Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Upevňovací karabiny


AD MOB

Inteligentní alternativa ke komplikovaným napínacím vačkovým zařízením a
bungee gumovým kabelům s háčky.
Snadné uchycení nákladu například na vozíku za auto.

**

361LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


106

Re: Tepelné čerpadlo odpadní vzduch - voda | re-tepelne-cerpadlo-odpadni-vzduch-voda-id-560


Dobrý den.
Přemýšlím o investici a chtěl bych si pořídit tepelné čerpadlo. Známí mi doporučili zn. Ochsner od //www.bioterm.cz
Nemá někdo zkušenosts touto značkou? Pořízení tepelného čerpadla není levnou záležitostí. Všude se píše o rychlé návratnosti, ale znáte to jak to chodí.
Děkuji Martin
279

Pilky na kov (jak se co dělá - video) | jak-se-delaji-pilky-na-kov


Jak se dělají pilky na kov - Jak se co dělá

  • pilky mohou být lupenkové, ocasky, pásové, kotoučové, pilky na kov a další dle účelu
  • listy pilek na kov se vyrábí z ocelových slitin
  • z plechu se vystřihne tvar plátku
  • plátky se položí vedle sebe a vyfrézuji se zuby na všech najednou
  • v dalším stroji se zuby střídavě mírně vyhnou, aby řez byl o něco širší, než tloušťka listu pily
  • průchodem listu po indukční cívkou se zuby rozžhaví na 1200°C a nechají zchladnout na vzduchu a tím se zakalí - budou tvrdší
  • pak se plátky někdy i barví a označí
  • dále se vyrobí rám pilky v otáčivé stroji, kde se automaticky provedou jednotlivé operace
  • list se vloží do rámu a pomocí šroubu s křídlovou maticí se napne

Jak se dělají pilky na kov - Jak se co dělá - video

**

245

Hlávkový salát (jak se co dělá - video) | jak-se-dela-hlavkovy-salat


Jak se dělá hlávkový salát - Jak se co dělá

  • zelenina může růst i ve vodě obohacené o živiny - hydroponie
  • kultivace na plovoucím voru
  • nasají se do otvorů v roštu
  • překlopí se od oázy - buněk v houbovitém bloku kde naklíčí
  • bloky oázy po naklíčení semen se položí na hladinu bazénu 30 cm hlubokého
  • v nádrži se pouze doplňuje voda, živiny a hnojiva
  • z 4 dny již semena zjevně klíčí - v létě po 7 dnech první listy
  • sazenice se přesadí na polystyrenové bloky
  • po 13 dnech v létě na další blok s méně otvory aby byly dál od sebe
  • poslední přesazení 26. dne v létě - 45. den v zimě do řídkých boxů po 18 kusech
  • znovu se desky se sazenicemi položí na hladinu kde přetrvají až do sklizně
  • na 1m2 lze umístit 500 sazenic při hydroponii
  • hydroponie nepotřebuje chemické ošetřování a umělá hnojiva neunikají do okolí
  • za 45 dnů v létě a za 75 dnů v zimě jsou saláty připraveny na sklizeň

Jak se dělá hlávkový salát - Jak se co dělá - video

**

127

Past na myši plastová | past-na-mysi-plastova-id-826


Snadno se nastraží, stačí ji mnohdy dát jen před dírku, ze které
myši vylézají, nebo do rohu místnosti a pak jen kontrolovat úlovek.
Pastičky na myši mají poutka, je dobré je přivázat, aby je myši neodtáhly
neznámo kam.

309

Víno (jak se co dělá - video) | jak-se-dela-vino


Jak se dělá víno - Jak se co dělá

  • 8000 let již lidstvo zná víno, které dopravovalo ve vacích ze zvířecí kůže
  • v současnosti se víno nejčastěji prodává ve skleněných lahvích
  • vinné révě se nejlépe daří v mírných zeměpisných šířkách
  • na chráněných svazích jsou keře schopny odolat i krutějším mrazům
  • čím zralejší hrozny, tím sladší víno, proto se pěstitelé pokouší o co nejpozdější sběr
  • hrozny se sklízí ručně, aby se neporanily rostliny
  • pro přípravu červeného vína se hrozny používají celé i s jadérky a slupkami
  • pro přípravu bílého vína se používá jen šťáva zvaná mošt
  • na výrobu vína má největší vliv kvalita hroznů a ta je závislá na počasí, poloze vinohradu, půdě, odrůdě atd.
  • Výroba vína:
  • hrozny se omyjí a rozdrtí
  • lisováním se z směsi získá mošt
  • mošt se uskladní v nerezových nádobách a přidají se do něj kvasinky, které přemění cukr v alkohol - proces se nazývá fermentace
  • s kvasinkami se provádí experimenty, aby se zjistil vliv určitého druhu kvasinek na výsledný produkt
  • bílé víno fermentuje - kvasí 3 týdny při 17°C
  • červené víno kvasí 10 dnů při teplotě 30 - 35°C
  • růžové víno se připravuje z červených hroznů, ale mošt se od rozemletých bobulí včas oddělí, aby barva nebyla tak sytá
  • červené víno se po určité době při fermentaci vypouští, aby se provzdušnilo a urychlil se proces kvašení a zpět se vrací horním koncem do nádrží
  • během fermentace se hlídá i obsah cukru v moštu
  • s výjimkou velmi sladkých vín se za konec fermentace považuje přeměna veškerého cukru na alkohol
  • po fermentaci obsahuje červené víno 11 až 13% alkoholu, bíle a růžové 11 až 11,5%
  • víno se nechá několik měsíců odstát a pak se filtruje
  • při stáčení vína do sklenic je nutné zamezit styk vína se vzduchem
  • barva sklenice by měla být tmavá - i světlo má vliv na kvalitu vína
  • na uzavírání láhví se používají korkové zátky, které spolehlivě těsní
  • korek je kůra z korkového dubu a po sběru znovu doroste
  • víno v láhvích stárne a mohou se zvýraznit některé jeho charakteristické vlastnosti, což se projeví i na jeho ceně

Jak se dělá víno - Jak se co dělá - video

**



Editace: 10.5.2020 - 23:46
Počet článků v kategorii: 361
Url:upevnovaci-karabiny-id-2355

AD
11 Share
Share
Tweet