Buchta ŠALAMOUN
Buchta ŠALAMOUN - moučník recept.
Ingredience:- 1 kostka hery (másla)
- 2 sklenice cukru
- 1 sklenici vody
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
V menším hrnci rozpustíme heru a přidáme všechny ostatní suroviny. Vše povaříme.
Jednu sklenici této hmoty necháme bokem, ostatní hmotu zchladíme a pak přidáme
- 4 celá vejce
- 2 sklenice polohrubé mouky
- 1 prášek do peč.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po upečení uvařenou oddělenou hmotu nalijeme na buchtu a posypeme mletými ořechy nebo kokosem.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
LINECKÉ TĚSTO
Ingredience:- 20 dkg mouky hladké
- 14 dkg másla
- 6 dlg cukru moučka
IŠELSKÉ DORTÍČKY (vánoční cukroví)
- 20 dkg mouky hladké
- 2 dkg kakaa
- 7 dkg cukr moučka
- 1 vanil cukr
- 8 dkg mletých ořechů
- 14 dkg másla
- citr. kůra, skořice ml.
- 1 - 2 žloutky
Slepujeme nádivkou:
- 2 lžíce rybízové marmelády
- trochu rumu
- hrst mletých ořechů
- cukr moučka dle chuti
- drcené piškoty na zahuštění dle potřeby
Poléváme čokoládovou polevou a nahoru pokládáme ořech nebo mandli.
Banánová bábovka
- 2 vejce
- 200 g cukr krupice
- 150 g másla
- 5 hodně zralých banánů
- 1 díl vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 100 g vlašských ořechů
V míse šleháme cukr s tukem, vmícháme vejce a rozmačkáme banány s vodou. Ještě 30 sekund prošleháme a vsypeme promíchané ostatní přísady a nakonec sekaná jádra ořechů. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně horké troubě asi 35 - 40 minut. Můžeme zdobit citronovou polevou, bábovka zůstane dlouho vláčná a nevysychá.
Rychlá jablková buchta - moučník
Potřebujeme:- 35 dkg strouhaných jablek
- 35 dkg polohrubé mouky
- 35 dlg cukru moučka (krystal)
- 4 vejce
- 1 pr. do peč.
- 1 sklenice oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice (oříšky,rozinky, čokoláda .....)
Vše smícháme dohromady a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Buchta je vláčná (neobesychá) a velmi chutná. Buchtu můžeme polít čokoládovou polevou.
Perníčky vánoční - recept
Ingredience:- 0,5 kg hladké mouky
- 22 dkg ml. cukru
- 10 dkg tuku
- 2 vejce
- skořice ml.
- kakao
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce medu
- 5 hřebíčků rozdrtit
- 1 perníkové koření
- na špičku nože sody
Postup:
Těsto zpracujeme a necháme odpočinout do druhého dne. Po upečení jsou hned měkké k jídlu.
Editace: 20.12.2010 - 14:35
Počet článků v kategorii: 32
Url:buchta-salamoun