Re: Doplnění vody do sytému
AD MOB
Dobrý den, prosím můžete mi nějak jednoduše vysvětlit, jak zjistím, že je v systému málo vody? O víkendu se nám povedlo trochu přetlakovat kotel, a stalo se, že jeden radiátor začal syčet a jelikož je jedno žebro poškozené, tak to začalo i téct...od té doby nám přestala topit tři topení, která jsou poměrně blízko ke kotli a to, co je nejblíže se hrozně zavdušňuje, je nutné ho několirkát denně odvzdušňovat, aby topilo. Nebvíte, v čem by mohl být problém? Mě napadla jen ta voda...Předem moc děkuji za informaci
401LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Může mi někdo poskytnout kontakty (seznam techniků) pro revize kotlů DAKON?
Děkuji.
Děkuji.
Ten nový jste koupil od Dakonu, nebo nějakou napodobeninu?
Nevím jak vy ale ja mam kotel Dakon 16.
Tak kdyz chcete topit drevem, vyndate samotove desky rozdelující násypku a spalovací prostor.
moc lidí to ani vlastne neví , myslim ze to v návodu chybí.
Ladek
Tak kdyz chcete topit drevem, vyndate samotove desky rozdelující násypku a spalovací prostor.
moc lidí to ani vlastne neví , myslim ze to v návodu chybí.
Ladek
50°C na výstupu u kotlů s ocelovým topným tělesem je nízká teplota.
Aby nedocházelo ke kondenzaci vodních par v nižších částech
kotle, kde se vrací chladná voda ze systému, tak na výstupu by mělo být
80°C a zpátečka by měla mít 40 až 50°C. Řeší se to pomocí směsné smyčky za kotlem,
která umožní, že část teplé vody z výstupu se hned vrací do zpátečky.
Udržet dlouhodobě postupně pomalu klesající teplotu lze pokud je do
systému zapojena akumulační nádrž, která dokáže naakumulovat teplo
v době plného výkonu kotle a pak jej postupně uvolňovat do systému.
Dále lze udržet pomalu klesající teplotu žárovým způsobem spalování paliva viz odkaz: http://dum-zahrada.okhelp.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=25
Aby nedocházelo ke kondenzaci vodních par v nižších částech
kotle, kde se vrací chladná voda ze systému, tak na výstupu by mělo být
80°C a zpátečka by měla mít 40 až 50°C. Řeší se to pomocí směsné smyčky za kotlem,
která umožní, že část teplé vody z výstupu se hned vrací do zpátečky.
Udržet dlouhodobě postupně pomalu klesající teplotu lze pokud je do
systému zapojena akumulační nádrž, která dokáže naakumulovat teplo
v době plného výkonu kotle a pak jej postupně uvolňovat do systému.
Dále lze udržet pomalu klesající teplotu žárovým způsobem spalování paliva viz odkaz: http://dum-zahrada.okhelp.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=25
S ekonomickou a energetickou krizí se nejedna domácnost zamýšlí nad tím,
jak ušetřit za energie.
Jednou z možností v rodinných domcích je příprava pokrmů na klasickém
sporáku na tuhá paliva - dřevo.
Provoz sporáku je velmi šetrný a navíc v zimních měsících příjemně vytápí
místnost, kde je umístěn.
Výhodou je, že okamžitě po zatopení jsou plotna i spalinová roura rozehřáty
na vysokou teplotu a za pár sekund či minut je v kuchyni příjemně teplo.
V kombinaci s hrnci a kastroly s indukčním dnem (teplo je směřováno do hrnce),
nebo titanové nádobí, dosáhneme ještě výraznějších úspor při přípravě pokrmů.
Navíc kuchyňský sporák může být nádhernou dekorací místnosti, ve které
si pak každý rád posedí.
Zdroj obrázku: //cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kohleherd.jpg
jak ušetřit za energie.
Jednou z možností v rodinných domcích je příprava pokrmů na klasickém
sporáku na tuhá paliva - dřevo.
Provoz sporáku je velmi šetrný a navíc v zimních měsících příjemně vytápí
místnost, kde je umístěn.
Výhodou je, že okamžitě po zatopení jsou plotna i spalinová roura rozehřáty
na vysokou teplotu a za pár sekund či minut je v kuchyni příjemně teplo.
V kombinaci s hrnci a kastroly s indukčním dnem (teplo je směřováno do hrnce),
nebo titanové nádobí, dosáhneme ještě výraznějších úspor při přípravě pokrmů.
Navíc kuchyňský sporák může být nádhernou dekorací místnosti, ve které
si pak každý rád posedí.

Zdroj obrázku: //cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kohleherd.jpg
Editace: 1421062725
Počet článků v kategorii: 401
Url:re-doplneni-vody-do-sytemu-id-814
AD