Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Nejlepší návnady na hlodavce myši

Nejlepší návnady by měly být aromatické, aby je hlodavci snadno nalezly:
- čokoláda s obsahem kokosu
- ořech vlašský - jádro
- arašíd
- špek
- čokoláda
- škvarky /můžete je znovu zahřát, aby nádherně voněly)
- opražený chléb pokapaný MAGI kořením,
- sýr tvrdý (kousek plátku děrovaného sýru dělá divy)

Můžete také použít jed na myši - granule například Ratimor,
ale ne jako požer, nýbrž dáte pár granulí do uzavřené skleničky s kovovým víčkem,
které pevně dotáhněte. Nejdříve však do víčka udělejte několik
otvorů, aby aroma z granulí přilákalo myši.
Kolem skleničky nastražte pasti.
Skleničku označte řádně, že obsahuje jedovaté granule!

339LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


221

Jak vyznačit hranice pozemku | jak-vyznacit-hranice-pozemku


Hranice pozemku se vyznačují například:

  • oplocením

  • hraničními kameny

  • kůly

  • tyčemi s tabulkou

  • kolíky

  • hlavami se závrtným trnem



Hlava hraniční - obrázek
hranicni-znak-hlava-hranice-pozemku-oznaceni
20

Solární ohřev vody - kolektor z vlnitého plechu | solarni-ohrev-vody-kolektor-z-vlniteho-plechu-id-172


Tabule vlnitého "trapézového" plechu by mohla sloužit,
jako základ pro solární kolektor por ohřev vody.
Nad jednotlivými žlábky "v jejich ohnisku" by byla vedena černá hadice
s vodou a vše by se ještě přikrylo buď sklem nebo průhlednou
folií zabraňující úniku tepla.
Plech by mohl být pozinkovaný, nebo opatřený lesklým
nátěrem odrážejícím, co nejlépe sluneční paprsky do ohniska na černou hadici.

261

Lihoviny (jak se co dělá - video) | jak-se-delaji-lihoviny


Jak se dělají lihoviny - Jak se co dělá

  • obilí s vodou se nechá zkvasit, vydestiluje se alkohol (whisky)
  • destilaci znali již staří Římané
  • ve středověku se destiláty vyráběly z vína
  • v ČR z ovoce nejčastěji švestky
  • v USA se nejčastěji používají k výrobě destilátů kukuřičná zrna
  • zrna se pomelou a mouka se smíchá s vodou
  • pak se směs 90 minut vaří, enzymy mění škroby na cukry
  • pak se přidají kvasnice, které mění cukry na alkoholy
  • kvašení je za teploty +38°C po dobu 60 hodin
  • destilace je kondenzace par unikajících ze zahřívané směsi při +85,5°C
  • v ČR se přepaluje dvakrát, aby se odstranil prudce jedovatý metylalkohol
  • mláto jsou zbytky směsi po destilaci a používají se jako příměs krmiva pro hospodářská zvířata
  • některé destiláty se ještě dochucují skořicí, koriandrem, citronovou kůrou
  • rum a whisky zrají v dubových sudech a tam získají typickou barvu

Jak se dělají lihoviny - Jak se co dělá - video

**

319

Zmrzlina (jak se co dělá - video) | jak-se-dela-zmrzlina


Jak se dělá zmrzlina - Jak se co dělá

  • zmrzlina se vyráběla již před vynálezem chladniček, ovšem byl to luxus jen pro majetné občany
  • přísady se vkládaly do mísidla jenž bylo v nádobě s ledem a slanou vodou což vedlo k ochlazení směsi pod pod mrazu, protože sůl rozpouští led, ale zároveň při tomto procesu dochází k ochlazení okolí, protože při změně ledu ve vodu se teplo spotřebovává - opačný proces je při kondenzaci par, kdy se teplo uvolňuje například před bouřkou
  • po vynálezu chladících zařízení nastala revoluce zmrzlinářského průmyslu
  • Výroba zmrzliny:
  • základní surovina je čerstvá smetana, která se napustí do mixéru, kde se smíchá se sušeným mlékem, stabilizátory a emulgátory
  • stabilizátory brání zmrzlině v krystalizaci
  • emulgátory umožní provzdušnění směsi při šlehání
  • dále se přidává cukr a kukuřičný sirup
  • směs se musí zahřát na 72°C na 30 minut, aby došlo k pasterizací - usmrcení bakterií
  • další proces je homogenizace, zmrzlina získá na hladkosti
  • zmrzlina se chladí a přidá se vanilkový koncentrát
  • zmrzlina se dále chladí a šlehá, aby vznikal odlehčená, nadýchaná tuhá hmota

Jak se dělá zmrzlina - Jak se co dělá - video

**

170

Kartáčová hlava do křovinořezu | kartacova-hlava-do-krovinorezu-id-2360


Něco podobného jako ocelový kartáč do úhlové brusky.
Očistí i zaschlý mech z kamenů.



https://shopolo.cz/product/trimmerhead


Editace: 1426710500
Počet článků v kategorii: 339
Url:nejlepsi-navnady-na-hlodavce-mysi-id-827

AD
Share
Share
Tweet