Re: Snížení výkonu Dakon DOR zvýšení účinnosti
Zatím testuji na Dakon Dor 20.Spotreba ted na dvoupodlazni dum nezateplen 25kg za den.Zatop z vrchu.Slozeni cihel.Dve samotky na storc serizle vedle sebe na rostu.Dalsi dve samotky na storc serizle druha rada.Pak pulky samotek na plocho dve rady..Resil jsem rostovani a spodni radu jsem prorizl,aby se dalo hybat s vyklopnym rostem na skvarovani.Delam pohrabacem odspodu a druhou rukou drzim vyklopny rost odklopen smerem dovnitr co me cihly dovoli(udelany vyrez).Jinak zatim ve fazi pokus,omyl.Uspora je znat.Kotel vydrzi bez prikladani 18 hodin.
401LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Dobrý den,
jak udržet při stáložáru teplotu 50 st.
jak udržet při stáložáru teplotu 50 st.
Malá dávka uhlí začne kouřit do násypky a pak to bouchá, ale
když jsem na to nasypal vyždy piliny, štěpku a přivřel dusivku. Pak to nebouchalo.
S roštováním problém nemám. Mám tam ty účka, takže jsou nad roštem a s ním lze otáčet.
Taky mám navíc ucpanou tu horní řadu průduchů v tom čelním roštu, co se dá vytánout. Tím
jde vzduch do paliva vlastně spodem a hoří jen malá vrstva.
když jsem na to nasypal vyždy piliny, štěpku a přivřel dusivku. Pak to nebouchalo.
S roštováním problém nemám. Mám tam ty účka, takže jsou nad roštem a s ním lze otáčet.
Taky mám navíc ucpanou tu horní řadu průduchů v tom čelním roštu, co se dá vytánout. Tím
jde vzduch do paliva vlastně spodem a hoří jen malá vrstva.
Aby byly plameny čísté, ekologické, bez kouře je nutné:
- spalovat pouze suché dřevo
- sušit dřevo naštípané po dobu nejméně jednoho roku (nejlépe 3 roky) uloženo pod stříškou
s volným přístupem vzduchu ze všech stran
Nikdy nespalujte
- mokré, obarvené, nebo ošetřené dřevo chemikáliemi
- barevný křídový novinový papír, plasty, odpadky, plenky, nebo časopisy
- spalujte raději malé množství na plný výkon, než velké množství které musíte pak dusit
- dříví nesmí jen doutnat, to produkuje málo tepla, a způsobuje hodně kouře
- ujistěte se, že oheň má dostatek vzduchu
- zadušení ohně může způsobit doutnání a kouř z komína
- ověřte si zda máte správný komínový tah
- z komína se nesmí kouřit, je třeba vidět jen tetelící se horký vzduch a v zimě jen páry,
jako u plynového topení, jinak je třeba zvýšit přívod vzduch
- zvolte správnou velikost a výkon kamen
- kontrolujte zda je kotel správně připojen ke komínu
- spalovat pouze suché dřevo
- sušit dřevo naštípané po dobu nejméně jednoho roku (nejlépe 3 roky) uloženo pod stříškou
s volným přístupem vzduchu ze všech stran
Nikdy nespalujte
- mokré, obarvené, nebo ošetřené dřevo chemikáliemi
- barevný křídový novinový papír, plasty, odpadky, plenky, nebo časopisy
- spalujte raději malé množství na plný výkon, než velké množství které musíte pak dusit
- dříví nesmí jen doutnat, to produkuje málo tepla, a způsobuje hodně kouře
- ujistěte se, že oheň má dostatek vzduchu
- zadušení ohně může způsobit doutnání a kouř z komína
- ověřte si zda máte správný komínový tah
- z komína se nesmí kouřit, je třeba vidět jen tetelící se horký vzduch a v zimě jen páry,
jako u plynového topení, jinak je třeba zvýšit přívod vzduch
- zvolte správnou velikost a výkon kamen
- kontrolujte zda je kotel správně připojen ke komínu
to že to mate topení na samotíž je že se vám to bez cerpadla do radiatoru nedostane ??
Švédskou pec si snadno můžete udělat doma
na zahrádce, pro zpestření letního večera.
Poleno o průměru 25 a více centimetrů rozsekneme
na čtyři díly. Tyto díly postavíme vedle sebe na stojato
tak, jak stálo původní poleno, ale necháme mezi nimi
mezery 2 až 3 centimetry.
Tyto mezery vyplníme drobnými třískami a pak zapálíme.
Po rozžhavení stěn bude spárami do středu pronikat vzduch
a podporovat hoření. Na horní část polene můžeme položit
ešus a v něm ohřívat pokrmy, nebo na plameny opékat
špekáčky. Spotřeba dřeva je minimální a v tom je
kouzlo této pícky.
**VIDEO YOUTUBE
na zahrádce, pro zpestření letního večera.
Poleno o průměru 25 a více centimetrů rozsekneme
na čtyři díly. Tyto díly postavíme vedle sebe na stojato
tak, jak stálo původní poleno, ale necháme mezi nimi
mezery 2 až 3 centimetry.
Tyto mezery vyplníme drobnými třískami a pak zapálíme.
Po rozžhavení stěn bude spárami do středu pronikat vzduch
a podporovat hoření. Na horní část polene můžeme položit
ešus a v něm ohřívat pokrmy, nebo na plameny opékat
špekáčky. Spotřeba dřeva je minimální a v tom je
kouzlo této pícky.

**VIDEO YOUTUBE
Editace: 1416607885
Počet článků v kategorii: 401
Url:re-snizeni-vykonu-dakon-dor-zvyseni-ucinnosti-id-776