Buřty na pivě
BUŘTY NA PIVĚ
Složení:- špekáčky
- kečup
- 1 - 2 cibule
- 1 černé pivo
- 20 - 30 dkg sýr cihla
- hořčice plnotučná
Postup přípravy:
Špekáčky po krajích nařízneme a vprostřed nařízneme kapsu, do níž lžičkou dáme dostatečné množství hořčice - nešetříme s ní, na to kolečko cibule a plátek sýra. Špekáčky klademe do pekáčku jeden vedle druhého tak, aby držely během pečení. Naskládáne buřtíky postříkáme kečupem, zalijeme pivem a můžeme dát cibuli i na povrch. Pečeme v troubě nepřikryté asi 40 - 50 minut při teplotě 180 st. C.
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Szegedínský guláš pravý recept
Pro 4 hladové turisty.Ingredience:
- 1 kg masa (tučného)
- 20 dkg cibule
- 15 dkg tuku
- sůl
- 20 g kmínu (rovná kávová)
- 30 g sladké papriky (vrchovatá kávová)
- 1,6 kg zelí kyselého
- 0,6 litru mléka
- 12 dkg mouky
Postup:
- na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou cibuli
- přidáme kmín, papriku a na 2x2 až 3x3 cm nakrajené maso
- osolíme a trochu podlejeme vodou
- dusíme asi 30 minut
- pak přidáme překrájené zelí a podlijeme trochou vody
- přidáme sůl a dusíme do měkka
- nakonec přidáme mléko s rozkvedlanou moukou a povaříme vše
- někdy je třeba přidat trochu octa dle chuti
- příloha: knedlík, či brambory
Jítrnicový prejt domácí recept
Ingredience:- 2 kg kořínků, nebo masa z hlav
- 1,2 kg žemlí
- 0,30 kg tuku
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
Postup:
- uvařené kořínky, či hlavy obereme a maso i kůže nakrájíme(kůže hrubě umeleme jen do pokud plníme do jitrnic)
- přidáme housky namočené ve vodě a vymačkané
- přidáme koření, sůl, česnek a část rozpuštěného tuku
- vše dobře promícháme
- dle potřeby ředíme polévkou z uvařených hlava, či kořínků
- vše vylijeme do vymaštěného pekáče
- pak upečeme v troubě
Příloha: brambory, nebo zelí s knedlíkem
Kořínek (ocásky) na smetaně recept
Ingredience:- 1 kg kořínků
- 30 dkg zeleniny kořenové
- 10 dkg cibule
- 1,5 litrů mléka
- 15 dkg mouky
- 5 dkg másla
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
Postup:
- kořínek uvaříme se zeleninou, solí a kořením
- maso i zeleninu nakrájíme na nudličky
- polévku přecedíme a povaříme
- vývar zahustíme mlékem s moukoiu a okyselíme - necháme chvíli povařit
- pak do něj vložíme nakrájené maso i zeleninu a znovu povaříme
- před podáváním přidáme máslo a nasekanou petrželku
- mléko lze nahradit kyselou smetanou a tím ušetříme máslo
Příloha: knedlík, brambory
Utopenci snadno a rychle - recept
Suroviny:- 0,5 kg kabanosu
- 4 cibule
- 4 lžíce octa
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 4 lžíce worcestru
- 4 lžíce kečupu
- 8 lžic vody
- 1/2 lžičky chilli
- sůl
- pepř
- paprika
Postup:
Kabanos a cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme se do sklenice, zhruba do jedné poloviny a zalijeme lákem.
Lák:
Zbylé přísady povaříme za stálého míchání na mírném ohni s 8 lžícemi vody,přidá se koření dle chuti a jakmile se vše spojí v hladkou hmotu, zalijeme tím sklenici. Pak ještě urovnáme zbytek kabanosu a cibule, vše upěchujeme a zavřeme víčkem. Po vychladnutí můžeme již podávat. V láku v lednici vydrží i měsíc, pokud je za pár minut nesníme.
Guláš základní předpis pro vepřový nebo hovězí guláš - recept
Ingredience:- 0,8 kg masa (i hovězího - stejný postup jako u vepřového)
- 0,33 kg cibule
- 0,17 kg tuku
- 10 dkg mouky
- sůl
- pepř
- paprika(dle chuti sladká, či pálivá)
Postup:
- maso nakrájíme za syrova
- na tuku osmažíme do růžova cibuli nakrajenou na kostky
- přidáme papriku
- dobře rozmícháme
- voložíme nakrájené maso
- posolíme
- popepříme
- dusíme pod pokličkoui
- občas přilijeme horký vývar z kostí
- měkké maso vybereme a uložíme do tepla
- šťávu zalijeme vývarem z kostí
- ochutíme
- povaříme a podáváme
- přílohy: knedlík, brambor, těstoviny, rýže
Datum: / Wednesday, June 08, 2011 - 20:9
Počet článků v kategorii: 15
Url:burty-na-pive