Mražené ryby (jak se co dělá - video)
AD MOB
Jak se dělají mražené ryby - Jak se co dělá
- rychlé zmrazování ryb, jako konzervaci používaly již Inuité (Eskymáci)
- počátkem 20. století i zbytek světa přišel na to, že rychle zmrazení je lepší, jak pomalé
- rybí maso se nalisuje do bloků a šokově se zmrazí hned na lodi pro uchování chuti a struktury
- v továrnách na pevnině se pak bloky řežou na pásy a pásy na tyčinky
- šokově se zmrazí i filety
- při zpracování v továrně se pak bleskově rozpustí povrch horkou sprchou
- na rozpuštěný povrch se snadno zachytí obalová směs (jako na řízky)
- filety projedou lázní z vody a mouky a pak strouhankou
- pak se filety i rybí prsty smaží 28 sekund aby se opražila jen vnější slupka a ryba uvnitř zůstala zmražená
- znovu se namrazí a můžou se balit na prodej
Jak se dělají mražené ryby - Jak se co dělá - video
**
355LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Zvolte si pečlivě svého dodavatele energií
Jak ušetřit za plyn a elektřinu:
- každým dalším stupněm vyhřátí místnosti nad +20°C se spotřebuje přibližně 6% energie navíc
- zateplení budov - izolace stěn (úspora až 25%)
- izolační plastová, nebo dřevěná okna a dveře (úspora 25%)
- izolace podkroví a stropů (úspora až 25%)
- izolace podlah (úspora až 25 %)
- moderní kotle šetří až 30% energie proti předchozím generacím kotlů
- solární systémy v kombinaci s tradičními (ohřev vody v letních měsících je plně pokryt sluneční energií)
- malý hořák sporáku = malý hrnec (pokud plameny z hořáku sporáku šlehají mimo dno hrnce nebo na jeho okraj ohřev obsahu hrnce je velmi neekonomický 50%)
- používejte pokličky na hrnce při ohřevu obsahu (úspora 50%)
- používejte na vaření a pečení moderní nádoby, které dokážou akumulovat a směřovat teplo (titanové hrnce, termo-indukční nádoby)
- u varných ploten dbejte aby byli čisté a dno nádob rovněž bez výstupků dokonale rovné
- plňte nádoby jen nezbytně nutným množstvím vody (ohřev párků - stačí když jsou párky jen zality vodou není třeba nad ním 10cm tekutiny jejíž ohřev odebere další kilowatthodiny)
- tlakové hrnce obsah dříve uvaří
- v rychlovarné konvici ohřívejte vždy pouze tolik vody, kolik potřebujete na přípravu nápoje
- ohřívejte pokrmy v mikrovlnné troubě, dochází k přímému ohřevu jen pokrmu
- místo napouštění horké vany se raději sprchujte (úspora 85%)
- při používání úsporné sprchové hlavice a stop ventilu - úspora až 40% teplé vody
- krátké přívody teplé vody k umývadlu či sprchovém koutu (úspora 20%) v dlouhých přívodech zůstane horká voda, která vychladne bez užitku
- izolujte tepelně potrubí s teplou vodou jak ve stěnách tak například ve sklepech atd.
- vyvarujte se zlozvyku při holení a podobně nechat téci horkou vodu
Jak ušetřit za plyn a elektřinu:
- každým dalším stupněm vyhřátí místnosti nad +20°C se spotřebuje přibližně 6% energie navíc
- zateplení budov - izolace stěn (úspora až 25%)
- izolační plastová, nebo dřevěná okna a dveře (úspora 25%)
- izolace podkroví a stropů (úspora až 25%)
- izolace podlah (úspora až 25 %)
- moderní kotle šetří až 30% energie proti předchozím generacím kotlů
- solární systémy v kombinaci s tradičními (ohřev vody v letních měsících je plně pokryt sluneční energií)
- malý hořák sporáku = malý hrnec (pokud plameny z hořáku sporáku šlehají mimo dno hrnce nebo na jeho okraj ohřev obsahu hrnce je velmi neekonomický 50%)
- používejte pokličky na hrnce při ohřevu obsahu (úspora 50%)
- používejte na vaření a pečení moderní nádoby, které dokážou akumulovat a směřovat teplo (titanové hrnce, termo-indukční nádoby)
- u varných ploten dbejte aby byli čisté a dno nádob rovněž bez výstupků dokonale rovné
- plňte nádoby jen nezbytně nutným množstvím vody (ohřev párků - stačí když jsou párky jen zality vodou není třeba nad ním 10cm tekutiny jejíž ohřev odebere další kilowatthodiny)
- tlakové hrnce obsah dříve uvaří
- v rychlovarné konvici ohřívejte vždy pouze tolik vody, kolik potřebujete na přípravu nápoje
- ohřívejte pokrmy v mikrovlnné troubě, dochází k přímému ohřevu jen pokrmu
- místo napouštění horké vany se raději sprchujte (úspora 85%)
- při používání úsporné sprchové hlavice a stop ventilu - úspora až 40% teplé vody
- krátké přívody teplé vody k umývadlu či sprchovém koutu (úspora 20%) v dlouhých přívodech zůstane horká voda, která vychladne bez užitku
- izolujte tepelně potrubí s teplou vodou jak ve stěnách tak například ve sklepech atd.
- vyvarujte se zlozvyku při holení a podobně nechat téci horkou vodu
Cibuli sazečku sázíme od poloviny března do poloviny dubna
Sazečku skladujeme při teplotě +20, nebo měsíc před sázením
dáme do místnosti s teplotou +25 stupňů aby nevybíhala do květu.
Sází se 10 cm od sebe do řádků 25 cm vzdálených.
Sazečku skladujeme při teplotě +20, nebo měsíc před sázením
dáme do místnosti s teplotou +25 stupňů aby nevybíhala do květu.
Sází se 10 cm od sebe do řádků 25 cm vzdálených.
Zde je odkaz na ceník služeb
Orientační ceny veterinárních zákroků (včetně 21% DPH) :
http://www.veterina-kucera.cz/zobrazit/cenik
Můžete si udělat přehled o cenách zákroků a předem vše zvážit.
Orientační ceny veterinárních zákroků (včetně 21% DPH) :
http://www.veterina-kucera.cz/zobrazit/cenik
Můžete si udělat přehled o cenách zákroků a předem vše zvážit.
Bude stačit i litrová sklenice od okurek s víčkem.
Do víčka uděláme díru aby jí mohl hlodavec prolézt
do sklenice.
Na dno sklenice nalijeme vrstvičku rostlinného oleje.
Můžeme přidat ořech, či jinou laskominu.
Hlodavec vleze do sklenice a spustí se na dno.
Nemůže se již vyšplhat zpět jelikož mu tlapky
kloužou po stěnách. Myš můžeme pak vypustit kočce,
ale pozor na nemoci a na otravu pokud myš před tím
někde sežrala otrávenou návnadu.
Do víčka uděláme díru aby jí mohl hlodavec prolézt
do sklenice.
Na dno sklenice nalijeme vrstvičku rostlinného oleje.
Můžeme přidat ořech, či jinou laskominu.
Hlodavec vleze do sklenice a spustí se na dno.
Nemůže se již vyšplhat zpět jelikož mu tlapky
kloužou po stěnách. Myš můžeme pak vypustit kočce,
ale pozor na nemoci a na otravu pokud myš před tím
někde sežrala otrávenou návnadu.
Výměník tepla na kouřovod
Pozor! Většina současných tepelných spotřebičů má tak vysokou účinnost, že dodatečný výměník tepla již nepotřebují.
To znamená: Spaliny do kouřovodu / komína odcházejí natolik ochlazeny, že další schlazení v ekonomizeru
/ výměníku by vedlo k tomu, že by mohlo dojít k vracení se spalin zpět do spotřebiče / místnosti a udušení,
či ohrožení na životě obyvatel bytu / domu, kde je spotřebič umístěn.
Spaliny jsou navíc těžší vzduchu a proto potřebují mít teplotu tak vysokou, aby v dostatečné míře stoupaly kouřovodem do komína a dále komínem až k jeho ústí do venkovního prostoru.
Přílišným ochlazením spalin dojde k snížení jejich odvodu kouřovodem a k ohrožení života udušením osob pobývajících v místnostech, kde je spotřebič umístěn i v místnostech kam se může dostat kysličník uhelnatý / uhličitý ze spotřebiče / kamen, kotle krbu atd. při hoření / doutnání.
Výměník tepla na kouřovod dříve známý pod názvem GALO ( galo )

Zkušenosti
Kvůli výše uvedeným zkutečnostem se mi výměník tepla osvědčil jen u kamen, kde plameny odcházely / šlehaly přímo do kouřovodu a tudíž topení bylo ztrátové - rozžhavená roura do ruda.U kamen, kde byl problém zatopit a i po rozhoření měly sklon k zhasínání plamene po přechodu na ekonomický provoz, výměník hoření / spalování a odvod spalin ještě zhoršil, tudíž musel být odstraněn.
To samé platí i o příliš dlouhém kouřovodu v místnosti - spaliny se příliš ochladily a padaly zpět do spotřebiče - bránily odvodu nově vznikajících ve spotřebiči a kouř/spaliny bylo cítit v místnosti, kde byl spotřebič umístěn.
Po zkrácení kouřovodu se již problém nevyskytoval.
Date: 10.11.2020 - 11:26
Editace: 17.8.2018 - 09:05
Počet článků v kategorii: 355
Url:jak-se-delaji-mrazene-ryby
AD