Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Vyšroubování poškozených hlav šroubů


AD MOB

Nástroj se sám "zavrtá" do hlavy při jejím povolování
a tím se neprotáčí.
Je vhodný na hlavy pro křížový / hvězdicový šroubovák, ale i imbusový šestihranný klíč

https://www.godoozy.com/products/premium-screw-extractor-set-of-5?variant=17441949876314



Sada na odstranění přetržených šroubů InnovaGoods
https://www.lyke.cz/p/2653507-sada-na-odstraneni-pretrzenych-sroubu-innovagoods-4-kusy


**

363LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


29

Jak na plevel v zelenině | jak-na-plevel-v-zelenine-id-188


V zelenině (mrkev, petržel, okurky atd.) se mi osvědčilo
vyplet záhon a posypávat mezi řádky travou ze sekačky.
Vrstvička trávy zabraňuje rychlému vysychání, pukání
zeminy a navíc značná část plevelů má snížené podmínky pro klíčení
a růst (teplo, světlo, přístup vzduchu). Navíc tráva slouží, i jako hnojivo a ušetříme za
chemické herbicidy.
174

Med pampeliškový | med-pampeliskovy


Med pampeliškový (sk: Med z púpavy) - recept proti nachlazení.

Názvy rostliny - synonyma:
Latinsky:Taraxacum officinale - (skupina: Taraxacum sect. Ruderalia)
Česky odborně: Smetánka lékařská (z čeledi hvězdnicovitých lat.Asteraceae)
Lidově: Pampeliška, smetánka
Slovensky: Púpava lekáraska
pampeliska

Co budeme potřebovat:
  • 200 květů pampelišky v poledne natrhaných v plném rozkvětu ( u zavřených květů bychom dobře nepoznali stáří a stav květu)
  • 1 litr vody
  • 1 citron větší
  • 1 kg cukr krystal
  • hrnec 2 litry obsah
Pokud chcete větší množství medu, tak dávky například zdvojnásobte a nachystejte si větší hrnec (4 litry obsah).

Postup:
  1. květy bez stonků omyjeme pod tekoucí vodou
  2. vložíme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody
  3. přidáme nakrájený citron na kolečka
  4. vaříme 15 minut
  5. pak odstavíme a necháme 24 hodin louhovat
  6. druhý den přecedíme a do šťávy přidáme cukr
  7. vaříme ještě 1,5 hodiny, aby se voda odpařila a med začal tuhnout
  8. med pak lijeme do sterilizovaných skleniček a uzavřeme, doporučuje se otočit je dnem vzhůru a uložit v temnu, chladu a suchu


Pampelišky nesbíráme v okolí chemicky ošetřovaných lánů, nebo ovocných školek, či v blízkosti silnic.
Med má svou specifickou chutˇ i vůni a používá se při nachlazení například do lipového čaje, na chleb s máslem, do pečiva.

Můžete vyzkoušet udělat med i z jiných léčivek, jako například z hluchavky, sedmikrásky, třezalky atd. Podělte se s ostatními o vlastní zkušenosti.

Vite, že kořen pampelišky je také lečivý?
Odvar z kořene příznivě působí na metabolizmus člověka, trávení, močové cesty a klouby čímž odstraňuje únavu a zvyšuje výkonnost organizmu.

Čaj proti únavě se připravuje z jedné čajové lžičky kořenové drogy na jeden decilitr vody. Vše se nechá jednu minutu vařit. Poté nechte ustát a pijte dvakrát až čtyřikrát po jednom hrnku během dne.
309

Víno (jak se co dělá - video) | jak-se-dela-vino


Jak se dělá víno - Jak se co dělá

  • 8000 let již lidstvo zná víno, které dopravovalo ve vacích ze zvířecí kůže
  • v současnosti se víno nejčastěji prodává ve skleněných lahvích
  • vinné révě se nejlépe daří v mírných zeměpisných šířkách
  • na chráněných svazích jsou keře schopny odolat i krutějším mrazům
  • čím zralejší hrozny, tím sladší víno, proto se pěstitelé pokouší o co nejpozdější sběr
  • hrozny se sklízí ručně, aby se neporanily rostliny
  • pro přípravu červeného vína se hrozny používají celé i s jadérky a slupkami
  • pro přípravu bílého vína se používá jen šťáva zvaná mošt
  • na výrobu vína má největší vliv kvalita hroznů a ta je závislá na počasí, poloze vinohradu, půdě, odrůdě atd.
  • Výroba vína:
  • hrozny se omyjí a rozdrtí
  • lisováním se z směsi získá mošt
  • mošt se uskladní v nerezových nádobách a přidají se do něj kvasinky, které přemění cukr v alkohol - proces se nazývá fermentace
  • s kvasinkami se provádí experimenty, aby se zjistil vliv určitého druhu kvasinek na výsledný produkt
  • bílé víno fermentuje - kvasí 3 týdny při 17°C
  • červené víno kvasí 10 dnů při teplotě 30 - 35°C
  • růžové víno se připravuje z červených hroznů, ale mošt se od rozemletých bobulí včas oddělí, aby barva nebyla tak sytá
  • červené víno se po určité době při fermentaci vypouští, aby se provzdušnilo a urychlil se proces kvašení a zpět se vrací horním koncem do nádrží
  • během fermentace se hlídá i obsah cukru v moštu
  • s výjimkou velmi sladkých vín se za konec fermentace považuje přeměna veškerého cukru na alkohol
  • po fermentaci obsahuje červené víno 11 až 13% alkoholu, bíle a růžové 11 až 11,5%
  • víno se nechá několik měsíců odstát a pak se filtruje
  • při stáčení vína do sklenic je nutné zamezit styk vína se vzduchem
  • barva sklenice by měla být tmavá - i světlo má vliv na kvalitu vína
  • na uzavírání láhví se používají korkové zátky, které spolehlivě těsní
  • korek je kůra z korkového dubu a po sběru znovu doroste
  • víno v láhvích stárne a mohou se zvýraznit některé jeho charakteristické vlastnosti, což se projeví i na jeho ceně

Jak se dělá víno - Jak se co dělá - video

**

263

Měřící pásmo, metr (jak se co dělá - video) | jak-se-dela-merici-pasmo-metr


Jak se dělá měřící pásmo, metr - Jak se co dělá

  • pásmový metr, měřící pásmo je používáno v mnoha profesích
  • zatahovací pásmo bylo vynalezeno v polovině 19. století
  • oblibu si získalo až po roce 1940
  • pásky měřidla se opatří základním nátěrem a pak se obarví
  • po zaschnutí barvy se pásy označí značkami, čísly a ryskami
  • pásek se zahřeje a opatří plastovou vrstvičkou
  • na válečkové dráze se pásek prohne ( má tvar dlouhého žlábku) to je důležité pro jeho rychlé vysunutí
  • pásek se nastříhá na jednotlivá pásma
  • jeden konec se opatří háčkem na zachycení k okraji měřeného předmětu
  • z jiných pásků se vytváří samo navíjecí pružiny pro zatažení pásma zpět po ukončení měření
  • do spodní poloviny se umístí samo navíjecí pružina s brzdami, které zajistí, aby se pásmo navinulo zpět až po měření, kdy je uvolníte tlačítkem
  • pak se obě poloviny spojí dohromady a část pružiny zůstane vysunuta
  • na vysunutou pružinu se připevní konec pásma a pružina jej navine do krytu a přístroj je hotov

Jak se dělá měřící pásmo, metr - Jak se co dělá - video

**

222

Fishing sensor - usnadní chytání ryb - Deeper Sonar Pro Plus | fishing-sensor-usnadni-chytani-ryb-deeper-sonar-pro-plus


Sonar Sensor Fish Finder , či Fishing senzor jsou pomůcky, zařízení, které usnadní chytání ryb.
Sonar senzor je obvykle tvaru míčku a může odesílat data bezdrátově do mobilní aplikace.
Deeper Sonar Pro Plus změří
hloubku,
teplotu vody,
zobrazí profil dna,
detekuje ryby do vzdálenosti 80 metrů
čímž napoví rybáři, jestli má smysl v tomto místě lovit, či
jít jinam.

Další užitečné pomůcky jsou alarmy navijáků, které zaznamenají pohyb vlasce a upozorní na to rybáře zvukově i opticky.


Editace: 1566331812
Počet článků v kategorii: 363
Url:vysroubovani-poskozenych-hlav-sroubu-id-2359

AD
11 Share
Share
Tweet