Makovec
Makovec - moučník
Ingredience:- 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 hrnek mlékoa
- 1/4 hrnku oleje nebo másla
- 1 hrnek mletého máku
- 2 větší vejce
- 1 pr. do pečiva
- 1 cukr vanil
- 1 lžička citr. kůry
Vše smícháme dohromady a pečeme v troubě (+200°C).
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Perníčky s medem - recept
Ingredience:- 40 dkg hladké mouky
- 3 lžíce medu
- 16 dkg mletého cukru
- 6 dkg tuku (hera, visa, smetol)
- 2 vejce
- 1 kávová lžička koření ( mletá skořice, hřebíček, anýz)
- 1 kávová lžička sody ROVNÁ NE VRCHOVATÁ
- kakao na obarvení
Postup:
Na desku dáme mouku se sodou a kořením. V hrníčku rozšleháme vejce, cukr, tekutý med a změklý tuk. Vléváme pomalu do mouky a zpracováváme pomalu nožem a potom rukou v hladké těsto. Uděláme bochánek a necháme 1 hodinu odpočinout přikrytý igelitem. Potom vyválíme na tloušťku 0,5 cm a vykrájíme tvary, které klademe na plech a potíráme rozšlehaným vejcem.
BÍLKOVÁ POLEVA
1 bílek
13 – 15 dkg jemně prosetého cukru
Vymíchat na nestékající polevu. Přidáme trochu citronové šťávy.
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
DUHOVÉ ŘEZY
- 6 žloutků
- 18 dkg cukr moučka
- 3 ks vanilkové pudingy
- 1/4 pr. do pečiva
- sníh ze 6 bílků
Utřeme žloutka s cukrem , přidáme ostatní přísady. Těsto vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Po upečení piškot potřeme marmeládou.
Uvaříme kávu a přilijeme do ní rum. Do této tekutiny namáčíme piškoty a klademe jeden vedle druhého na piškot s marmeládou.
Mezitím uvaříme slazené kondenzované mléko na karamel (1 - 1,5 hod. v hrnci nebo v papiňáku asi 3/4 hodiny). Utřeme 1/4 kg másla s kakaem a postupně přidáváme karamel tak, aby se krém nesrazil. Krémem natřeme piškoty a dáme vychladit do lednice. Ztuhlé potřeme čokoládou.
Rychlá jablková buchta - moučník
Potřebujeme:- 35 dkg strouhaných jablek
- 35 dkg polohrubé mouky
- 35 dlg cukru moučka (krystal)
- 4 vejce
- 1 pr. do peč.
- 1 sklenice oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice (oříšky,rozinky, čokoláda .....)
Vše smícháme dohromady a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Buchta je vláčná (neobesychá) a velmi chutná. Buchtu můžeme polít čokoládovou polevou.
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
Editace: 25.10.2010 - 11:39
Počet článků v kategorii: 32
Url:makovec