Padá teplota
Dobrý den, mám problém s kotlem Dakon Dor 25. Topím dřevem a hnědým uhlím. Kotel teda čoudí jak ďas, ale to by mě ani tak netrápilo. Problém je v tom, že teplota stoupá, jenom když otevřu klapku. Jakmile klapku zavřu, tak začne teplota okamžitě klesat a dochází ke špatnému spalování. Musím lítat každou půl hodinu do kotelny, abych udržel teplotu mezi padesáti a šedesáti. Na vyšší teplotu se nedostanu, to bych musel nechat klapku pořád otevřenou.
401LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Maličkost. Ani nemusíte vypouštět vodu ze systému. Teploměr vytočit z jímky, napakovat koudelí, pomáznout fermeží a natočit ho zpět. Jediný problém je, že na to potřebujete celkem tenký klíč nestandardní velikosti, ten jsem si musel před tím udělat. V jímce je ventil, který se při vytáčení teploměru sám uzavře. Já to nevěděl, tak jsem to vypouštěl celé.
Ono se to rozteče proto, že teploměr je utěsněný takovu hmotou, co nevydrží vysoké teploty.
Ono se to rozteče proto, že teploměr je utěsněný takovu hmotou, co nevydrží vysoké teploty.
od: Honza
Zdravím, socialistický Dakon 24 nám vydržel 26 let, ten jsme nahradili stejným typem, po pěti letech teče jak
Dunaj,vyvarujte se stejného výrobce. Hezký den všem.
Zdravím, socialistický Dakon 24 nám vydržel 26 let, ten jsme nahradili stejným typem, po pěti letech teče jak
Dunaj,vyvarujte se stejného výrobce. Hezký den všem.
Jak jsem vypozoroval, bouchá mi to jen s ořechem 2 (obsahuje hodně prachu). S dřevem nebo briketami (uhelnými) je to v pohodě. Řešení mám velmi jednoduché. Z léta mám nařezaná prkénka akorát na délku násypky. Když vím, že přikládám naposled, tak vezmu dvě a položím je vedle sebe na uhlí, tím jej po celé ploše přikryji. Je to taková dřevěná protiexplozivní klapka na jedno použití a funguje spolehlivě. Původně jsem měl podezření, že by to bouchání mohlo být i nadměrným tahem komína, ten je podle měření ale zcela předpisový.
Děkuji velice za rady...dneska máme další pokus, ale tentokrát to musím zvládnout sama
Aby se maso k roštu nepřipalovalo, nahřátý rošt potřu šťávou z
z rozkrojené cibule - rozkrojím cibuli napříč aby léta vytvářela kružnice,
(ne po slupce), aby šťáva mohla vytékat a tímto řezem potřu dráty
roštu.
Pak položím na takto ošetřené dráty roštu maso, či to co budu grilovat
a maso se by se již nemělo připékat na dráty.
z rozkrojené cibule - rozkrojím cibuli napříč aby léta vytvářela kružnice,
(ne po slupce), aby šťáva mohla vytékat a tímto řezem potřu dráty
roštu.
Pak položím na takto ošetřené dráty roštu maso, či to co budu grilovat
a maso se by se již nemělo připékat na dráty.
Editace: 1351753291
Počet článků v kategorii: 401
Url:pada-teplota-id-295