Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Skleněné láhve (jak se co dělá - video)


AD MOB

Jak se dělají skleněné láhve - Jak se co dělá

Jak se dělají skleněné láhve - Jak se co dělá - video

**


355LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


98

Předehřívání ochlazování vzduchu v potrubí | predehrivani-ochlazovani-vzduchu-v-potrubi-id-512


Pokud používáme centrální větrání domu:
- v zimním období přivádíme do domu vzduch z jižní strany domu, kde by
měla být větší teplota, v létě pak ze severní strany, aby lépe ochlazoval
- vzduch můžeme přivádět potrubím uloženým 1 až 2 metry v zemi
kde již půda nezamrzá a vzduch se v zimě předehřeje a v létě ochladí.
Problém u potrubí je vznik plísní a usazování prachu, takže se neobejdeme
bez filtrace vzduch.
- potrubí by mělo být přístupné pro dokonalé čistění v odstávkách mezi sezónami
například proudem vody, či desinfekčním přípravkem

Obrázek přívodu vzduchu potrubím uloženým do země:
271

Navijáky rybářské (jak se co dělá - video) | jak-se-delaji-navijaky-rybarske


Jak se dělají navijáky rybářské - Jak se co dělá

  • již ve 12. století Číňané namotávali přebytečný vlasec
  • dnešní navijáky se dělají z lehkých a pevných materiálů
  • umožňují rychlé odvíjeni vlasce a zaseknutí
  • moderní navijáky mají více rychlostí
  • klec navijáku je z hliníku s velkými otvory pro případné rozmotání vlasce
  • vřeteno je z nerez oceli a navíjí se na něj vlasec
  • na vřeteni jsou i dvě ozubená kolečka
  • další kolečka tvoří převodovku a lze tedy měnit rychlost navíjeni
  • pojistky umožní správné napnutí vlasce
  • cvrček vydává zvuk, když se ryba chytí na vlasec
  • přehazovačka volí převod rychlosti navíjeni
  • kompletní cívka se vloží do klece navijáku
  • na cívce je až 900 metrů vlasce
  • přidá se víko s ovládacími prvky

Jak se dělají navijáky rybářské - Jak se co dělá - video

**

269

Nábytek (jak se co dělá - video) | jak-se-dela-nabytek


Jak se dělá nábytek - Jak se co dělá

historický nábytek byl z masivního dřeva
současný nábytek se vyrábí z dřevotřískových desek

Výroba dřevotřísky:
  • do zásobníku se nasypou piliny - odpad ze závodů zpracovávajících dřevo
  • vše se rozdrtí na malé kousky 0,7 mm a menší
  • směs se vysuší na max 1,5% vlhkosti
  • směs se třídí, prach se spaluje (pomáhá sušit směs) a hrubé kusy znovu melou
  • z hrubých částic se dělá jádro desky
  • jemnější částice budou tvořit povrchovou vrstvu
  • částice se promísí s pojivem a lisují mezi válci do formy desky
  • pojivo se vytvrdí teplem
  • nepřetržitá deska se pak řeže na jednotlivé plotny
  • plotny se nechají vychladnout, obrousí se a expedují k výrobci nábytku
Výroba nábytku:
  • v továrně na nábytek se plotny pokryjí vzorem dřeva (impregnovaný papír) a laminují
  • plotny se již nařežou na jednotlivé díly (dvířka, desky stolu, poličky)
  • okraje dílů se upraví páskou z PVC, zažehlí a začistí
  • dále se do dílů vrtají otvory na panty, zámky, kliky atd.
  • stroj nachystá spojovací materiál (šroubky, vruty, kolíky) a zabalí je - kontrola se provádí vážením - pokud chybí šroubek tak váha neodpovídá
  • jednotlivé díly se zabalí s návodem na složení do balíku a expedují do prodejen

Jak se dělá nábytek - Jak se co dělá - video

**

161

Stěhovací popruhy | stehovaci-popruhy-id-2351


https://www.darky.cz/stehovaci-popruhy


**


Silikonové rukavice
Pomocník pro manipulaci s horkým nádobím a náčiním, kde hrozí popálení.
https://www.xdomacnost.cz/silikonova-kuchynska-rukavice-p-2894.html
121

Zavařování v elektrickém zavařovacím hrnci | zavarovani-v-elektrickem-zavarovacim-hrnci-id-726


Kupte si hrnec jak s termostatem, tak i s časovačem, tepelně izolovaný (dvojitá stěna, jako u termosky) šetří elektřinu.
Současné hrnce mají i display kde můžete vidět stav procesu zavařování a drží lépe zvolenou teplotu.
Před prvním použitím čtěte pečlivě návod výrobce, pokud předepisuje vyvaření hrnce 15 minut tak je proveďte,
ale někdy při prvním použití dojde k vypalování nějakých látek takže v místnosti bude asi pěkný smrad,
dobré provádět na verandě či dvorku. Při dalším použití už smrad nebyl cítit.

Sklenice někdo dává jen na dno do jedné vrstvy i když některé hrnce mohou mít i více sklenic nad sebou.
Zdá se že spodní se nejvíce prohřívají a horní pak již nejsou tak sterilizované.
Vody dávám do zavařovacího hrnce tolik, aby dosahovala do 3/4 výšky sklenice.
Nenechávejte horkou vodu v hrnci a do ní nevkládejte studené sklenice jinak popraskají!
Vodu před novou dávkou zchladím na +30 částečným vypuštěním horké a přidáním studené.



Teplotu můžete poprvé zkontrolovat i teploměrem na zavařování, abyste mohli zjistit případnou odchylku,
u mně naměřil lihový teploměr více o +2 stupně, ale pak teplotu držel přesně po celou dobu zavařování.
Bylo mi poraděno, že nechat o něco déle sklenice zavařovat než je předepsáno, ale to bude asi
u starších typů hrnců, kdy například ohřeje na +80 a znovu sepne při +70, pak je výsledná teplota
+75 a tím pádem je nutné déle nechat sterilizovat.

Po skončení procesu se má horká voda vypustit do kovové nádoby a sklenice nechat vychladnout v hrnci,
nebo pokud chceme znovu zavařovat, tak vyndat sklenice na ručník a pak je překrýt dalším ručníkem,
aby velmi pomalu chladly a nepukaly.

Video zavařování třešní návod recept tutoriál diskuse
**


Editace: 2018-Aug-Fri 13:32:29
Počet článků v kategorii: 355
Url:jak-se-delaji-sklenene-lahve

AD
11 Share
Share
Tweet