Kočka otrava jedem
Dali jsme kočce mléka, někdy je třeba i z láhve dát napít, když
kočka nechce přijmout potravu a podařilo se jí zachránit.
Možná by se do mléka mohlo ještě rozdrobit několik tablet živočišného uhlí.
Jinak veterinář určitě poradí také.
kočka nechce přijmout potravu a podařilo se jí zachránit.
Možná by se do mléka mohlo ještě rozdrobit několik tablet živočišného uhlí.
Jinak veterinář určitě poradí také.
364LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Jak se dělá stavební dříví - Jak se co dělá
- dříví provází člověka na jeho cestě od samotného počátku
- nejdříve asi, jako nástroje a nářadí, pak jako součást staveb a strojů
- zpracování dříví bylo velmi namáhavé a v současnosti je lidská dřina nahrazena převážně stroji
- stromy se před úpravou na stavební dříví nechají 20 minut máčet pro odstranění nečistot a změknutí kůry
- kmen dále putuje do odkornovačce, kde je zbaven kůry mezi rotujícími válci s hroty
- klády se řežou na pilách zvaných katr, jsou to dlouhé ploché pásy vertikálně uchycené se zuby, nebo na kotoučových pilách
- klády se rozřežou na trámy, fošny, latě, desky libovolné síly (záleží na kvalitě a průměru kmene)
- vše se třídí a kontroluje dle jakosti, provoz může být plně automatizován
Jak se dělá stavební dříví - Jak se co dělá - video
Přidávám ještě možnost použití protiplísňových přípravků. Mezi ty spolehlivější patří přípravky na bázi aktivních sloučenin stříbra, jako je ansilver. Existují varianty jak pro prevenci tak i sanaci obytných prostor. Více info zde: //plisne-likvidace.cz
Jak se dělají broušené diamanty - Jak se co dělá
- diamant je krystal tvořený především uhlíkem
- diamant je nejtvrdší přírodní nerost
- broušením diamantu se zlepší světelný odraz a i hodnota diamantu
- diamanty mají vice odstínů
- bílé odstíny jsou nejžádanější pro šperkařství
- úprava začíná odřezáním kazů a chyb
- diamant se řeže bronzovým kotoučem smáčeným diamantovým prachem s olejem
- rozříznutí průměrného diamantu trvá až 4 hodiny
- zarovnání se provádí na kameni z litiny za pomocí oleje a diamantového prachu
- fazety jsou plošky různých tvarů, které odrážejí světlo
- fazety musí mít svůj úhel a tvar, aby diamant na světle zářil
- začíná se horní fazetou, která má největší plochu
- hmotnost se váží na karáty 1/5 gramu
- briliantový výbrus má 58 fazet a používá se nejčastěji již od 17. století
Jak se dělají broušené diamanty - Jak se co dělá - video
Zvolte si pečlivě svého dodavatele energií
Jak ušetřit za plyn a elektřinu:
- každým dalším stupněm vyhřátí místnosti nad +20°C se spotřebuje přibližně 6% energie navíc
- zateplení budov - izolace stěn (úspora až 25%)
- izolační plastová, nebo dřevěná okna a dveře (úspora 25%)
- izolace podkroví a stropů (úspora až 25%)
- izolace podlah (úspora až 25 %)
- moderní kotle šetří až 30% energie proti předchozím generacím kotlů
- solární systémy v kombinaci s tradičními (ohřev vody v letních měsících je plně pokryt sluneční energií)
- malý hořák sporáku = malý hrnec (pokud plameny z hořáku sporáku šlehají mimo dno hrnce nebo na jeho okraj ohřev obsahu hrnce je velmi neekonomický 50%)
- používejte pokličky na hrnce při ohřevu obsahu (úspora 50%)
- používejte na vaření a pečení moderní nádoby, které dokážou akumulovat a směřovat teplo (titanové hrnce, termo-indukční nádoby)
- u varných ploten dbejte aby byli čisté a dno nádob rovněž bez výstupků dokonale rovné
- plňte nádoby jen nezbytně nutným množstvím vody (ohřev párků - stačí když jsou párky jen zality vodou není třeba nad ním 10cm tekutiny jejíž ohřev odebere další kilowatthodiny)
- tlakové hrnce obsah dříve uvaří
- v rychlovarné konvici ohřívejte vždy pouze tolik vody, kolik potřebujete na přípravu nápoje
- ohřívejte pokrmy v mikrovlnné troubě, dochází k přímému ohřevu jen pokrmu
- místo napouštění horké vany se raději sprchujte (úspora 85%)
- při používání úsporné sprchové hlavice a stop ventilu - úspora až 40% teplé vody
- krátké přívody teplé vody k umývadlu či sprchovém koutu (úspora 20%) v dlouhých přívodech zůstane horká voda, která vychladne bez užitku
- izolujte tepelně potrubí s teplou vodou jak ve stěnách tak například ve sklepech atd.
- vyvarujte se zlozvyku při holení a podobně nechat téci horkou vodu
Jak ušetřit za plyn a elektřinu:
- každým dalším stupněm vyhřátí místnosti nad +20°C se spotřebuje přibližně 6% energie navíc
- zateplení budov - izolace stěn (úspora až 25%)
- izolační plastová, nebo dřevěná okna a dveře (úspora 25%)
- izolace podkroví a stropů (úspora až 25%)
- izolace podlah (úspora až 25 %)
- moderní kotle šetří až 30% energie proti předchozím generacím kotlů
- solární systémy v kombinaci s tradičními (ohřev vody v letních měsících je plně pokryt sluneční energií)
- malý hořák sporáku = malý hrnec (pokud plameny z hořáku sporáku šlehají mimo dno hrnce nebo na jeho okraj ohřev obsahu hrnce je velmi neekonomický 50%)
- používejte pokličky na hrnce při ohřevu obsahu (úspora 50%)
- používejte na vaření a pečení moderní nádoby, které dokážou akumulovat a směřovat teplo (titanové hrnce, termo-indukční nádoby)
- u varných ploten dbejte aby byli čisté a dno nádob rovněž bez výstupků dokonale rovné
- plňte nádoby jen nezbytně nutným množstvím vody (ohřev párků - stačí když jsou párky jen zality vodou není třeba nad ním 10cm tekutiny jejíž ohřev odebere další kilowatthodiny)
- tlakové hrnce obsah dříve uvaří
- v rychlovarné konvici ohřívejte vždy pouze tolik vody, kolik potřebujete na přípravu nápoje
- ohřívejte pokrmy v mikrovlnné troubě, dochází k přímému ohřevu jen pokrmu
- místo napouštění horké vany se raději sprchujte (úspora 85%)
- při používání úsporné sprchové hlavice a stop ventilu - úspora až 40% teplé vody
- krátké přívody teplé vody k umývadlu či sprchovém koutu (úspora 20%) v dlouhých přívodech zůstane horká voda, která vychladne bez užitku
- izolujte tepelně potrubí s teplou vodou jak ve stěnách tak například ve sklepech atd.
- vyvarujte se zlozvyku při holení a podobně nechat téci horkou vodu
Jak se dělají mražené ryby - Jak se co dělá
- rychlé zmrazování ryb, jako konzervaci používaly již Inuité (Eskymáci)
- počátkem 20. století i zbytek světa přišel na to, že rychle zmrazení je lepší, jak pomalé
- rybí maso se nalisuje do bloků a šokově se zmrazí hned na lodi pro uchování chuti a struktury
- v továrnách na pevnině se pak bloky řežou na pásy a pásy na tyčinky
- šokově se zmrazí i filety
- při zpracování v továrně se pak bleskově rozpustí povrch horkou sprchou
- na rozpuštěný povrch se snadno zachytí obalová směs (jako na řízky)
- filety projedou lázní z vody a mouky a pak strouhankou
- pak se filety i rybí prsty smaží 28 sekund aby se opražila jen vnější slupka a ryba uvnitř zůstala zmražená
- znovu se namrazí a můžou se balit na prodej
Jak se dělají mražené ryby - Jak se co dělá - video
Editace: 1496818869
Počet článků v kategorii: 364
Url:kocka-otrava-jedem-id-2223