Vepřová pečeně
Vepřová pečeně hodový recept
Ingredience:- 3 kg masa (pečínka, plecko, kýta, krkovička, bůček
- sůl
- kmín
- 0,5 kg tuku (sádla vepřového není li maso tučné samo o sobě)
Postup:
- maso očistíme
- urovnáme do pekáče
- posolíme
- pokmínujeme
- podlijem nepatrně vodou
- dáme na krátkou dobu pod pokličkou podusit
- jakmile je maso podušené sejmeme pokličku a pečeme
- občas podlijeme vřelým vývarem z kostí
- pečeme dle stáří masa asi 90 až 120 minut
- pak maso vyjmeme a porcujeme a uložíme do tepla
- tučnou šťávu z pekáče slijeme
- zbylou dáme vysmahnout, zaprášíme jí do růžova opraženou moukou
- podlijeme vývarem z kostí
- ochutíme
- chvíli povaříme a smícháme s tučnou šťavou
- jako příloha je vhodný knedlík se zelím
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Opékané kotlety rychlý recept pro čtyři hladové chlapy
Ingredience:- 1 kg vepřového masa
- 10 dkg tuku
- 6 dkg mouky
- sůl
Postup:
- kotlety vykostíme
- naklepeme
- posolíme
- jemně poprášíme moukou
- prudce opečeme na rozpáleném tuku po obou stranách vždy asi 4 minuty
- Příloha: opékané brambory, hranolky, dušená zelenina, zeleninové saláty
Guláš základní předpis pro vepřový nebo hovězí guláš - recept
Ingredience:- 0,8 kg masa (i hovězího - stejný postup jako u vepřového)
- 0,33 kg cibule
- 0,17 kg tuku
- 10 dkg mouky
- sůl
- pepř
- paprika(dle chuti sladká, či pálivá)
Postup:
- maso nakrájíme za syrova
- na tuku osmažíme do růžova cibuli nakrajenou na kostky
- přidáme papriku
- dobře rozmícháme
- voložíme nakrájené maso
- posolíme
- popepříme
- dusíme pod pokličkoui
- občas přilijeme horký vývar z kostí
- měkké maso vybereme a uložíme do tepla
- šťávu zalijeme vývarem z kostí
- ochutíme
- povaříme a podáváme
- přílohy: knedlík, brambor, těstoviny, rýže
Vepřová plec na smetaně recept
Ingredience:- 1 kg masa (plecko, kýta)
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
- 0,6 kg kořenové zeleniny
- 0,4 kg cibule
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 1 l mléka (dle potřeby)
- 20 dkg mouky
- 15 dkg tuku
Postup:
- na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou zeleninu i cibuli
- pak na ní položíme posolené a hořčicí potřené maso
- přidáme koření
- dusíme chvíli pod pokličkou
- změklé maso dopečeme v troubě a občas podlíváme horkým vývarem z kostí
- upečené maso naporcujeme a necháme v teplé nádobě
- šťávu zalijeme mlékem s moukou a ochutíme
- můžeme přidat i žloutek, máslo a smetanu
- příloha: houskový knedlík
Szegedínský guláš pravý recept
Pro 4 hladové turisty.Ingredience:
- 1 kg masa (tučného)
- 20 dkg cibule
- 15 dkg tuku
- sůl
- 20 g kmínu (rovná kávová)
- 30 g sladké papriky (vrchovatá kávová)
- 1,6 kg zelí kyselého
- 0,6 litru mléka
- 12 dkg mouky
Postup:
- na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou cibuli
- přidáme kmín, papriku a na 2x2 až 3x3 cm nakrajené maso
- osolíme a trochu podlejeme vodou
- dusíme asi 30 minut
- pak přidáme překrájené zelí a podlijeme trochou vody
- přidáme sůl a dusíme do měkka
- nakonec přidáme mléko s rozkvedlanou moukou a povaříme vše
- někdy je třeba přidat trochu octa dle chuti
- příloha: knedlík, či brambory
Utopenci snadno a rychle - recept
Suroviny:- 0,5 kg kabanosu
- 4 cibule
- 4 lžíce octa
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 4 lžíce worcestru
- 4 lžíce kečupu
- 8 lžic vody
- 1/2 lžičky chilli
- sůl
- pepř
- paprika
Postup:
Kabanos a cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme se do sklenice, zhruba do jedné poloviny a zalijeme lákem.
Lák:
Zbylé přísady povaříme za stálého míchání na mírném ohni s 8 lžícemi vody,přidá se koření dle chuti a jakmile se vše spojí v hladkou hmotu, zalijeme tím sklenici. Pak ještě urovnáme zbytek kabanosu a cibule, vše upěchujeme a zavřeme víčkem. Po vychladnutí můžeme již podávat. V láku v lednici vydrží i měsíc, pokud je za pár minut nesníme.
Editace: 28.6.2011 - 16:03
Počet článků v kategorii: 15
Url:veprova-pecene