Hraběnčín koláč
HRABĚNČIN KOLÁČ - moučník nejen pro hrabata.
Ingredience:- 400 g mouky polohrubé
- 4 vejce
- 250 g másla (tuku)
- 2 vanil cukry
- 5 - 6 jablek
- 70 g strouhaných ořechů
- 100 g cukr moučka
- 0,5 pr. do pečiva
Smícháme ( nejlépe ručně na vále) máslo se žloutky a cukrem, přidáme mouku s pr. do pečiva a vypracujeme těsto. 1/2 těsta oddělíme, druhou polovinu rozválíme na plech. Na těsto klademe strouhaná jablka a ořechy, potom tuhý sníh z bílků. Nakonec první polovina těsta nastrouháme nahoru a dáme péct.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK
- 6 bílků
- 18 dkg cukr moučka
- 18 dkg mouka polohrubá
- 9 dkg rozpuštěného másla
- kandované ovoce
- sekané ořechy
- nakrájená čokoláda
Do tuhého bílkového sněhu zašleháme cukr, potom máslo, mouku a ostatní ingredience.
Množství je na 2 chlebíčkové formy.
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
LINECKÉ TĚSTO
Ingredience:- 20 dkg mouky hladké
- 14 dkg másla
- 6 dlg cukru moučka
LISTOVÉ TĚSTO
Vodánek:- 1/4 kg mouky hladké
- 2 žloutky
- 2 lžíce octu
- špetka soli
- vlažná voda podle potřeby (jako na nudlové těsto)
Vypracujeme těsto 1/2 hodiny ručně. ( co nejméně mouky na vále) Dáme na talíř, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme do lednice.
Tukové těsto:- 1/8 másla
- 1/8 kg smetolu
- 12 dkg hladké mouky (lepší)
Vychládlý tuk nastrouháme na struhadle a vypracujeme s moukou v těsto a necháme chvíli v lednici.
Do těsta vodánku vložíme tukové těsto, zabalíme, rozválíme a opět zabalíme . Rozvalování a balení opakujeme celkem 3x po hodinových intervalech. V přestávkách těsto uchváváme v lednici.
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ
Recept na koláč ze země slavné skupiny ABBA
Suché těsto:- 3 hrnky (1/4 l ) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 pr. do peč.
- vše promíchat
Náplň:
- 3 kostky tvarohu měkkého
- 3 celá vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1/2 l mléka
- rozinky, citr. kůra
- 1 kostka hery (másla)
Na vymazaný plech posypeme stejnoměrně polovinu suchého těsta, na to pocákáme tvarohovou náplň a zasypeme zbývajícím suchým těstem. Celý povrch pokryjeme plátky Hery nebo másla.
Editace: 1.11.2010 - 14:50
Počet článků v kategorii: 32
Url:hrabencin-kolac