Kefírová buchta
AD MOB
KEFÍROVÁ BUCHTA
- 3 sklenice cukru
- 1/2 sklenice oleje
- 1 vajíčko
- 3 sklenice polohrubé mouky
- 1 kávová lžička sody
- 3 sklenice kefíru (podmáslí)
- kakao
- ořechy, rozinky
Vyšleháme vajíčko s cukrem a olejem do pěny, přidáváme mouku smíchanou se sodou, pak kefír a nakonec kakao (asi polévková lžíce - podle kvality kakaa). Pro zlepšení můžeme přidat sekané ořechy nebo rozinky.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Rychlá jablková buchta - moučník
Potřebujeme:- 35 dkg strouhaných jablek
- 35 dkg polohrubé mouky
- 35 dlg cukru moučka (krystal)
- 4 vejce
- 1 pr. do peč.
- 1 sklenice oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice (oříšky,rozinky, čokoláda .....)
Vše smícháme dohromady a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Buchta je vláčná (neobesychá) a velmi chutná. Buchtu můžeme polít čokoládovou polevou.
- 3 - 4 žloutka
- 12 dkg cukru
- 12 dkg másla
- 8 dkg mletých ořechů
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- trochu mléka
- z bílků sníh
Žloutka, cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme ostatní přísady a nakonec z bílků sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Banánová bábovka
- 2 vejce
- 200 g cukr krupice
- 150 g másla
- 5 hodně zralých banánů
- 1 díl vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 100 g vlašských ořechů
V míse šleháme cukr s tukem, vmícháme vejce a rozmačkáme banány s vodou. Ještě 30 sekund prošleháme a vsypeme promíchané ostatní přísady a nakonec sekaná jádra ořechů. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně horké troubě asi 35 - 40 minut. Můžeme zdobit citronovou polevou, bábovka zůstane dlouho vláčná a nevysychá.
Perníčky vánoční - recept
Ingredience:- 0,5 kg hladké mouky
- 22 dkg ml. cukru
- 10 dkg tuku
- 2 vejce
- skořice ml.
- kakao
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce medu
- 5 hřebíčků rozdrtit
- 1 perníkové koření
- na špičku nože sody
Postup:
Těsto zpracujeme a necháme odpočinout do druhého dne. Po upečení jsou hned měkké k jídlu.
LISTOVÉ TĚSTO
Vodánek:- 1/4 kg mouky hladké
- 2 žloutky
- 2 lžíce octu
- špetka soli
- vlažná voda podle potřeby (jako na nudlové těsto)
Vypracujeme těsto 1/2 hodiny ručně. ( co nejméně mouky na vále) Dáme na talíř, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme do lednice.
Tukové těsto:- 1/8 másla
- 1/8 kg smetolu
- 12 dkg hladké mouky (lepší)
Vychládlý tuk nastrouháme na struhadle a vypracujeme s moukou v těsto a necháme chvíli v lednici.
Do těsta vodánku vložíme tukové těsto, zabalíme, rozválíme a opět zabalíme . Rozvalování a balení opakujeme celkem 3x po hodinových intervalech. V přestávkách těsto uchváváme v lednici.
Editace: 15.12.2010 - 09:00
Počet článků v kategorii: 32
Url:kefirova-buchta
AD