Piškot sváteční
AD MOB
PIŠKOT
(vhodný do beránkové formy - neobesychá)
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 cukr vanil
1 pr do peč.
citronová kůra
Vše smícháme a pak můžeme vlít do formy a péci.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK
- 6 bílků
- 18 dkg cukr moučka
- 18 dkg mouka polohrubá
- 9 dkg rozpuštěného másla
- kandované ovoce
- sekané ořechy
- nakrájená čokoláda
Do tuhého bílkového sněhu zašleháme cukr, potom máslo, mouku a ostatní ingredience.
Množství je na 2 chlebíčkové formy.
TŘÍBAREVNÝ TVAROHOVÝ PIŠKOT
1. kakaové těsto: (dáme na dno vymazaného a vysypaného plecha)- 1 vejce
- 10 dkg cukru krystal
- 15 dkg rozpuštěného tuku
- 30 dkg polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 pr. do pečiva
- trochu mléka - aby těsto nebylo husté
- 3 kostky měkkého tvarohu
- 1 vejce
- rozinky
- cukr dle chuti
- 20 dkg cukr krystal
- 3 žloutka
- 1/2 sklenice oleje
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/2 pr. do pečiva
- ze 3 bílků a 5 lžíc vody sníh
Pečeme půl hodiny.
Potřebujeme:
Všechny přísady smícháme a uhněteme z nich těsto. Tvarujeme malé placičky o průměru asi 2 cm a klademe na pečící papír. Je nutno pracovat ručně, protože těsto nelze válet ani vykrajovat. Pečeme na 170 st. C asi 10 minut, dokud nezrůžoví.
- 10 dkg hladké mouky
- 8 dkg nemletých ovesných vloček
- 8 dkg másla (může být i hera)
- 8 dkg mletých vlašských ořechů
- 8 dkg cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
Všechny přísady smícháme a uhněteme z nich těsto. Tvarujeme malé placičky o průměru asi 2 cm a klademe na pečící papír. Je nutno pracovat ručně, protože těsto nelze válet ani vykrajovat. Pečeme na 170 st. C asi 10 minut, dokud nezrůžoví.
Banánová bábovka
- 2 vejce
- 200 g cukr krupice
- 150 g másla
- 5 hodně zralých banánů
- 1 díl vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 100 g vlašských ořechů
V míse šleháme cukr s tukem, vmícháme vejce a rozmačkáme banány s vodou. Ještě 30 sekund prošleháme a vsypeme promíchané ostatní přísady a nakonec sekaná jádra ořechů. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně horké troubě asi 35 - 40 minut. Můžeme zdobit citronovou polevou, bábovka zůstane dlouho vláčná a nevysychá.
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
Datum: / 10.11.2010 - 17:39
Počet článků v kategorii: 32
Url:piskot-svatecni
AD