Nejlepší návnady na hlodavce myši
Nejlepší návnady by měly být aromatické, aby je hlodavci snadno nalezly:
- čokoláda s obsahem kokosu
- ořech vlašský - jádro
- arašíd
- špek
- čokoláda
- škvarky /můžete je znovu zahřát, aby nádherně voněly)
- opražený chléb pokapaný MAGI kořením,
- sýr tvrdý (kousek plátku děrovaného sýru dělá divy)
Můžete také použít jed na myši - granule například Ratimor,
ale ne jako požer, nýbrž dáte pár granulí do uzavřené skleničky s kovovým víčkem,
které pevně dotáhněte. Nejdříve však do víčka udělejte několik
otvorů, aby aroma z granulí přilákalo myši.
Kolem skleničky nastražte pasti.
Skleničku označte řádně, že obsahuje jedovaté granule!
- čokoláda s obsahem kokosu
- ořech vlašský - jádro
- arašíd
- špek
- čokoláda
- škvarky /můžete je znovu zahřát, aby nádherně voněly)
- opražený chléb pokapaný MAGI kořením,
- sýr tvrdý (kousek plátku děrovaného sýru dělá divy)
Můžete také použít jed na myši - granule například Ratimor,
ale ne jako požer, nýbrž dáte pár granulí do uzavřené skleničky s kovovým víčkem,
které pevně dotáhněte. Nejdříve však do víčka udělejte několik
otvorů, aby aroma z granulí přilákalo myši.
Kolem skleničky nastražte pasti.
Skleničku označte řádně, že obsahuje jedovaté granule!
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Solární energie - nápady
Solární žaluzie
Solární žaluzie zatím fungují jen na principu, že se samy stahují a obráceně, dle teploty a sluneční intenzity. Mohly by však vyrábět i elektrický proud. Potenciál je značný.Zastřešené silnice solární střechou
Vozovka by se nepřehřívala a navíc vyrobený proud by mohl být využit nejen v dopravě pro pohon elektromobilů.Solární fasády
Solární fasády se již stávají skutečností. Brání přehřátí budov a vyrábí elektrický proud.Solární kšilt
Solární kšilt by byla okenice ze solárního panelu, která by se odklopila proti slunci a stínila by okno, či fasádu.Solární markýza
Solární markýza by byla vyrobena ze solární folie. Stínila by a ještě navíc vyráběla elektřinu.Date: 24.07.2020 - 11:32
Kupte si hrnec jak s termostatem, tak i s časovačem, tepelně izolovaný (dvojitá stěna, jako u termosky) šetří elektřinu.
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.
Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.
Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.
Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.
Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**VIDEO YOUTUBE
Jak se dělají zámky visací - Jak se co dělá
- zámky byly vynalezeny, jako ochrana majetku proti zlodějům
- zámky byly používány v době starých Římanů pro ochranu přepravovaného zboží
- zámky jsou důležitým zabezpečovacím zařízením i v současnosti
- nejpevnější částí visacího zámku je jeho laminované tělo
- tělo se skládá z mnoha plíšků poskládaných na sebe spojených laminátem, stejná technologie se používá pro výrobu dveří bankovních trezorů
- vylisují se kryty těla zámku
- tělo se snýtuje s krytkami do jednoho celku
- na soustruhu se opracuje tyč tak, aby její oka zapadla do těla zámku, soustružnický nůž je nutno chladit emulzí z vody a oleje
- tyč se ohne do tvaru písmene U a bude tvořit oko zámku
- v peci se oka zpevní a vyfrézují se do nich žlábky pro zajišťovací kuličky, která po uzamknutí zámku znemožní vytažení oka třmenu
- vnitřek zámku se promaže vazelínou, kuličky se vloží do komůrek a do středu zámku se namontuje vložka pro klíč
- na jádro zámku se nasadí kryt a sestaví se vnější tělo vložky stávající z těla, pružin, válečků
- vnější část se pak nasune na otočnou vložku s otvorem pro klíč určitý tvar klíče
- vyfrézují se klíče
- vložka zámku se vloží do těla zámku a uzavře se deskou nasunutou na nýty procházející tělem zámku
- vloží se pružina třmenu a spodní kryt zámku
- vše se snýtuje pod lisem
- zkouška zámku se provádí mnohočetným zamčením a odemčením, nárazy, páčením atd.
Jak se dělají zámky visací - Jak se co dělá - video
V měsíci lednu, při tání sněhu začalo kapat ze stropu místnosti.
Po obhlédnutí krytiny byla nalezena puklina, kterou prosakovala
voda.
Oprava by znamenala buď vyměnit celou tabuli eternitu, nebo
použít překrytí - podložení plechem, či hydroizolaci.
Byla zvolena hydroizolace jelikož byla po ruce a jevila se jako
nejednodušší způsob opravy - zvládne jeden člověk i méně zručný.
Majitel důkladně očistil eternit od mechu a prachu, v místech,
kde se rozhodl vytvořit nátěr. Po očistění plochy použil penetraci
Den Braven.
Eternit byl sice vlhký, ale hydroizolaci Den Braven bylo možno
natírat i na vlhký podklad.
Oprava byla velmi rychlá a hydroizolace Den Braven zamezila
průsaku vody puklinou.
Po obhlédnutí krytiny byla nalezena puklina, kterou prosakovala
voda.
Oprava by znamenala buď vyměnit celou tabuli eternitu, nebo
použít překrytí - podložení plechem, či hydroizolaci.
Byla zvolena hydroizolace jelikož byla po ruce a jevila se jako
nejednodušší způsob opravy - zvládne jeden člověk i méně zručný.
Majitel důkladně očistil eternit od mechu a prachu, v místech,
kde se rozhodl vytvořit nátěr. Po očistění plochy použil penetraci
Den Braven.
Eternit byl sice vlhký, ale hydroizolaci Den Braven bylo možno
natírat i na vlhký podklad.
Oprava byla velmi rychlá a hydroizolace Den Braven zamezila
průsaku vody puklinou.
Vitamíny obsažené v paprice
B1, B2, C, E, A, kyselina listová, draslík, hořčík, vápník, železo, zinek a jód.
Léčivé účinky papriky
- - z pálivé se dělají přípravky na prokrvení pokožky a její prohřátí, např. při revmatických problémech
- - posilují orgány krevního oběhu (srdce, cévy, žíly)
- - zmírňují migrénu a bolesti hlavy
- - zlepšují zrak a kondici vazivových tkání
Žloutnutí listů
- - paraziti (mšice, molice atd.)
- - patrně nadmíra zalévání - přemokřená půda
- - málo živin, malý kořenáč, přesadit pokud je v kořenáči
- - zkusit přihnojit, ale opatrně
Výsev paprik
- - někdo již v polovině ledna, ale nejlépe v polovině února do 3 cm vrstvy vlhkého substrátu na teplém místě, teploty okolo +20, dbáme na to aby substrát nevyschnul, přikrýt třeba mikrotenovým sáčkem atd.
- - semena by měla vzejít do 14 dnů
- - po vytvoření základních - dvouděložných lístků se mohou přesazovat jednotlivě do kořenáčů o průměru 10 cm se substrátem
- - trvale ven na záhon, či na balkón se vysazují až po Ledových mužích a to je po 14. květnu
- - pokud ale přetrvává chladné počasí, počkáme až na jeho konec, někdy se vyplatí až po Medardově kápi - počasí okolo 8.června spojené s výrazným ochlazením
- - papriky chráníme před teplotami nad +30 stíněním skleníků apod.
- - papriky potřebují dostatek slunce (balkón obrácený k jihu se jim bude líbit)
Papriky velmi pálivé
HabaneroPapriky víceleté
Capsicum pubescens - je druh chilli papričkyPapriky jednoleté
Capsicum annuum - paprika setá (roční) vybíráme rané druhy, aby stačily dozrát v našich podmínkáchDate: 26.06.2020 - 20:18
Editace: 1426710500
Počet článků v kategorii: 364
Url:nejlepsi-navnady-na-hlodavce-mysi-id-827