Grilování rady návody nápady
Aby se maso k roštu nepřipalovalo, nahřátý rošt potřu šťávou z
z rozkrojené cibule - rozkrojím cibuli napříč aby léta vytvářela kružnice,
(ne po slupce), aby šťáva mohla vytékat a tímto řezem potřu dráty
roštu.
Pak položím na takto ošetřené dráty roštu maso, či to co budu grilovat
a maso se by se již nemělo připékat na dráty.
z rozkrojené cibule - rozkrojím cibuli napříč aby léta vytvářela kružnice,
(ne po slupce), aby šťáva mohla vytékat a tímto řezem potřu dráty
roštu.
Pak položím na takto ošetřené dráty roštu maso, či to co budu grilovat
a maso se by se již nemělo připékat na dráty.
401LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
- horké spaliny jsou děleny dle teploty - teplejší jsou dokonaleji spáleny a odcházejí do komína, chladnější (bohaté na nespálené zbytky - oxid uhelnatý, saze) se vracejí zpět do spalovacího procesu
- tyto chladnější spaliny mísí se sekundárním - okysličeným chladným vzduchem a padají prudce do topeniště, kde se znovu spalují s hořícím palivem
- to vše se neustále opakuje, hoření se stává po určité době velmi prudkým, proto je třeba přívod sekundárního vzduchu, po rozhoření, regulovat
[*]sekundární vzduch také ochlazuje a oplachuje sklo přikládacích dvířek
[*]při správném seřízení a rozhoření se již na sklo nevrací kouř, ale jen horké spaliny, které zvyšují teplotu sekundárního vzduchu pro dokonalejší spalování
Princip krbových kamen
Spalovací komora bývá většinou hranatá, na obrázku má tvar válce,
což by bylo výrobně náročnější.

Souhlasím s vámi.
Je zvykem, že pokud se výrobek vyrábí dlouhá léta, tak
je stále kvalitnější a lepší.
Neumím si vysvětlit proč výrobce tyto základní nedostatky vámi popsané
nedokáže během 5 minut odstranit a táhne se to již 30 let.
Je zvykem, že pokud se výrobek vyrábí dlouhá léta, tak
je stále kvalitnější a lepší.
Neumím si vysvětlit proč výrobce tyto základní nedostatky vámi popsané
nedokáže během 5 minut odstranit a táhne se to již 30 let.
Citace:
Dobrý den,poradí mi prosím někdo,jak opravit díru v Dakonu Dor 24.Kotel je starý 7 let a dira se udělala v poslední přepážce před komínem úplně vpravo dole,takže vytekla všechna voda a kotel je odstavený..Jak se na toto místo dostat? Dá se to nějak"zaletovat".Teď v zimě to je velice nepříjemná záležitost a nový kotel nechci kupovat.Děkuji Jarka
Dobrý den,poradí mi prosím někdo,jak opravit díru v Dakonu Dor 24.Kotel je starý 7 let a dira se udělala v poslední přepážce před komínem úplně vpravo dole,takže vytekla všechna voda a kotel je odstavený..Jak se na toto místo dostat? Dá se to nějak"zaletovat".Teď v zimě to je velice nepříjemná záležitost a nový kotel nechci kupovat.Děkuji Jarka
Kotel je z ocelových plechů a může nevhodným způsobem topení (dlouhodobě ohřívat
vodu v kotli jen do 50°C, vlhké palivo, nadměrné zadehtování kotle atd.)
zkorodovat i za 7 let natolik,
že je lepší jej vyměnit celý protože stěny jsou jak papír a nelze to zalátat.
Jinak v každém případě se na to musí mrknout nějaký topenář (odborník) a na místě
rozhodnout co dál.
Chci se zeptat jaký typ Dakonu je na obrázkách. Díval jsem se že se násypka směrem dolu rozšiřuje - takto to má i typ Dakon DOR 25 MAX ?
Hledám poslední dny kde to jde a co jsem našel jsou odpovědí pod čísly 1 a 3. Příliš otevřená dvířka s tím budu při dalším zatápění pracovat, ale myslím že nejdůležitější bude odpovědˇ1 a to množství paliva. Naposledy jsem zatápěl dřevem a poté nasypal pouze jeden kdyblík uhlí a tím jsem se nedostal ani pod spodní přepážku.
To by měl být kámen úrazu zřejmě. Už jsem to vyčetl i na topeni-kvalitně , jsou to předchozí stránky těchto.
To by mi mělo dost pomoct.
Trochu se bojím zatápět v tomto počasí (+18,20st), tahové podmínky musí být hodně snížené a abych pak stále nebrečel, že to nehoří.
Určitě to má dost velký vliv, jestli je 20 nebo 5st venku.
Mockrát děkuji za perfektní odpověď
To by měl být kámen úrazu zřejmě. Už jsem to vyčetl i na topeni-kvalitně , jsou to předchozí stránky těchto.
To by mi mělo dost pomoct.
Trochu se bojím zatápět v tomto počasí (+18,20st), tahové podmínky musí být hodně snížené a abych pak stále nebrečel, že to nehoří.
Určitě to má dost velký vliv, jestli je 20 nebo 5st venku.
Mockrát děkuji za perfektní odpověď
Editace: 1563177798
Počet článků v kategorii: 401
Url:grilovani-rady-navody-napady-id-2334