Plnometr prostorový metr sypaný metr dříví
Plnometr dříví je krychle, vyřezaná z jednoho kusu dřeva bez mezer, o velikosti hrany 1 m.
Dále zdroj wikipedie:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Prostorov%C3%BD_metr_sypan%C3%BD
Základní jednotkou dříví je jeden plnometr - 1PLM. Což představuje jeden metr krychlový vyplněn bez mezer dřevní hmotou. V praxi však není možné takovéhoto uložení dosáhnout, proto byla zavedeny jednotky:
Rovnaný (skládaný) prostorový metr (palivového) dřeva 1PRMr Což představuje štípané dřevo na polena efektivně naskládáno do jednoho metru krychlového s minimálními mezerami mezi jednotlivými poleny.
Sypaný prostorový metr (palivového) dřeva - 1PRMs Což představuje volně nasypané dřevo do jednoho metru krychlového, kde mezery mezi jednotlivými poleny nejsou žádným způsobem minimalizovány.
Tabulka: poměry mezi jednotlivými metry dříví
Jestliže plnometr dříví zabere 1 metr krychlový prostoru, tak sypaný už 2,55 metru.
Dále zdroj wikipedie:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Prostorov%C3%BD_metr_sypan%C3%BD
Základní jednotkou dříví je jeden plnometr - 1PLM. Což představuje jeden metr krychlový vyplněn bez mezer dřevní hmotou. V praxi však není možné takovéhoto uložení dosáhnout, proto byla zavedeny jednotky:
Rovnaný (skládaný) prostorový metr (palivového) dřeva 1PRMr Což představuje štípané dřevo na polena efektivně naskládáno do jednoho metru krychlového s minimálními mezerami mezi jednotlivými poleny.
Sypaný prostorový metr (palivového) dřeva - 1PRMs Což představuje volně nasypané dřevo do jednoho metru krychlového, kde mezery mezi jednotlivými poleny nejsou žádným způsobem minimalizovány.
Tabulka: poměry mezi jednotlivými metry dříví
Jestliže plnometr dříví zabere 1 metr krychlový prostoru, tak sypaný už 2,55 metru.
plnometr 1PLM | prostorový metr rovnaný 1PRMr | prostorový metr sypaný 1PRMs | |
---|---|---|---|
plnometr 1PLM | 1 | 1,55 | 2,55 |
prostorový metr rovnaný 1PRMr | 0,66 | 1 | 1,45 |
prostorový metr sypaný 1PRMs | 0,4 | 0,7 | 1 |
401LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Hledám poslední dny kde to jde a co jsem našel jsou odpovědí pod čísly 1 a 3. Příliš otevřená dvířka s tím budu při dalším zatápění pracovat, ale myslím že nejdůležitější bude odpovědˇ1 a to množství paliva. Naposledy jsem zatápěl dřevem a poté nasypal pouze jeden kdyblík uhlí a tím jsem se nedostal ani pod spodní přepážku.
To by měl být kámen úrazu zřejmě. Už jsem to vyčetl i na topeni-kvalitně , jsou to předchozí stránky těchto.
To by mi mělo dost pomoct.
Trochu se bojím zatápět v tomto počasí (+18,20st), tahové podmínky musí být hodně snížené a abych pak stále nebrečel, že to nehoří.
Určitě to má dost velký vliv, jestli je 20 nebo 5st venku.
Mockrát děkuji za perfektní odpověď
To by měl být kámen úrazu zřejmě. Už jsem to vyčetl i na topeni-kvalitně , jsou to předchozí stránky těchto.
To by mi mělo dost pomoct.
Trochu se bojím zatápět v tomto počasí (+18,20st), tahové podmínky musí být hodně snížené a abych pak stále nebrečel, že to nehoří.
Určitě to má dost velký vliv, jestli je 20 nebo 5st venku.
Mockrát děkuji za perfektní odpověď
Ty cihle to mě napadlo, už dříve, ale měl jsem jen obyčejné a bál jsem se,
že se hned rozpadnou a světe div se, jsou pořád, jako nové, taky spaluji
jen na půl roštu, šetří to paliva až sám tomu nevěřím, roura do komína jen
vlažná, dříve žhavá, když jsem na ní kápl vodu tak jen zasyčela, teď na ní
udržím ruku jak dlouho chci. Žádný kouř z komína, to je paráda a účinnost jak
plynový kotel.
Měl by to začít dělat i výrobce, žádný zásah do kotle a výsledek fantastický.
Velmi rád bych firmě DAKON předvedl tento nápad a udělal výkresy.
To by byly vesnice hned čistější.
http://dum-zahrada.okhelp.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=5&title=Snizeni-vykonu-Dakon-DOR
že se hned rozpadnou a světe div se, jsou pořád, jako nové, taky spaluji
jen na půl roštu, šetří to paliva až sám tomu nevěřím, roura do komína jen
vlažná, dříve žhavá, když jsem na ní kápl vodu tak jen zasyčela, teď na ní
udržím ruku jak dlouho chci. Žádný kouř z komína, to je paráda a účinnost jak
plynový kotel.
Měl by to začít dělat i výrobce, žádný zásah do kotle a výsledek fantastický.
Velmi rád bych firmě DAKON předvedl tento nápad a udělal výkresy.
To by byly vesnice hned čistější.
http://dum-zahrada.okhelp.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=5&title=Snizeni-vykonu-Dakon-DOR
Ono to není tak docela. Když se roštovací páka nechá přesně ve svislé poloze, horní strany ježkových roštů se mírně svažují dozadu (u DOR 24) a právě i pak je tam na tu O2 mezera až běda velká. Páka se proto musí postrčit trochu dozadu, tím se hroty posledního ježka zvednou a je to celkem ok (pak je ale rošt vodorovně a ztratí se ta jeho svažitost). Já když jsem to zvážil, tak přesnost s jakou by se musela nastavovat ta páka byla moc velká, tak jsem to raději upravil. Když vezmu ten vinglík, co podpírá ty tři dříve zmíněné šamotky, tak je to ohlý plech s poměrně velkým poloměrem ohybu. Ta hrana tam chybí a právě proto tam při poklesu hrotů ježka rychle vzniká velká mezera. Tím, že jsem tam přichytil tu páskovinu, tak jsem tam tu hranu dotvořil, o ní se pak také lépe strouhá při velkém roštování spečená škvára. Nevím ale kamenům by to asi vadit nemělo, při sklopení roštu se světlost průchozího otvoru změní jen zcela zanedbatelně. Ještě jednou pro upřesnění: Páskovina je podélně přiložená k tomu vinglíku, horní hranou kousek pod hranou vinglíku (aby se dalo heftovat), dolní hranou je zároveň nebo opět lehce přesahuje spodní okraj vinglíku. Velké kusy spečené škváry to roštuje líp než před tím, to ji to nestrouhalo a velké kusy škváry se pak vracely zpět na rošt. Při malém roštování tam velký kamen nevleze a pokud se to šprajcne při velkém, tak to už je jedno, to už je to vyhaslé a studené.
Aby se maso k roštu nepřipalovalo, nahřátý rošt potřu šťávou z
z rozkrojené cibule - rozkrojím cibuli napříč aby léta vytvářela kružnice,
(ne po slupce), aby šťáva mohla vytékat a tímto řezem potřu dráty
roštu.
Pak položím na takto ošetřené dráty roštu maso, či to co budu grilovat
a maso se by se již nemělo připékat na dráty.
z rozkrojené cibule - rozkrojím cibuli napříč aby léta vytvářela kružnice,
(ne po slupce), aby šťáva mohla vytékat a tímto řezem potřu dráty
roštu.
Pak položím na takto ošetřené dráty roštu maso, či to co budu grilovat
a maso se by se již nemělo připékat na dráty.
Citace:
A kdyz uz nechcete topit dusivka se uplne uzavre
nebo na tech 5 mm pri odpojeni regulatoru
A kdyz uz nechcete topit dusivka se uplne uzavre
nebo na tech 5 mm pri odpojeni regulatoru
Po vyhoření paliva dusivku nechám do příštího dne nastavenou tak jak je,
jen zcela zavřu komínovou klapku, aby žhavé palivo vydrželo
do rána zčásti žhavé pro snadné zatápění.
Vyhasnout to nijak nejde, musí dohořet palivo. Pokud tedy
chcete jen zabzdít, tak musíte dát jen málo paliva. Dusit to nemá
cenu, protože zhasne plamen a začne palivo čadit a zanáší to kotel.
Jinak kamarád má poschoďový dům (vysoký komín - velký tah) a vše na
kotle uzavřené, jak komínovou klapku , tak i dusivku a hoří mu tam jako
hrom, vše vyhoří na prach a popel, tudíž záleží taky na komínovém
tahu. Ale většinou je třeba tomu trochu vzduchu pustit, ne každý ma
komín 15 metrů vysoký.
Editace: 1394104418
Počet článků v kategorii: 401
Url:plnometr-prostorovy-metr-sypany-metr-drivi-id-688