Přerovský štrůdl
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
JOGURTOVÁ MŇAMKA nízkokalorický a hlavně zdravý recept
Složení:- 1 velký bílý jogurt
- 1 malý bílý jogurt
- 3 kelímky polohr. mouky
- 2 kelímky cukru krupice
- 1 prášek do peč.
- 1 vanil cukr
- 3 vejce
- žmolenka
Postup:
Suroviny smícháme dohromady v řidší těsto, vylejem na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe jakýmkoliv ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme 35 - 40 minut.
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
HRABĚNČIN KOLÁČ - moučník nejen pro hrabata.
Ingredience:- 400 g mouky polohrubé
- 4 vejce
- 250 g másla (tuku)
- 2 vanil cukry
- 5 - 6 jablek
- 70 g strouhaných ořechů
- 100 g cukr moučka
- 0,5 pr. do pečiva
Smícháme ( nejlépe ručně na vále) máslo se žloutky a cukrem, přidáme mouku s pr. do pečiva a vypracujeme těsto. 1/2 těsta oddělíme, druhou polovinu rozválíme na plech. Na těsto klademe strouhaná jablka a ořechy, potom tuhý sníh z bílků. Nakonec první polovina těsta nastrouháme nahoru a dáme péct.
KOLÁČ S OVOCEM
Ingredience:- 3 sklenice polohrubé mouky
- 1 sklenice cukru
- 1 sklenice mléka
- 125 g másla
- 2 celá vejce
- 1 vanil cukr
- 1 pr. do peč.
- tuk na vymazání plechu
- strouhanka na vysypání plechu
Vše smícháme v těsto, nahoru klademe různé ovoce čerstvé či zamražené dle možnosti ( švestky, borůvky, jahody,....) a posypeme posypkou z hladké mouky, cukru a másla.
recepty, kuchařka, koláč, koláče, koláč ovocný
LISTOVÉ TĚSTO
Vodánek:- 1/4 kg mouky hladké
- 2 žloutky
- 2 lžíce octu
- špetka soli
- vlažná voda podle potřeby (jako na nudlové těsto)
Vypracujeme těsto 1/2 hodiny ručně. ( co nejméně mouky na vále) Dáme na talíř, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme do lednice.
Tukové těsto:- 1/8 másla
- 1/8 kg smetolu
- 12 dkg hladké mouky (lepší)
Vychládlý tuk nastrouháme na struhadle a vypracujeme s moukou v těsto a necháme chvíli v lednici.
Do těsta vodánku vložíme tukové těsto, zabalíme, rozválíme a opět zabalíme . Rozvalování a balení opakujeme celkem 3x po hodinových intervalech. V přestávkách těsto uchváváme v lednici.
Datum: / 22.10.2010 - 21:35
Počet článků v kategorii: 32
Url:prerovsky-strudl