Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Ovesné sušenky


Potřebujeme:
  • 10 dkg hladké mouky
  • 8 dkg nemletých ovesných vloček
  • 8 dkg másla (může být i hera)
  • 8 dkg mletých vlašských ořechů
  • 8 dkg cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce

Všechny přísady smícháme a uhněteme z nich těsto. Tvarujeme malé placičky o průměru asi 2 cm a klademe na pečící papír. Je nutno pracovat ručně, protože těsto nelze válet ani vykrajovat. Pečeme na 170 st. C asi 10 minut, dokud nezrůžoví.

32LW NO topic_id



Další témata ....(Topics)


0

Přerovský štrůdl | prerovsky-strudl


Recept na Přerovský štrůdl

Ingerdience:
  • 400 g hladké mouky
  • 1/4 kg 100% tuku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce octa
  • 4 lžíce vody
  • špetka soli

Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici. Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.

7

Péřová buchta | perova-buchta


PÉŘOVÁ BUCHTA

Těsto:
  • 200 g mouka hladká
  • 200 g cukr moučka
  • 1 pr. do peč.
  • 100 ml oleje
  • 4 celá vejce
  • Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
  • 2 zakysané smetany
  • na posypání skořicový cukr

Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem. DOBROU CHUŤ !!!

4

Olejová bábovka | olejova-babovka


OLEJOVÁ BÁBOVKA - moučník

Ingredience:
    4 vejce
  • 25 dkg cukru krystal
  • 25 dlg mouky polohrubé
  • 10 dkg oleje
  • 10 dkg vody
  • pr. do pečiva

Žloutka s cukrem dobře vyšleháme, přidáme olej, vodu a nakonec mouku smíchanou s pr. do pečiva a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Pokud chcete bábovku mramorovou, do půlky těsto zamíchejte kakao a pak nalejte na těsto světlé.

12

Kefírová buchta | kefirova-buchta


KEFÍROVÁ BUCHTA

  • 3 sklenice cukru
  • 1/2 sklenice oleje
  • 1 vajíčko
  • 3 sklenice polohrubé mouky
  • 1 kávová lžička sody
  • 3 sklenice kefíru (podmáslí)
  • kakao
  • ořechy, rozinky

Vyšleháme vajíčko s cukrem a olejem do pěny, přidáváme mouku smíchanou se sodou, pak kefír a nakonec kakao (asi polévková lžíce - podle kvality kakaa). Pro zlepšení můžeme přidat sekané ořechy nebo rozinky.

23

Linecké košíčky | linecke-kosicky


Linecké košíčky s jablkovou náplní

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla nebo hery
  • 80 g cukr moučka
  • 1 vejce

Z těsta upečeme košíčky. Plníme jablkovou náplní. Povrch zalijeme čokoládovou polevou.

Jablková náplň:
  • 300 g cukr krystal
  • 1/8 l vody svařit s cukrem
  • 300 g jablek strouhaných nahrubo
  • 100 g mletých ořechů
  • 50 g kandované pomerančové kůry
  • r um dle chuti



Datum: / Tuesday, April 26, 2011 - 11:5
Počet článků v kategorii: 32
Url:ovesne-susenky
Share
Share
Tweet