromů
Když se urodí více ovoce, často dochází k polámání větví
a někdy i k úplnému zničení stromu.
Jak zabránit polámání přetížených větví?
Dobré je část nekvalitního ovoce obrat, aby se větev
odlehčila.
Pokud to nestačí, větve podkládáme podpěrami tak,
aby již větev nadzvedly a přenesly váhu ovoce na sebe.
Zhotovení podpěry se skládá ze tří prken - latí.
Jedna je nosná. Musí být dostatečně dlouhá, aby mohla nadzvednout větev.
Další se přibije nahoru, to tvaru písmene T, ale nosnou lať necháme
5cm přečnívat.
Další se přibije na nosnou i na T lať, jako vzpěra viz obrázek.
a někdy i k úplnému zničení stromu.
Jak zabránit polámání přetížených větví?
Dobré je část nekvalitního ovoce obrat, aby se větev
odlehčila.
Pokud to nestačí, větve podkládáme podpěrami tak,
aby již větev nadzvedly a přenesly váhu ovoce na sebe.
Zhotovení podpěry se skládá ze tří prken - latí.
Jedna je nosná. Musí být dostatečně dlouhá, aby mohla nadzvednout větev.
Další se přibije nahoru, to tvaru písmene T, ale nosnou lať necháme
5cm přečnívat.
Další se přibije na nosnou i na T lať, jako vzpěra viz obrázek.
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Jak se dělá zmrzlina - Jak se co dělá
- zmrzlina se vyráběla již před vynálezem chladniček, ovšem byl to luxus jen pro majetné občany
- přísady se vkládaly do mísidla jenž bylo v nádobě s ledem a slanou vodou což vedlo k ochlazení směsi pod pod mrazu, protože sůl rozpouští led, ale zároveň při tomto procesu dochází k ochlazení okolí, protože při změně ledu ve vodu se teplo spotřebovává - opačný proces je při kondenzaci par, kdy se teplo uvolňuje například před bouřkou
- po vynálezu chladících zařízení nastala revoluce zmrzlinářského průmyslu
- Výroba zmrzliny:
- základní surovina je čerstvá smetana, která se napustí do mixéru, kde se smíchá se sušeným mlékem, stabilizátory a emulgátory
- stabilizátory brání zmrzlině v krystalizaci
- emulgátory umožní provzdušnění směsi při šlehání
- dále se přidává cukr a kukuřičný sirup
- směs se musí zahřát na 72°C na 30 minut, aby došlo k pasterizací - usmrcení bakterií
- další proces je homogenizace, zmrzlina získá na hladkosti
- zmrzlina se chladí a přidá se vanilkový koncentrát
- zmrzlina se dále chladí a šlehá, aby vznikal odlehčená, nadýchaná tuhá hmota
Jak se dělá zmrzlina - Jak se co dělá - video
Topná sezóna začíná podle vyhlášky ministerstva průmyslu a obchodu 1. září a končí 31. května.
Odkaz na stránky ministerstva průmyslu a obchodu - tam naleznete aktuální znění vyhlášky:
http://www.mpo.cz/hledani.html
Je-li teplota pod 13 stupňů Celsia dva dny po sobě a nelze-li očekávat její zvýšení, je možné dodávku teplota obnovit i dříve.
Vyhláška se nevztahuje na místní zvyklosti a dohody.
Odkaz na stránky ministerstva průmyslu a obchodu - tam naleznete aktuální znění vyhlášky:
http://www.mpo.cz/hledani.html
Je-li teplota pod 13 stupňů Celsia dva dny po sobě a nelze-li očekávat její zvýšení, je možné dodávku teplota obnovit i dříve.
Vyhláška se nevztahuje na místní zvyklosti a dohody.
Hranice pozemku se vyznačují například:
Hlava hraniční - obrázek
- oplocením
- hraničními kameny
- kůly
- tyčemi s tabulkou
- kolíky
- hlavami se závrtným trnem
Hlava hraniční - obrázek
Roubovací nůžky Cepistar.
Možnost tří řezů (typ Ω, typ V nebo typ U) umožňuje různé výřezy roubu.
Tři typy řezů poskytují nejlepší volbu pro váš úspěch.
Ustřihnou roub i podnož tak, že je lze přesně spojit.
Pak stačí jen ovázat páskou.
Vysoká efektivita i snadnost práce.
https://netscroll.cz/trgovina/domov-a-zahrada/cepistar/
Možnost tří řezů (typ Ω, typ V nebo typ U) umožňuje různé výřezy roubu.
Tři typy řezů poskytují nejlepší volbu pro váš úspěch.
Ustřihnou roub i podnož tak, že je lze přesně spojit.
Pak stačí jen ovázat páskou.
Vysoká efektivita i snadnost práce.
https://netscroll.cz/trgovina/domov-a-zahrada/cepistar/
KUPRIKOL 50 - 1 kg cena: 300 Kč
plíseň révová
Obsah: Oxychlorid mědi 84 %
ROVRAL AQUAFLO - 100 ml cena: 300 Kč
plíseň šedá
Zabraňuje klíčení spor a blokující růst mycelia houbových patogenů.
Obsah: Iprodione 255 g/l
KOCIDE 2000 - 4x35 g cena: 150 Kč
plíseň révová
Rungicid a baktericid proti plísním, listovým skvrnitostem, bakteriózám a na protimrazovou ochranu stromů, který je odolný smývání deštěm.
Obsah: Hydroxid měďnatý 53,8 %
RIDOMIL GOLD MZ PEPITE - 4×25 g cena: 150 Kč
plíseň révová
Fungicid, který proniká rychle do rostlin prostřednictvím listů, stonků, kořenů a zabezpečuje ochranu i nových přírůstků.
Obsah: Mancozeb 64 %, Metalaxyl-M 4 %
KUMULUS WG - 1 kg cena: 200 Kč
padlí révové
Kontaktní fungicid na ochranu proti padlí v sadech, vinicích a dalších kulturách.
Obsah: Síra 80 %
MERPAN 80 WG - 5×20 g
plíseň révová
Fungicidní přípravek ve formě ve vodě dispergovatelného mikrogranulátu určený k ochraně jádrovin, révy vinné a okrasných rostlin proti houbovým chorobám.
Obsah: Captan 80 %
plíseň révová
Obsah: Oxychlorid mědi 84 %
ROVRAL AQUAFLO - 100 ml cena: 300 Kč
plíseň šedá
Zabraňuje klíčení spor a blokující růst mycelia houbových patogenů.
Obsah: Iprodione 255 g/l
KOCIDE 2000 - 4x35 g cena: 150 Kč
plíseň révová
Rungicid a baktericid proti plísním, listovým skvrnitostem, bakteriózám a na protimrazovou ochranu stromů, který je odolný smývání deštěm.
Obsah: Hydroxid měďnatý 53,8 %
RIDOMIL GOLD MZ PEPITE - 4×25 g cena: 150 Kč
plíseň révová
Fungicid, který proniká rychle do rostlin prostřednictvím listů, stonků, kořenů a zabezpečuje ochranu i nových přírůstků.
Obsah: Mancozeb 64 %, Metalaxyl-M 4 %
KUMULUS WG - 1 kg cena: 200 Kč
padlí révové
Kontaktní fungicid na ochranu proti padlí v sadech, vinicích a dalších kulturách.
Obsah: Síra 80 %
MERPAN 80 WG - 5×20 g
plíseň révová
Fungicidní přípravek ve formě ve vodě dispergovatelného mikrogranulátu určený k ochraně jádrovin, révy vinné a okrasných rostlin proti houbovým chorobám.
Obsah: Captan 80 %
Editace: 1436786961
Počet článků v kategorii: 364
Url:podpera-vetve-ovocnych-stromu-id-848