Výborný medovník
Výborný medovník
- 1 vejce
- 15 dkg cukru
- 5 dkg tuku (másla)
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce mléka
- 1 lžička jedlé sody
Vše dáme do kastrůlku a vaříme ve vodní lázni 3 min. do zpěnění.
Dáme si na vál 45 dkg hladké mouky, uděláme jamku a do ní vařenou směs. Vypracujeme těsto, které si rozdělíme na tři části, každý díl vyválíme a roztáhneme na velikost plechu a pečeme na pečícím papíře každý díl zvlášť. Teplé placky sundáme - ztvrdnou.
Náplň:- 1/2 l mléka
- 8dkg mouky hrubé
- uvaříme kaši ve vodní lázni.
Zvlášť utřeme
- 20 dkg másla
- 20 dkg cukru
- 1 vanil cukr
- 10 dkg mletých ořechů
Kaši s utřenou směsí smícháme dohromady a poléváme na 2 placky, na třetí, horní placku uděláme polevu z cukru a citronu. Necháme do druhého dne proležet.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Buchta ŠALAMOUN - moučník recept.
Ingredience:- 1 kostka hery (másla)
- 2 sklenice cukru
- 1 sklenici vody
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
V menším hrnci rozpustíme heru a přidáme všechny ostatní suroviny. Vše povaříme.
Jednu sklenici této hmoty necháme bokem, ostatní hmotu zchladíme a pak přidáme
- 4 celá vejce
- 2 sklenice polohrubé mouky
- 1 prášek do peč.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po upečení uvařenou oddělenou hmotu nalijeme na buchtu a posypeme mletými ořechy nebo kokosem.
- 3 - 4 žloutka
- 12 dkg cukru
- 12 dkg másla
- 8 dkg mletých ořechů
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- trochu mléka
- z bílků sníh
Žloutka, cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme ostatní přísady a nakonec z bílků sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
LISTOVÉ TĚSTO
Vodánek:- 1/4 kg mouky hladké
- 2 žloutky
- 2 lžíce octu
- špetka soli
- vlažná voda podle potřeby (jako na nudlové těsto)
Vypracujeme těsto 1/2 hodiny ručně. ( co nejméně mouky na vále) Dáme na talíř, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme do lednice.
Tukové těsto:- 1/8 másla
- 1/8 kg smetolu
- 12 dkg hladké mouky (lepší)
Vychládlý tuk nastrouháme na struhadle a vypracujeme s moukou v těsto a necháme chvíli v lednici.
Do těsta vodánku vložíme tukové těsto, zabalíme, rozválíme a opět zabalíme . Rozvalování a balení opakujeme celkem 3x po hodinových intervalech. V přestávkách těsto uchváváme v lednici.
HRNKOVÁ BUBLANINA
Složení:- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky polohr. mouky
- 1 prášek do peč.
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 cukr vanil
- 2 vejce
Postup:
Suroviny smícháme a vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova..
Editace: 4.11.2010 - 20:52
Počet článků v kategorii: 32
Url:vyborny-medovnik