Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.


AD MOB

Uzené maso

Uzené maso vepřové a uzená polévka recept

Ingredience:
0,8 kg uzeného masa

Postup:
Maso uvaříme v hrnci a podáváme s bramborovým, či houskovým knedlíkem a zelím, nebo s bramborovou kaší, či kaší z luštěnin.

K uzenému masu jsou vhodné nejrůznější saláty, či nakládané okurky.

Z vývaru můžete snadno zhotovit uzenou polévku přidáním mrkve, petržele, česneku, soli a tří kuliček pepře. Po uvaření zeleniny přidejte do polévky 5 dkg uvařených krup.


15LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


0

ŘÍZKY NARUBY | rizky-naruby


ŘÍZKY NARUBY

Potřebujeme:
    vepřové plátky
  • slaninu
  • strouhanku
  • cibuli
  • vajíčko
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • zeleninu (paprika, rajče, cibule, žampiony) nebo zeleninu sterilovanou

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme.Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku, osmahneme na pánvi s olejem - větší stupeň. Plátky klademe do pekáče, vystlaný cibulí a slaninou. Nahoru klademe zeleninu, podlejeme trochou vody, přikrejeme alobalem a dáme zapéct do trouby.

12

Jítrnicový prejt | jitrnicovy-prejt


Jítrnicový prejt domácí recept

Ingredience:
  • 2 kg kořínků, nebo masa z hlav
  • 1,2 kg žemlí
  • 0,30 kg tuku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • česnek

Postup:
  • uvařené kořínky, či hlavy obereme a maso i kůže nakrájíme(kůže hrubě umeleme jen do pokud plníme do jitrnic)
  • přidáme housky namočené ve vodě a vymačkané
  • přidáme koření, sůl, česnek a část rozpuštěného tuku
  • vše dobře promícháme
  • dle potřeby ředíme polévkou z uvařených hlava, či kořínků
  • vše vylijeme do vymaštěného pekáče
  • pak upečeme v troubě

Příloha: brambory, nebo zelí s knedlíkem
14

Kořínek na smetaně | korinek-na-smetane


Kořínek (ocásky) na smetaně recept

Ingredience:
  • 1 kg kořínků
  • 30 dkg zeleniny kořenové
  • 10 dkg cibule
  • 1,5 litrů mléka
  • 15 dkg mouky
  • 5 dkg másla
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián



Postup:
  • kořínek uvaříme se zeleninou, solí a kořením
  • maso i zeleninu nakrájíme na nudličky
  • polévku přecedíme a povaříme
  • vývar zahustíme mlékem s moukoiu a okyselíme - necháme chvíli povařit
  • pak do něj vložíme nakrájené maso i zeleninu a znovu povaříme
  • před podáváním přidáme máslo a nasekanou petrželku
  • mléko lze nahradit kyselou smetanou a tím ušetříme máslo

Příloha: knedlík, brambory
2

Buřty na pivě | burty-na-pive


BUŘTY NA PIVĚ

Složení:
  • špekáčky
  • kečup
  • 1 - 2 cibule
  • 1 černé pivo
  • 20 - 30 dkg sýr cihla
  • hořčice plnotučná

Postup přípravy:
Špekáčky po krajích nařízneme a vprostřed nařízneme kapsu, do níž lžičkou dáme dostatečné množství hořčice - nešetříme s ní, na to kolečko cibule a plátek sýra. Špekáčky klademe do pekáčku jeden vedle druhého tak, aby držely během pečení. Naskládáne buřtíky postříkáme kečupem, zalijeme pivem a můžeme dát cibuli i na povrch. Pečeme v troubě nepřikryté asi 40 - 50 minut při teplotě 180 st. C.
6

Segedínský guláš | segedinsky--gulas


Szegedínský guláš pravý recept

Pro 4 hladové turisty.
Ingredience:
  • 1 kg masa (tučného)
  • 20 dkg cibule
  • 15 dkg tuku
  • sůl
  • 20 g kmínu (rovná kávová)
  • 30 g sladké papriky (vrchovatá kávová)
  • 1,6 kg zelí kyselého
  • 0,6 litru mléka
  • 12 dkg mouky

Postup:
  • na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou cibuli
  • přidáme kmín, papriku a na 2x2 až 3x3 cm nakrajené maso
  • osolíme a trochu podlejeme vodou
  • dusíme asi 30 minut
  • pak přidáme překrájené zelí a podlijeme trochou vody
  • přidáme sůl a dusíme do měkka
  • nakonec přidáme mléko s rozkvedlanou moukou a povaříme vše
  • někdy je třeba přidat trochu octa dle chuti
  • příloha: knedlík, či brambory



Editace: 30.6.2011 - 21:41
Počet článků v kategorii: 15
Url:uzene-maso

AD
Share
Share
Tweet