Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Výborný medovník


Výborný medovník

  • 1 vejce
  • 15 dkg cukru
  • 5 dkg tuku (másla)
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžička jedlé sody

Vše dáme do kastrůlku a vaříme ve vodní lázni 3 min. do zpěnění.

Dáme si na vál 45 dkg hladké mouky, uděláme jamku a do ní vařenou směs. Vypracujeme těsto, které si rozdělíme na tři části, každý díl vyválíme a roztáhneme na velikost plechu a pečeme na pečícím papíře každý díl zvlášť. Teplé placky sundáme - ztvrdnou.

Náplň:
  • 1/2 l mléka
  • 8dkg mouky hrubé
  • uvaříme kaši ve vodní lázni.

Zvlášť utřeme
  • 20 dkg másla
  • 20 dkg cukru
  • 1 vanil cukr
  • 10 dkg mletých ořechů

Kaši s utřenou směsí smícháme dohromady a poléváme na 2 placky, na třetí, horní placku uděláme polevu z cukru a citronu. Necháme do druhého dne proležet.


32LW NO topic_id



Další témata ....(Topics)


19

Linecké těsto | linecke-testo


LINECKÉ TĚSTO

Ingredience:
  • 20 dkg mouky hladké
  • 14 dkg másla
  • 6 dlg cukru moučka

20

BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK | bilkovy-chlebicek


BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

  • 6 bílků
  • 18 dkg cukr moučka
  • 18 dkg mouka polohrubá
  • 9 dkg rozpuštěného másla
  • kandované ovoce
  • sekané ořechy
  • nakrájená čokoláda

Do tuhého bílkového sněhu zašleháme cukr, potom máslo, mouku a ostatní ingredience.

Množství je na 2 chlebíčkové formy.

3

Buchta ŠALAMOUN | buchta-salamoun


Buchta ŠALAMOUN - moučník recept.

Ingredience:
  • 1 kostka hery (másla)
  • 2 sklenice cukru
  • 1 sklenici vody
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rumu

V menším hrnci rozpustíme heru a přidáme všechny ostatní suroviny. Vše povaříme.

Jednu sklenici této hmoty necháme bokem, ostatní hmotu zchladíme a pak přidáme

  • 4 celá vejce
  • 2 sklenice polohrubé mouky
  • 1 prášek do peč.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po upečení uvařenou oddělenou hmotu nalijeme na buchtu a posypeme mletými ořechy nebo kokosem.

28

Hrnková bublanina | hrnkova-bublanina


HRNKOVÁ BUBLANINA

Složení:
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohr. mouky
  • 1 prášek do peč.
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 cukr vanil
  • 2 vejce

Postup:

Suroviny smícháme a vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova..

0

Přerovský štrůdl | prerovsky-strudl


Recept na Přerovský štrůdl

Ingerdience:
  • 400 g hladké mouky
  • 1/4 kg 100% tuku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce octa
  • 4 lžíce vody
  • špetka soli

Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici. Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.



Editace: 4.11.2010 - 20:52
Počet článků v kategorii: 32
Url:vyborny-medovnik
Share
Share
Tweet