Péřová buchta
AD MOB
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Ananasová pochoutka - moučník - recept
V míse smícháme:- 1 hrnek (1/4 l) mletých ořechů
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky mouky hladké
- 1 střední plechovka ananasu i se šťávou (nakrájet či rozmixovat)
- 2 celé vejce
- 2 lžičky sody
- citr. kůra
Krém:
- 1/2 kostky másla utřeme do pěny a přidáme
- 1 pomazánkové máslo nebo velkou lučinu
- 1 vanil cukr
- 1 1/2 hrnku cukr moučka ( mě se zdálo dost sladké - příště dám míň)
potřený zákusek posypeme na hrubo sekanými ořechy - můžeme nazdobit šlehačkou a kouskem ananasu ( těsně před podáváním...)
BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK
- 6 bílků
- 18 dkg cukr moučka
- 18 dkg mouka polohrubá
- 9 dkg rozpuštěného másla
- kandované ovoce
- sekané ořechy
- nakrájená čokoláda
Do tuhého bílkového sněhu zašleháme cukr, potom máslo, mouku a ostatní ingredience.
Množství je na 2 chlebíčkové formy.
Perníčky vánoční - recept
Ingredience:- 0,5 kg hladké mouky
- 22 dkg ml. cukru
- 10 dkg tuku
- 2 vejce
- skořice ml.
- kakao
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce medu
- 5 hřebíčků rozdrtit
- 1 perníkové koření
- na špičku nože sody
Postup:
Těsto zpracujeme a necháme odpočinout do druhého dne. Po upečení jsou hned měkké k jídlu.
- 10 dkg hladké mouky
- 8 dkg nemletých ovesných vloček
- 8 dkg másla (může být i hera)
- 8 dkg mletých vlašských ořechů
- 8 dkg cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
Všechny přísady smícháme a uhněteme z nich těsto. Tvarujeme malé placičky o průměru asi 2 cm a klademe na pečící papír. Je nutno pracovat ručně, protože těsto nelze válet ani vykrajovat. Pečeme na 170 st. C asi 10 minut, dokud nezrůžoví.
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ
Recept na koláč ze země slavné skupiny ABBA
Suché těsto:- 3 hrnky (1/4 l ) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 pr. do peč.
- vše promíchat
Náplň:
- 3 kostky tvarohu měkkého
- 3 celá vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1/2 l mléka
- rozinky, citr. kůra
- 1 kostka hery (másla)
Na vymazaný plech posypeme stejnoměrně polovinu suchého těsta, na to pocákáme tvarohovou náplň a zasypeme zbývajícím suchým těstem. Celý povrch pokryjeme plátky Hery nebo másla.
Datum: / 3.11.2010 - 9:10
Počet článků v kategorii: 32
Url:perova-buchta
AD