Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka
- 250 g cukru ( i míň)
- 250 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 šlehačka (250 ml)
- 1 pr. do pečiva
- kakao
Vyšleháme cukr, celá vejce a šlehačku, pak přidáme mouku a prášek do peč.
Promícháme, půlku těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, druhou půlku těsta obarvíme kakaem.
Kakaové těsto nalijeme na světlou část a pečeme v hodně rozehřáté troubě, po chvíli zeslabíme na 180 st. C a dopékáme zvolna.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
Ananasová pochoutka - moučník - recept
V míse smícháme:- 1 hrnek (1/4 l) mletých ořechů
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky mouky hladké
- 1 střední plechovka ananasu i se šťávou (nakrájet či rozmixovat)
- 2 celé vejce
- 2 lžičky sody
- citr. kůra
Krém:
- 1/2 kostky másla utřeme do pěny a přidáme
- 1 pomazánkové máslo nebo velkou lučinu
- 1 vanil cukr
- 1 1/2 hrnku cukr moučka ( mě se zdálo dost sladké - příště dám míň)
potřený zákusek posypeme na hrubo sekanými ořechy - můžeme nazdobit šlehačkou a kouskem ananasu ( těsně před podáváním...)
Linecké košíčky s jablkovou náplní
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla nebo hery
- 80 g cukr moučka
- 1 vejce
Z těsta upečeme košíčky. Plníme jablkovou náplní. Povrch zalijeme čokoládovou polevou.
Jablková náplň:
- 300 g cukr krystal
- 1/8 l vody svařit s cukrem
- 300 g jablek strouhaných nahrubo
- 100 g mletých ořechů
- 50 g kandované pomerančové kůry
- r um dle chuti
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
Vše smícháme a pak můžeme vlít do formy a péci.
Editace: 15.2.2020 - 14:54
Počet článků v kategorii: 32
Url:slehackova-babovka