Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Buřty na pivě


BUŘTY NA PIVĚ

Složení:
  • špekáčky
  • kečup
  • 1 - 2 cibule
  • 1 černé pivo
  • 20 - 30 dkg sýr cihla
  • hořčice plnotučná

Postup přípravy:
Špekáčky po krajích nařízneme a vprostřed nařízneme kapsu, do níž lžičkou dáme dostatečné množství hořčice - nešetříme s ní, na to kolečko cibule a plátek sýra. Špekáčky klademe do pekáčku jeden vedle druhého tak, aby držely během pečení. Naskládáne buřtíky postříkáme kečupem, zalijeme pivem a můžeme dát cibuli i na povrch. Pečeme v troubě nepřikryté asi 40 - 50 minut při teplotě 180 st. C.

15LW NO topic_id



Další témata ....(Topics)


7

Guláš základní | gulas-zakladni


Guláš základní předpis pro vepřový nebo hovězí guláš - recept

Ingredience:
  • 0,8 kg masa (i hovězího - stejný postup jako u vepřového)
  • 0,33 kg cibule
  • 0,17 kg tuku
  • 10 dkg mouky
  • sůl
  • pepř
  • paprika(dle chuti sladká, či pálivá)

Postup:
  • maso nakrájíme za syrova
  • na tuku osmažíme do růžova cibuli nakrajenou na kostky
  • přidáme papriku
  • dobře rozmícháme
  • voložíme nakrájené maso
  • posolíme
  • popepříme
  • dusíme pod pokličkoui
  • občas přilijeme horký vývar z kostí
  • měkké maso vybereme a uložíme do tepla
  • šťávu zalijeme vývarem z kostí
  • ochutíme
  • povaříme a podáváme
  • přílohy: knedlík, brambor, těstoviny, rýže

4

Vepřová pečeně | veprova-pecene


Vepřová pečeně hodový recept

Ingredience:
  • 3 kg masa (pečínka, plecko, kýta, krkovička, bůček
  • sůl
  • kmín
  • 0,5 kg tuku (sádla vepřového není li maso tučné samo o sobě)

Postup:
  • maso očistíme
  • urovnáme do pekáče
  • posolíme
  • pokmínujeme
  • podlijem nepatrně vodou
  • dáme na krátkou dobu pod pokličkou podusit
  • jakmile je maso podušené sejmeme pokličku a pečeme
  • občas podlijeme vřelým vývarem z kostí
  • pečeme dle stáří masa asi 90 až 120 minut
  • pak maso vyjmeme a porcujeme a uložíme do tepla
  • tučnou šťávu z pekáče slijeme
  • zbylou dáme vysmahnout, zaprášíme jí do růžova opraženou moukou
  • podlijeme vývarem z kostí
  • ochutíme
  • chvíli povaříme a smícháme s tučnou šťavou
  • jako příloha je vhodný knedlík se zelím

10

Opékané kotlety rychle | opekane-kotlety-rychle


Opékané kotlety rychlý recept pro čtyři hladové chlapy

Ingredience:
  • 1 kg vepřového masa
  • 10 dkg tuku
  • 6 dkg mouky
  • sůl



Postup:
  • kotlety vykostíme
  • naklepeme
  • posolíme
  • jemně poprášíme moukou
  • prudce opečeme na rozpáleném tuku po obou stranách vždy asi 4 minuty
  • Příloha: opékané brambory, hranolky, dušená zelenina, zeleninové saláty

13

Hašé z vepřového masa | hase-z-veproveho-masa


Hašé z vepřového masa recept

0,1 kg = 10 dkg = 100 g
Ingredience:
  • 1 kg masa (ramínko), nebo vepřových kořínků
  • 0,4 kg kořenové zeleniny
  • 0,15 kg tuku
  • 0,4 kg cibule
  • 0,6 litru mléka
  • 2 žloutky
  • 3 dkg krupice
  • sůl
  • pepř

Postup:
  • maso uvaříme se solí a zeleninou do měkka
  • uvařené maso umeleme
  • drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku
  • žloutky s krupicí rozkvedláme v mléce a vylijeme na drobně pokrájenou cibuli
  • mícháme až do vytvoření kašovité sedliny
  • pak do ní vmícháme umleté maso
  • osolíme, opepříme a můžeme i zahustit strouháním, či zředit polévkou
  • porce můžeme pokapat citronovou šťávou

Příloha: brambory, hranolky, bramborák, dušená zelnina, saláty
11

Smažené kotlety a řízky | smazene-kotlety-a-rizky


Smažené kotlety či řízky recept

Ingredience:
  • 1 kg masa
  • 2 ks vajec
  • 100 mililitrů mléka
  • 15 dkg mouky
  • 25 dkg tuku na smažení
  • 30 dkg strouhanky

Postup:
  • očistíme kotlety, nebo řízky
  • naklepeme
  • posolíme
  • obalíme v mouce
  • obalíme v rozšlehaných vajíčkách s mlékem
  • obalíme v strouhance
  • vložíme do rozpáleného tuku a osmažíme po obou stranách

Přílohy: brambory, bramborový salát, bramborová kaše


Datum: / Wednesday, June 08, 2011 - 20:9
Počet článků v kategorii: 15
Url:burty-na-pive
Share
Share
Tweet