Vodík palivo budoucnosti?
O vodíku se hovoří, jako o palivu budoucnosti,
ale každé palivo musíme nejdříve vyrobit, nebo
vytěžit, upravit pro další použití a zde je problém.
Výroba vodíku použitelného, jako palivo
zatím spotřebuje více energie,
než se pak uvolní jeho spalováním a tato
příčina nejvíce brání masovému využití vodíku
například ve spalovacích motorech automobilů,
jako paliva budoucnosti.
ale každé palivo musíme nejdříve vyrobit, nebo
vytěžit, upravit pro další použití a zde je problém.
Výroba vodíku použitelného, jako palivo
zatím spotřebuje více energie,
než se pak uvolní jeho spalováním a tato
příčina nejvíce brání masovému využití vodíku
například ve spalovacích motorech automobilů,
jako paliva budoucnosti.
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Chcete shodit nějaké to kilo a přitom si uvařit zdarma kávu, nebo
dobít akumulátor, který bude pohánět Vaše PC, či notebook?
Zde je jeden návrh, jako to udělat.
Bicykl je napojen na alternátor a pokud šlapeme, vyrábíme i proud.
**VIDEO YOUTUBE
dobít akumulátor, který bude pohánět Vaše PC, či notebook?
Zde je jeden návrh, jako to udělat.
Bicykl je napojen na alternátor a pokud šlapeme, vyrábíme i proud.
**VIDEO YOUTUBE
V horkém létě 2015 je zvýšený zájem o klimatizace. Je mobilní klimatizace dobrou volbou?
Klimatizace pracuje například na principu ledničky, ale zatímco u ledničky je chlazený prostor odizolován od "radiátoru" - chladiče ledničky, tak u mobilních klimatizací tomu tak mnohdy není.
V lepším případě je k chladiči přiváděn vzduch z venčí a ohřátý odváděn do venkovního prostoru.
V horším případě je ohřátý vzduch odváděn do té samé místnosti, kterou klimatizace ochlazuje, což ve výsledku ještě vzduch v místnosti ohřeje o příkon, který klimatizace spotřebuje.
Pevné klimatizace mají chladič například na stěně budovy (z venčí) a proto je teplo z chladiče odváděno do venkovního ovzduší a ne do místnosti.
Klimatizace pracuje například na principu ledničky, ale zatímco u ledničky je chlazený prostor odizolován od "radiátoru" - chladiče ledničky, tak u mobilních klimatizací tomu tak mnohdy není.
V lepším případě je k chladiči přiváděn vzduch z venčí a ohřátý odváděn do venkovního prostoru.
V horším případě je ohřátý vzduch odváděn do té samé místnosti, kterou klimatizace ochlazuje, což ve výsledku ještě vzduch v místnosti ohřeje o příkon, který klimatizace spotřebuje.
Pevné klimatizace mají chladič například na stěně budovy (z venčí) a proto je teplo z chladiče odváděno do venkovního ovzduší a ne do místnosti.
Video o tom, že létání nemusí být energeticky náročná záležitost.
Studenti z univerzity v americkém Marylandu sestrojili vrtulník na lidský pohon.
V roce 2012 s ním vytvořily rekord když se toto zařízení vznášelo 20 cm nad zemi
po dobu 50 sekund.
Video - vrtulník na lidský pohon
**VIDEO YOUTUBE
Studenti z univerzity v americkém Marylandu sestrojili vrtulník na lidský pohon.
V roce 2012 s ním vytvořily rekord když se toto zařízení vznášelo 20 cm nad zemi
po dobu 50 sekund.
Video - vrtulník na lidský pohon
**VIDEO YOUTUBE
Kupte si hrnec jak s termostatem, tak i s časovačem, tepelně izolovaný (dvojitá stěna, jako u termosky) šetří elektřinu.
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
U bramborových listů napadených plísní (hnědé téměř kruhovité skvrny, které každým
dnem rychle přibývají) a nemá již význam použít postřik, nebo postižené listy odstraňovat
hlídáme stav, kdy plíseň napadá stonek - nať.
Po nati velmi rychle přechází níž na kořenový systém a tím i na samotné hlízy.
Pokud je tedy napadená i nať, je lépe ji těsně nad zemí odstranit (kosou,
křovinořezem, srpem), nať nechat uschnout a pokud to místní předpisy
dovolují, je lépe tuto nať spálit, než dávat do kompostu.
Plíseň se již na zdravou část nati nešíří a zemáky dozrají v hlíně
do stavu, kdy je již můžeme sklízet.
dnem rychle přibývají) a nemá již význam použít postřik, nebo postižené listy odstraňovat
hlídáme stav, kdy plíseň napadá stonek - nať.
Po nati velmi rychle přechází níž na kořenový systém a tím i na samotné hlízy.
Pokud je tedy napadená i nať, je lépe ji těsně nad zemí odstranit (kosou,
křovinořezem, srpem), nať nechat uschnout a pokud to místní předpisy
dovolují, je lépe tuto nať spálit, než dávat do kompostu.
Plíseň se již na zdravou část nati nešíří a zemáky dozrají v hlíně
do stavu, kdy je již můžeme sklízet.
Editace: 1350991182
Počet článků v kategorii: 364
Url:vodik-palivo-budoucnosti-id-288