Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Opékané kotlety rychle


Opékané kotlety rychlý recept pro čtyři hladové chlapy

Ingredience:
  • 1 kg vepřového masa
  • 10 dkg tuku
  • 6 dkg mouky
  • sůl



Postup:
  • kotlety vykostíme
  • naklepeme
  • posolíme
  • jemně poprášíme moukou
  • prudce opečeme na rozpáleném tuku po obou stranách vždy asi 4 minuty
  • Příloha: opékané brambory, hranolky, dušená zelenina, zeleninové saláty


15LW NO topic_id



Další témata ....(Topics)


0

ŘÍZKY NARUBY | rizky-naruby


ŘÍZKY NARUBY

Potřebujeme:
    vepřové plátky
  • slaninu
  • strouhanku
  • cibuli
  • vajíčko
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • zeleninu (paprika, rajče, cibule, žampiony) nebo zeleninu sterilovanou

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme.Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku, osmahneme na pánvi s olejem - větší stupeň. Plátky klademe do pekáče, vystlaný cibulí a slaninou. Nahoru klademe zeleninu, podlejeme trochou vody, přikrejeme alobalem a dáme zapéct do trouby.

7

Guláš základní | gulas-zakladni


Guláš základní předpis pro vepřový nebo hovězí guláš - recept

Ingredience:
  • 0,8 kg masa (i hovězího - stejný postup jako u vepřového)
  • 0,33 kg cibule
  • 0,17 kg tuku
  • 10 dkg mouky
  • sůl
  • pepř
  • paprika(dle chuti sladká, či pálivá)

Postup:
  • maso nakrájíme za syrova
  • na tuku osmažíme do růžova cibuli nakrajenou na kostky
  • přidáme papriku
  • dobře rozmícháme
  • voložíme nakrájené maso
  • posolíme
  • popepříme
  • dusíme pod pokličkoui
  • občas přilijeme horký vývar z kostí
  • měkké maso vybereme a uložíme do tepla
  • šťávu zalijeme vývarem z kostí
  • ochutíme
  • povaříme a podáváme
  • přílohy: knedlík, brambor, těstoviny, rýže

8

Vepřové na houbách | veprove-na-houbach


Vepřové na houbách, nebo na kmíně (kmínu) tradiční recept

0,1 kg = 10 dkg
Ingredience:
  • 0,8 kg masa (kotleta, kýta, ramínko)
  • 0,17 kg cibule
  • 0,13 kg tuku
  • 0,17 kg mouky
  • dle chuti sůl
  • 0,33 kg čerstvých hub nebo
  • 0,1 kg sušených (houby se musí namočit předem a pak uvařit)

Postup:
Postup stejný, jako u guláše základního jen s tím rozdílem, že na tuku do růžova osmažíme cibulku a rozkrájíme sušené, či čerstvé houby na nichž pak maso připravujeme.
Pokud houby nahradíme kmínem, budeme mít VEPŘOVÉ na kmínu.

Příloha: houskový, či bramborový knedlík
13

Hašé z vepřového masa | hase-z-veproveho-masa


Hašé z vepřového masa recept

0,1 kg = 10 dkg = 100 g
Ingredience:
  • 1 kg masa (ramínko), nebo vepřových kořínků
  • 0,4 kg kořenové zeleniny
  • 0,15 kg tuku
  • 0,4 kg cibule
  • 0,6 litru mléka
  • 2 žloutky
  • 3 dkg krupice
  • sůl
  • pepř

Postup:
  • maso uvaříme se solí a zeleninou do měkka
  • uvařené maso umeleme
  • drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku
  • žloutky s krupicí rozkvedláme v mléce a vylijeme na drobně pokrájenou cibuli
  • mícháme až do vytvoření kašovité sedliny
  • pak do ní vmícháme umleté maso
  • osolíme, opepříme a můžeme i zahustit strouháním, či zředit polévkou
  • porce můžeme pokapat citronovou šťávou

Příloha: brambory, hranolky, bramborák, dušená zelnina, saláty
3

Utopenci rychle | utopenci-rychle


Utopenci snadno a rychle - recept

Suroviny:
  • 0,5 kg kabanosu
  • 4 cibule
  • 4 lžíce octa
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce worcestru
  • 4 lžíce kečupu
  • 8 lžic vody
  • 1/2 lžičky chilli
  • sůl
  • pepř
  • paprika

Postup:

Kabanos a cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme se do sklenice, zhruba do jedné poloviny a zalijeme lákem.

Lák:
Zbylé přísady povaříme za stálého míchání na mírném ohni s 8 lžícemi vody,přidá se koření dle chuti a jakmile se vše spojí v hladkou hmotu, zalijeme tím sklenici. Pak ještě urovnáme zbytek kabanosu a cibule, vše upěchujeme a zavřeme víčkem. Po vychladnutí můžeme již podávat. V láku v lednici vydrží i měsíc, pokud je za pár minut nesníme.



Editace: 1.7.2011 - 11:53
Počet článků v kategorii: 15
Url:opekane-kotlety-rychle
Share
Share
Tweet