Péřová buchta
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Vše smícháme a pak můžeme vlít do formy a péci.
BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK
- 6 bílků
- 18 dkg cukr moučka
- 18 dkg mouka polohrubá
- 9 dkg rozpuštěného másla
- kandované ovoce
- sekané ořechy
- nakrájená čokoláda
Do tuhého bílkového sněhu zašleháme cukr, potom máslo, mouku a ostatní ingredience.
Množství je na 2 chlebíčkové formy.
DUHOVÉ ŘEZY
- 6 žloutků
- 18 dkg cukr moučka
- 3 ks vanilkové pudingy
- 1/4 pr. do pečiva
- sníh ze 6 bílků
Utřeme žloutka s cukrem , přidáme ostatní přísady. Těsto vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Po upečení piškot potřeme marmeládou.
Uvaříme kávu a přilijeme do ní rum. Do této tekutiny namáčíme piškoty a klademe jeden vedle druhého na piškot s marmeládou.
Mezitím uvaříme slazené kondenzované mléko na karamel (1 - 1,5 hod. v hrnci nebo v papiňáku asi 3/4 hodiny). Utřeme 1/4 kg másla s kakaem a postupně přidáváme karamel tak, aby se krém nesrazil. Krémem natřeme piškoty a dáme vychladit do lednice. Ztuhlé potřeme čokoládou.
KEFÍROVÁ BUCHTA
- 3 sklenice cukru
- 1/2 sklenice oleje
- 1 vajíčko
- 3 sklenice polohrubé mouky
- 1 kávová lžička sody
- 3 sklenice kefíru (podmáslí)
- kakao
- ořechy, rozinky
Vyšleháme vajíčko s cukrem a olejem do pěny, přidáváme mouku smíchanou se sodou, pak kefír a nakonec kakao (asi polévková lžíce - podle kvality kakaa). Pro zlepšení můžeme přidat sekané ořechy nebo rozinky.
Rychlá jablková buchta - moučník
Potřebujeme:- 35 dkg strouhaných jablek
- 35 dkg polohrubé mouky
- 35 dlg cukru moučka (krystal)
- 4 vejce
- 1 pr. do peč.
- 1 sklenice oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice (oříšky,rozinky, čokoláda .....)
Vše smícháme dohromady a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Buchta je vláčná (neobesychá) a velmi chutná. Buchtu můžeme polít čokoládovou polevou.
Datum: / 3.11.2010 - 9:10
Počet článků v kategorii: 32
Url:perova-buchta