Přerovský štrůdl
AD MOB
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
HRNKOVÁ BUBLANINA
Složení:- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky polohr. mouky
- 1 prášek do peč.
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 cukr vanil
- 2 vejce
Postup:
Suroviny smícháme a vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova..
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ
Recept na koláč ze země slavné skupiny ABBA
Suché těsto:- 3 hrnky (1/4 l ) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 pr. do peč.
- vše promíchat
Náplň:
- 3 kostky tvarohu měkkého
- 3 celá vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1/2 l mléka
- rozinky, citr. kůra
- 1 kostka hery (másla)
Na vymazaný plech posypeme stejnoměrně polovinu suchého těsta, na to pocákáme tvarohovou náplň a zasypeme zbývajícím suchým těstem. Celý povrch pokryjeme plátky Hery nebo másla.
Ananasová pochoutka - moučník - recept
V míse smícháme:- 1 hrnek (1/4 l) mletých ořechů
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky mouky hladké
- 1 střední plechovka ananasu i se šťávou (nakrájet či rozmixovat)
- 2 celé vejce
- 2 lžičky sody
- citr. kůra
Krém:
- 1/2 kostky másla utřeme do pěny a přidáme
- 1 pomazánkové máslo nebo velkou lučinu
- 1 vanil cukr
- 1 1/2 hrnku cukr moučka ( mě se zdálo dost sladké - příště dám míň)
potřený zákusek posypeme na hrubo sekanými ořechy - můžeme nazdobit šlehačkou a kouskem ananasu ( těsně před podáváním...)
Makovec - moučník
Ingredience:- 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 hrnek mlékoa
- 1/4 hrnku oleje nebo másla
- 1 hrnek mletého máku
- 2 větší vejce
- 1 pr. do pečiva
- 1 cukr vanil
- 1 lžička citr. kůry
Vše smícháme dohromady a pečeme v troubě (+200°C).
Datum: / 22.10.2010 - 21:35
Počet článků v kategorii: 32
Url:prerovsky-strudl
AD