Duhové řezy
AD MOB
DUHOVÉ ŘEZY
- 6 žloutků
- 18 dkg cukr moučka
- 3 ks vanilkové pudingy
- 1/4 pr. do pečiva
- sníh ze 6 bílků
Utřeme žloutka s cukrem , přidáme ostatní přísady. Těsto vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Po upečení piškot potřeme marmeládou.
Uvaříme kávu a přilijeme do ní rum. Do této tekutiny namáčíme piškoty a klademe jeden vedle druhého na piškot s marmeládou.
Mezitím uvaříme slazené kondenzované mléko na karamel (1 - 1,5 hod. v hrnci nebo v papiňáku asi 3/4 hodiny). Utřeme 1/4 kg másla s kakaem a postupně přidáváme karamel tak, aby se krém nesrazil. Krémem natřeme piškoty a dáme vychladit do lednice. Ztuhlé potřeme čokoládou.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ
Recept na koláč ze země slavné skupiny ABBA
Suché těsto:- 3 hrnky (1/4 l ) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 pr. do peč.
- vše promíchat
Náplň:
- 3 kostky tvarohu měkkého
- 3 celá vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1/2 l mléka
- rozinky, citr. kůra
- 1 kostka hery (másla)
Na vymazaný plech posypeme stejnoměrně polovinu suchého těsta, na to pocákáme tvarohovou náplň a zasypeme zbývajícím suchým těstem. Celý povrch pokryjeme plátky Hery nebo másla.
LISTOVÉ TĚSTO
Vodánek:- 1/4 kg mouky hladké
- 2 žloutky
- 2 lžíce octu
- špetka soli
- vlažná voda podle potřeby (jako na nudlové těsto)
Vypracujeme těsto 1/2 hodiny ručně. ( co nejméně mouky na vále) Dáme na talíř, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme do lednice.
Tukové těsto:- 1/8 másla
- 1/8 kg smetolu
- 12 dkg hladké mouky (lepší)
Vychládlý tuk nastrouháme na struhadle a vypracujeme s moukou v těsto a necháme chvíli v lednici.
Do těsta vodánku vložíme tukové těsto, zabalíme, rozválíme a opět zabalíme . Rozvalování a balení opakujeme celkem 3x po hodinových intervalech. V přestávkách těsto uchváváme v lednici.
- 3 - 4 žloutka
- 12 dkg cukru
- 12 dkg másla
- 8 dkg mletých ořechů
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- trochu mléka
- z bílků sníh
Žloutka, cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme ostatní přísady a nakonec z bílků sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
RAKVIČKY zákusky recept
- 2 žloutka
- 6 - 8 dkg cukr moučka
- trochu cukru vanilkového
Vše vyšleháme do husté hmoty. Plníme formy rakviček do poloviny. Aby se rakvičky dobře vyklopily, musíme je vymastit sádlem. Z této dávky je asi 10 rakviček.
Datum: / 12.12.2010 - 16:40
Počet článků v kategorii: 32
Url:duhove-rezy
AD