Buřty na pivě
BUŘTY NA PIVĚ
Složení:- špekáčky
- kečup
- 1 - 2 cibule
- 1 černé pivo
- 20 - 30 dkg sýr cihla
- hořčice plnotučná
Postup přípravy:
Špekáčky po krajích nařízneme a vprostřed nařízneme kapsu, do níž lžičkou dáme dostatečné množství hořčice - nešetříme s ní, na to kolečko cibule a plátek sýra. Špekáčky klademe do pekáčku jeden vedle druhého tak, aby držely během pečení. Naskládáne buřtíky postříkáme kečupem, zalijeme pivem a můžeme dát cibuli i na povrch. Pečeme v troubě nepřikryté asi 40 - 50 minut při teplotě 180 st. C.
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Smažené kotlety či řízky recept
Ingredience:- 1 kg masa
- 2 ks vajec
- 100 mililitrů mléka
- 15 dkg mouky
- 25 dkg tuku na smažení
- 30 dkg strouhanky
Postup:
- očistíme kotlety, nebo řízky
- naklepeme
- posolíme
- obalíme v mouce
- obalíme v rozšlehaných vajíčkách s mlékem
- obalíme v strouhance
- vložíme do rozpáleného tuku a osmažíme po obou stranách
Přílohy: brambory, bramborový salát, bramborová kaše
Guláš bez míchání
Přísady:- 1 kg vepřového masa (plec)
- 3 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 čaj. lžičky guláš. koření (může být i kari)
- 3 čaj. lžičky papriky sladké
- 3 polévkové lžíce solamylu
- sůl, pepř
- 2 masoxy
- feferonka
- 0,75 - 1 l vody
Nakrájíme maso a cibuli, smícháme ostatní suroviny,promícháme ( masoxy v malém hrníčku a pak dolejeme 1 l vody) , vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme na 250 st. asi 1,5 hodiny. Pozor - nedolíváme vodu, nemíchat, nesundávat alobal !
Szegedínský guláš pravý recept
Pro 4 hladové turisty.Ingredience:
- 1 kg masa (tučného)
- 20 dkg cibule
- 15 dkg tuku
- sůl
- 20 g kmínu (rovná kávová)
- 30 g sladké papriky (vrchovatá kávová)
- 1,6 kg zelí kyselého
- 0,6 litru mléka
- 12 dkg mouky
Postup:
- na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou cibuli
- přidáme kmín, papriku a na 2x2 až 3x3 cm nakrajené maso
- osolíme a trochu podlejeme vodou
- dusíme asi 30 minut
- pak přidáme překrájené zelí a podlijeme trochou vody
- přidáme sůl a dusíme do měkka
- nakonec přidáme mléko s rozkvedlanou moukou a povaříme vše
- někdy je třeba přidat trochu octa dle chuti
- příloha: knedlík, či brambory
ŘÍZKY NARUBY
Potřebujeme:- vepřové plátky
- slaninu
- strouhanku
- cibuli
- vajíčko
- olej
- sůl
- pepř
- zeleninu (paprika, rajče, cibule, žampiony) nebo zeleninu sterilovanou
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme.Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku, osmahneme na pánvi s olejem - větší stupeň. Plátky klademe do pekáče, vystlaný cibulí a slaninou. Nahoru klademe zeleninu, podlejeme trochou vody, přikrejeme alobalem a dáme zapéct do trouby.
Vepřová plec na smetaně recept
Ingredience:- 1 kg masa (plecko, kýta)
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
- 0,6 kg kořenové zeleniny
- 0,4 kg cibule
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 1 l mléka (dle potřeby)
- 20 dkg mouky
- 15 dkg tuku
Postup:
- na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou zeleninu i cibuli
- pak na ní položíme posolené a hořčicí potřené maso
- přidáme koření
- dusíme chvíli pod pokličkou
- změklé maso dopečeme v troubě a občas podlíváme horkým vývarem z kostí
- upečené maso naporcujeme a necháme v teplé nádobě
- šťávu zalijeme mlékem s moukou a ochutíme
- můžeme přidat i žloutek, máslo a smetanu
- příloha: houskový knedlík
Datum: / Wednesday, June 08, 2011 - 20:9
Počet článků v kategorii: 15
Url:burty-na-pive