Bleskový koláč
BLESKOVÝ KOLÁČ - recept na rychlý moučník
Složení:- 2 hrnky polohr. mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do peč.
- 4 lžíce oleje
- 2 vejce
- špetka soli
- ovoce
- žmolenka
Příprava:
Suroviny smícháme v těsto a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
IŠELSKÉ DORTÍČKY (vánoční cukroví)
- 20 dkg mouky hladké
- 2 dkg kakaa
- 7 dkg cukr moučka
- 1 vanil cukr
- 8 dkg mletých ořechů
- 14 dkg másla
- citr. kůra, skořice ml.
- 1 - 2 žloutky
Slepujeme nádivkou:
- 2 lžíce rybízové marmelády
- trochu rumu
- hrst mletých ořechů
- cukr moučka dle chuti
- drcené piškoty na zahuštění dle potřeby
Poléváme čokoládovou polevou a nahoru pokládáme ořech nebo mandli.
DUHOVÉ ŘEZY
- 6 žloutků
- 18 dkg cukr moučka
- 3 ks vanilkové pudingy
- 1/4 pr. do pečiva
- sníh ze 6 bílků
Utřeme žloutka s cukrem , přidáme ostatní přísady. Těsto vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Po upečení piškot potřeme marmeládou.
Uvaříme kávu a přilijeme do ní rum. Do této tekutiny namáčíme piškoty a klademe jeden vedle druhého na piškot s marmeládou.
Mezitím uvaříme slazené kondenzované mléko na karamel (1 - 1,5 hod. v hrnci nebo v papiňáku asi 3/4 hodiny). Utřeme 1/4 kg másla s kakaem a postupně přidáváme karamel tak, aby se krém nesrazil. Krémem natřeme piškoty a dáme vychladit do lednice. Ztuhlé potřeme čokoládou.
KEFÍROVÁ BUCHTA
- 3 sklenice cukru
- 1/2 sklenice oleje
- 1 vajíčko
- 3 sklenice polohrubé mouky
- 1 kávová lžička sody
- 3 sklenice kefíru (podmáslí)
- kakao
- ořechy, rozinky
Vyšleháme vajíčko s cukrem a olejem do pěny, přidáváme mouku smíchanou se sodou, pak kefír a nakonec kakao (asi polévková lžíce - podle kvality kakaa). Pro zlepšení můžeme přidat sekané ořechy nebo rozinky.
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ
Recept na koláč ze země slavné skupiny ABBA
Suché těsto:- 3 hrnky (1/4 l ) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 pr. do peč.
- vše promíchat
Náplň:
- 3 kostky tvarohu měkkého
- 3 celá vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1/2 l mléka
- rozinky, citr. kůra
- 1 kostka hery (másla)
Na vymazaný plech posypeme stejnoměrně polovinu suchého těsta, na to pocákáme tvarohovou náplň a zasypeme zbývajícím suchým těstem. Celý povrch pokryjeme plátky Hery nebo másla.
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
Editace: 9.6.2011 - 16:44
Počet článků v kategorii: 32
Url:bleskovy-kolac