Dům o ploše 1m2
Nejen asijské země se potýkají z nedostatkem
stavební plochy či vysokými náklady na zřízení
vlastního bydlení, ale je i mnoho těch, kteří o bydlení
přišli a pro takové by mini dům mohl být přechodným řešením.
Dům navrhl Van Bo Le-Mentzel a v současnosti (2012)
nese označení nejmenší dům světa.
V domečku lze sedět, pojíst, pracovat na počítači, ale
i spát pokud se domeček překlopí na stěnu.
Stěny domku jsou z polykarbonátu, který zajišťuje, jak
prostup světla, tak i základní tepelnou izolaci proti chladu.
Půdorys domečku je 1m².
**VIDEO YOUTUBE
stavební plochy či vysokými náklady na zřízení
vlastního bydlení, ale je i mnoho těch, kteří o bydlení
přišli a pro takové by mini dům mohl být přechodným řešením.
Dům navrhl Van Bo Le-Mentzel a v současnosti (2012)
nese označení nejmenší dům světa.
V domečku lze sedět, pojíst, pracovat na počítači, ale
i spát pokud se domeček překlopí na stěnu.
Stěny domku jsou z polykarbonátu, který zajišťuje, jak
prostup světla, tak i základní tepelnou izolaci proti chladu.
Půdorys domečku je 1m².
**VIDEO YOUTUBE
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Taky se Vám urodilo více jablek než je nutné na zimní uskladnění?
Menší množství v odšťavnovači, ale 10 a více kg je lepší v lisovat v lisu na ovoce.
Vytékající šťávu chytáme do kbelíku přes sítko, nebo cedník z plastu, aby se radikálně nesnížil obsah vitamínu C.
Nakonec šťávu stočíme do čistých PETLAHVÍ a pevně zašroubujeme.
Můžeme okamžitě konzumovat, nebo PETLAHVE dát do mrazničky. Pak stačí láhev vložit den před konzumací do ledničky do spodní části, kde rozmrzne, ale hlavně ochladí vnitřek ledničky, takže ta pak spotřebuje daleko méně elektrické energie k svému provozu.
Další den již můžete petláhev dát např. do kuchyně na odkapavací část dřezu, kde zcela rozmrzne a vodní pára, která na ní bude kondenzovat steče do odpadu.
Rozmrzlý mošt bude možná o něco kyselejší, jak čerstvá šťáva, tak si vyzkoušejte jeho doslazení buď hroznovým, nebo řepným cukrem, někdo upřednostňuje i jiná sladidla.
Pokud nějakou tu PETLÁHEV zapomenete uschovat do mražáku nic se neděje. Do týdne budete z ní mít bezva limonádu. Pozor pění daleko více, jak šampaňské a někdy se PETLÁHEV i roztrhne pod náporem tlaku kysličníku uhličitého, navíc tato limonáda bude asi již obsahovat nějaké množství alkoholu, takže řidiči pijte až dojedete domů a nikam již nepojedete.
Jak vyrobit jablečný mošt
Spadaná, nebo natrhaná zralá jablka (důležité je, aby nebyla příliš kyselá) nastrouháme a vylisujeme v zařízení k tomu určeném.Menší množství v odšťavnovači, ale 10 a více kg je lepší v lisovat v lisu na ovoce.

Vytékající šťávu chytáme do kbelíku přes sítko, nebo cedník z plastu, aby se radikálně nesnížil obsah vitamínu C.
Nakonec šťávu stočíme do čistých PETLAHVÍ a pevně zašroubujeme.
Můžeme okamžitě konzumovat, nebo PETLAHVE dát do mrazničky. Pak stačí láhev vložit den před konzumací do ledničky do spodní části, kde rozmrzne, ale hlavně ochladí vnitřek ledničky, takže ta pak spotřebuje daleko méně elektrické energie k svému provozu.
Další den již můžete petláhev dát např. do kuchyně na odkapavací část dřezu, kde zcela rozmrzne a vodní pára, která na ní bude kondenzovat steče do odpadu.
Rozmrzlý mošt bude možná o něco kyselejší, jak čerstvá šťáva, tak si vyzkoušejte jeho doslazení buď hroznovým, nebo řepným cukrem, někdo upřednostňuje i jiná sladidla.
Pokud nějakou tu PETLÁHEV zapomenete uschovat do mražáku nic se neděje. Do týdne budete z ní mít bezva limonádu. Pozor pění daleko více, jak šampaňské a někdy se PETLÁHEV i roztrhne pod náporem tlaku kysličníku uhličitého, navíc tato limonáda bude asi již obsahovat nějaké množství alkoholu, takže řidiči pijte až dojedete domů a nikam již nepojedete.

Jablečný mošt
si budou pochvalovat Vaši hosté při grilovačkách dobrý je též k sýru, uzenému, rybě, řízkům s majonézovým salátem. Podporuje trávení a zlepšuje tělesnou imunitu. V zimním období je vítečný při nemocech z nachlazení a chřipkách.Jak se dělají procesory - Jak se co dělá
- mikroprocesor je řídícím centrem počítače - jako mozek u živočichů
- 1937 - sestrojen první počítač jen na jednoduché matematické operace
- 1946 - první univerzální počítač elektronkový značných rozměrů asi jako paneláková kuchyně
- v 50. letech 20. století počítače osazeny tranzistory
- tranzistory byly později nahrazeny integrovanými obvody
- 1971 - první mikroprocesory - všechny komponenty na jednom čipu
- keramická destička se nazývá substrát a ponese mikročip
- povrch substrátu se pokryje tavící pastou, která bude držet mikročip do jeho připájení
- mikročipy se umisťují za pomocí automatu a infračerveného světla
- mikročipy se pájí za teploty 360°C pomocí cínu
- na substrát se připájí hliníkový kryt, který zároveň bude odvádět teplo z mikročipu
- další pájení trvá asi hodiny při teplotě při +150°C
- do pasty se umístí sloupce - cínové válečky, které budou zajišťovat elektrické propojení procesoru se základní deskou počítače
- na sloupce se umístí substrát s čipem a tak se získá čip s tisícem spojů
- místo sloupců lze použít kuličky, ty jsou odolnější a umožňují více spojení
- dokončený mikročip se musí očistit od tavidla a jiných látek
- procesory se testují po dobu 12 hodin při teplotě 140°C
Jak se dělají procesory - Jak se co dělá - video
Inteligentní alternativa ke komplikovaným napínacím vačkovým zařízením a
bungee gumovým kabelům s háčky.
Snadné uchycení nákladu například na vozíku za auto.
**VIDEO YOUTUBE
bungee gumovým kabelům s háčky.
Snadné uchycení nákladu například na vozíku za auto.
**VIDEO YOUTUBE
Pro část lidí je tato rostlina nepříjemným plevelem s, kterým bojují na zahrádce, kolem plotů a zdí, nebo jim znepříjemní procházku tím, že doslova znepřístupní některá místa. Dorůstá totiž výšky 150 cm a její žahavé chloupky se při doteku odlamují. Obsahují kyselinu mravenčí jenž dráždí pokožku a spoře oděný turista si velmi rozmyslí, zda si zkrátit cestu přes tuto džungli.
Nicméně tato rostlina oplývá schopnostmi léčit a to vlastně zdarma, což v dnešní době nám nabídne málokdo.
Latinský název kopřivy dvoudomé: Urtica dioica
Cítíte se unaveni, málo výkonní ? Zkuste:
Čaj na zlepšení metabolizmu
- natrháme listy kopřivy, nejlépe do 20 května, tedy z mladých rostlin a opláchneme pod tekoucí vodou
- 30g nakrájených listů spaříme ve 0,25 litru vody a necháme 3 až 5 minut louhovat ( napoprvé si vylouhujte například 10 listů)
- pijeme přes den po doušcích po 14 dnů
- čaj podporuje krvetvorbu, má močopudné účinky, připisuje se mu příznívý vliv na slinivku, žaludek, játra, močové ústrojí a klouby
Odvar
z kopřivy se též přidává do koupelí na zlepšení stavu pokožky, proti ekzémům a na snížení vypadávání vlasů.Z kopřivy se dělají i polévky, špenáty, přidává se do nádivek, ale také je důležitou součásti různých krmiv pro drůbež.
Většina lidí se snaží zajistit si slušné živobytí a přitom se neupracovat k smrti. Pokud máme dobrý nápad a odvahu jej realizovat, stáčí i bublifuk. Důležité je být první, nebo mezi prvními.
https://youtu.be/KMrvR836TFI **VIDEO YOUTUBE
https://youtu.be/KMrvR836TFI **VIDEO YOUTUBE
Editace: 1353320879
Počet článků v kategorii: 364
Url:dum-o-plose-1m2-id-324