Švédský koláč
AD MOB
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ
Recept na koláč ze země slavné skupiny ABBA
Suché těsto:- 3 hrnky (1/4 l ) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 pr. do peč.
- vše promíchat
Náplň:
- 3 kostky tvarohu měkkého
- 3 celá vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1/2 l mléka
- rozinky, citr. kůra
- 1 kostka hery (másla)
Na vymazaný plech posypeme stejnoměrně polovinu suchého těsta, na to pocákáme tvarohovou náplň a zasypeme zbývajícím suchým těstem. Celý povrch pokryjeme plátky Hery nebo másla.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
Banánová bábovka
- 2 vejce
- 200 g cukr krupice
- 150 g másla
- 5 hodně zralých banánů
- 1 díl vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 100 g vlašských ořechů
V míse šleháme cukr s tukem, vmícháme vejce a rozmačkáme banány s vodou. Ještě 30 sekund prošleháme a vsypeme promíchané ostatní přísady a nakonec sekaná jádra ořechů. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně horké troubě asi 35 - 40 minut. Můžeme zdobit citronovou polevou, bábovka zůstane dlouho vláčná a nevysychá.
TVAROHOVÉ CHRUPINKY
- 1 kostka tvarohu
- 1 kostka smetolu - nastrouhat (máslo a trochu sádla)
- 25 dkg mouka hladká
Zpracujeme v těsto. Těsto rozválíme a rádílkem (nožem) rozřízneme na tverečky ve velikosti asi 6 x 6 cm. Do rožku čtverečka dáme džem a překryjeme protějším rožkem těsta, tím nám vzniknou trojúhelníčky. Kraje prstama řádně přimáčkneme a pečeme. Po upečení obalujeme ve vanilkovém cukru. VÝBORNÁ POCHOUTKA PRO MALÉ DĚTI.
LINECKÉ TĚSTO
Ingredience:- 20 dkg mouky hladké
- 14 dkg másla
- 6 dlg cukru moučka
Šlehačková bábovka
- 250 g cukru ( i míň)
- 250 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 šlehačka (250 ml)
- 1 pr. do pečiva
- kakao
Vyšleháme cukr, celá vejce a šlehačku, pak přidáme mouku a prášek do peč.
Promícháme, půlku těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, druhou půlku těsta obarvíme kakaem.
Kakaové těsto nalijeme na světlou část a pečeme v hodně rozehřáté troubě, po chvíli zeslabíme na 180 st. C a dopékáme zvolna.
Datum: / 10.11.2010 - 17:46
Počet článků v kategorii: 32
Url:svedsky-kolac
AD