Re: Oběhové čerpadlo Dakon dorF 25max
Takže nastavite dusivku na 2cm jak se dusivka polamu uzavírá tak se vám vyhakne sám řeetízek nebo ty 2 cm davate jen pri roztápění a pak nastavíte treba 70C a jak to dojde tak se vam vyhakne hacek z dusivky ??
401LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Dobry den chtel bych se zeptat mam kotel Dakon dorF 25max mam 4 cestny ventil ručně ovladany a obehove cerpadlo dale 4 radiatory a jeden žebřinák chtel bych se zeptat jak spravne nastavit radiatory mam u spatecky na radiatoru ventil na imbus a nevim jak mam seridit a druha vec chtel bych si koupit //www.zbozi.cz/vyrobek/heimeier-termostaticka-hlavice-k-6000-00-500-bila/ muzu jej namontovat na všech 5 radiatoru a seridit si teplotu v kazde mistnosti ???? na radiatorech mam pouze ventil s krytkou obycejnou pro zastaveni a pusteni radiatoru dekuji ???
Komím vám hlavně NIKDE nesmí táhnout falešný vzduch, jinak jde jeho tah rychle do kopru. Takže ty dvířka alespoň provizorně poopravte, stačit by na to mohl např. i akrylátový tmel, či těsnění do dveří (nevím jaké to jsou).
Další věc je ta komínová klapka (ta úplně vzadu v napojení komínové roury). Tu otevřete naplno a nechte ji tak. Je tam jen pro případ velmi velkého tahu a hlavně pro režim stáložáru (kotel kompletně pouzavíraný) !!! Kotel regulujte primárem a terciálem.
Hnědé o2 se do DORky hodí velmi dobře, jen se to s tím ale musí trochu umět. I když, je to dobré spíš jen když můžete kotel pustit na větší výkon. Pro lepší regulovatelnost (předpokládám kotel bez úprav ohniště) bych radil volit o1. U nás je o2 taky hodně prachová a to pak rádo bouchá při dohořívání násypky (lze tomu ale zamezit).
Poradím vám ještě fintu na zátop. Odsekněte si třeba dvě čtvrtková polínka a dejte je na sebe úplně dozadu na rošt pod spalovací komoru. Seklou stranou je dávám směrem dopředu. Účelem je ten prostor vyplnit masivnějším matrošem, to bude rovnoměrně odhořívat a zabrání zasypání tohoto prostoru studeným palivem. Má to i další výhody jako víc sekundáru na start a podpalování rovnou dřeva místo studených zadních šamotek. Pak už tam šoupněte jen třeba tři smuchlané listy z novin, na ně hrst sekaného drobného, hrst sekaného hrubšího, tři menší-střední polínka, otevřít zatápěcí klapku, pouzavírat terciály a ze spodu šktnout. Nabrat si uhlí, trochu rozhořelé dříví pohrabáčem nastrkat co nejvíc dozadu pod spalovací komoru a nasypat tam uhlí až nahoru. Než v tom získáte jistotu, můžete míň. Pokud mi správně porozumíte, z komína se vám během zátopu ani nezakouří a vše bude jisté a snadné.
Ještě jedna poznámka na závěr, kotli po zátopu dopřejte chvíli běh na vyšší výkon, aby se uvnitř v ohništi pořádně rozehřál na vysokou teplotu. Pokud to nedodržíte, spalování uhlí bude už s trochou kouře a míň efektivní. DORku mám s aku, tak mi o2 zcela vyhovuje. Bez aku bych asi bral radši o1.
Další věc je ta komínová klapka (ta úplně vzadu v napojení komínové roury). Tu otevřete naplno a nechte ji tak. Je tam jen pro případ velmi velkého tahu a hlavně pro režim stáložáru (kotel kompletně pouzavíraný) !!! Kotel regulujte primárem a terciálem.
Hnědé o2 se do DORky hodí velmi dobře, jen se to s tím ale musí trochu umět. I když, je to dobré spíš jen když můžete kotel pustit na větší výkon. Pro lepší regulovatelnost (předpokládám kotel bez úprav ohniště) bych radil volit o1. U nás je o2 taky hodně prachová a to pak rádo bouchá při dohořívání násypky (lze tomu ale zamezit).
Poradím vám ještě fintu na zátop. Odsekněte si třeba dvě čtvrtková polínka a dejte je na sebe úplně dozadu na rošt pod spalovací komoru. Seklou stranou je dávám směrem dopředu. Účelem je ten prostor vyplnit masivnějším matrošem, to bude rovnoměrně odhořívat a zabrání zasypání tohoto prostoru studeným palivem. Má to i další výhody jako víc sekundáru na start a podpalování rovnou dřeva místo studených zadních šamotek. Pak už tam šoupněte jen třeba tři smuchlané listy z novin, na ně hrst sekaného drobného, hrst sekaného hrubšího, tři menší-střední polínka, otevřít zatápěcí klapku, pouzavírat terciály a ze spodu šktnout. Nabrat si uhlí, trochu rozhořelé dříví pohrabáčem nastrkat co nejvíc dozadu pod spalovací komoru a nasypat tam uhlí až nahoru. Než v tom získáte jistotu, můžete míň. Pokud mi správně porozumíte, z komína se vám během zátopu ani nezakouří a vše bude jisté a snadné.
Ještě jedna poznámka na závěr, kotli po zátopu dopřejte chvíli běh na vyšší výkon, aby se uvnitř v ohništi pořádně rozehřál na vysokou teplotu. Pokud to nedodržíte, spalování uhlí bude už s trochou kouře a míň efektivní. DORku mám s aku, tak mi o2 zcela vyhovuje. Bez aku bych asi bral radši o1.
S ekonomickou a energetickou krizí se nejedna domácnost zamýšlí nad tím,
jak ušetřit za energie.
Jednou z možností v rodinných domcích je příprava pokrmů na klasickém
sporáku na tuhá paliva - dřevo.
Provoz sporáku je velmi šetrný a navíc v zimních měsících příjemně vytápí
místnost, kde je umístěn.
Výhodou je, že okamžitě po zatopení jsou plotna i spalinová roura rozehřáty
na vysokou teplotu a za pár sekund či minut je v kuchyni příjemně teplo.
V kombinaci s hrnci a kastroly s indukčním dnem (teplo je směřováno do hrnce),
nebo titanové nádobí, dosáhneme ještě výraznějších úspor při přípravě pokrmů.
Navíc kuchyňský sporák může být nádhernou dekorací místnosti, ve které
si pak každý rád posedí.
Zdroj obrázku: //cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kohleherd.jpg
jak ušetřit za energie.
Jednou z možností v rodinných domcích je příprava pokrmů na klasickém
sporáku na tuhá paliva - dřevo.
Provoz sporáku je velmi šetrný a navíc v zimních měsících příjemně vytápí
místnost, kde je umístěn.
Výhodou je, že okamžitě po zatopení jsou plotna i spalinová roura rozehřáty
na vysokou teplotu a za pár sekund či minut je v kuchyni příjemně teplo.
V kombinaci s hrnci a kastroly s indukčním dnem (teplo je směřováno do hrnce),
nebo titanové nádobí, dosáhneme ještě výraznějších úspor při přípravě pokrmů.
Navíc kuchyňský sporák může být nádhernou dekorací místnosti, ve které
si pak každý rád posedí.

Zdroj obrázku: //cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kohleherd.jpg
Malá dávka uhlí začne kouřit do násypky a pak to bouchá, ale
když jsem na to nasypal vyždy piliny, štěpku a přivřel dusivku. Pak to nebouchalo.
S roštováním problém nemám. Mám tam ty účka, takže jsou nad roštem a s ním lze otáčet.
Taky mám navíc ucpanou tu horní řadu průduchů v tom čelním roštu, co se dá vytánout. Tím
jde vzduch do paliva vlastně spodem a hoří jen malá vrstva.
když jsem na to nasypal vyždy piliny, štěpku a přivřel dusivku. Pak to nebouchalo.
S roštováním problém nemám. Mám tam ty účka, takže jsou nad roštem a s ním lze otáčet.
Taky mám navíc ucpanou tu horní řadu průduchů v tom čelním roštu, co se dá vytánout. Tím
jde vzduch do paliva vlastně spodem a hoří jen malá vrstva.
Ty ježci musí mít hřbety vodorovně po roštování.
Je pravda že páka má časem značnou vůli, tak je lepší
si to označit, kdy jsou ježci vodorovně po tahu páky zpět z nejzadnější polohy.
Když je překlopíte moc dopředu tak je tam ta mezera u těch
šamotových plotniček.
Aby popel automaticky odpadal do popelníku tak by se musel
na páku připojit mechanizmus, který by to jednou za určený
čas proroštoval, ALE jakmile by se tam šprajcl kámen, tak by
ten mechanizmus musel mít prokluzovací spojku, jinak by
něco prasklo. Když se mezi ježky šprajcne byť jen malý
kamínek, tak buď jej vystrčit zespodu nějakým háčkem z ocelové
kulatiny, nebo počkat až vyhoří palivo a shora jej vyškrábnout
na rošt.
Je pravda že páka má časem značnou vůli, tak je lepší
si to označit, kdy jsou ježci vodorovně po tahu páky zpět z nejzadnější polohy.
Když je překlopíte moc dopředu tak je tam ta mezera u těch
šamotových plotniček.
Aby popel automaticky odpadal do popelníku tak by se musel
na páku připojit mechanizmus, který by to jednou za určený
čas proroštoval, ALE jakmile by se tam šprajcl kámen, tak by
ten mechanizmus musel mít prokluzovací spojku, jinak by
něco prasklo. Když se mezi ježky šprajcne byť jen malý
kamínek, tak buď jej vystrčit zespodu nějakým háčkem z ocelové
kulatiny, nebo počkat až vyhoří palivo a shora jej vyškrábnout
na rošt.
Editace: 1358362399
Počet článků v kategorii: 401
Url:re-obehove-cerpadlo-dakon-dorf-25max-id-434