Guláš bez míchání
Guláš bez míchání
Přísady:- 1 kg vepřového masa (plec)
- 3 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 čaj. lžičky guláš. koření (může být i kari)
- 3 čaj. lžičky papriky sladké
- 3 polévkové lžíce solamylu
- sůl, pepř
- 2 masoxy
- feferonka
- 0,75 - 1 l vody
Nakrájíme maso a cibuli, smícháme ostatní suroviny,promícháme ( masoxy v malém hrníčku a pak dolejeme 1 l vody) , vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme na 250 st. asi 1,5 hodiny. Pozor - nedolíváme vodu, nemíchat, nesundávat alobal !
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Smažené kotlety či řízky recept
Ingredience:- 1 kg masa
- 2 ks vajec
- 100 mililitrů mléka
- 15 dkg mouky
- 25 dkg tuku na smažení
- 30 dkg strouhanky
Postup:
- očistíme kotlety, nebo řízky
- naklepeme
- posolíme
- obalíme v mouce
- obalíme v rozšlehaných vajíčkách s mlékem
- obalíme v strouhance
- vložíme do rozpáleného tuku a osmažíme po obou stranách
Přílohy: brambory, bramborový salát, bramborová kaše
Jítrnicový prejt domácí recept
Ingredience:- 2 kg kořínků, nebo masa z hlav
- 1,2 kg žemlí
- 0,30 kg tuku
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
Postup:
- uvařené kořínky, či hlavy obereme a maso i kůže nakrájíme(kůže hrubě umeleme jen do pokud plníme do jitrnic)
- přidáme housky namočené ve vodě a vymačkané
- přidáme koření, sůl, česnek a část rozpuštěného tuku
- vše dobře promícháme
- dle potřeby ředíme polévkou z uvařených hlava, či kořínků
- vše vylijeme do vymaštěného pekáče
- pak upečeme v troubě
Příloha: brambory, nebo zelí s knedlíkem
Uzené maso vepřové a uzená polévka recept
Ingredience:0,8 kg uzeného masa
Postup:
Maso uvaříme v hrnci a podáváme s bramborovým, či
houskovým knedlíkem a zelím, nebo s
bramborovou kaší, či kaší z luštěnin.
K uzenému masu jsou vhodné nejrůznější saláty, či nakládané okurky.
Z vývaru můžete snadno zhotovit uzenou polévku přidáním mrkve, petržele, česneku, soli a tří kuliček pepře. Po uvaření zeleniny přidejte do polévky 5 dkg uvařených krup.
Opékané kotlety rychlý recept pro čtyři hladové chlapy
Ingredience:- 1 kg vepřového masa
- 10 dkg tuku
- 6 dkg mouky
- sůl
Postup:
- kotlety vykostíme
- naklepeme
- posolíme
- jemně poprášíme moukou
- prudce opečeme na rozpáleném tuku po obou stranách vždy asi 4 minuty
- Příloha: opékané brambory, hranolky, dušená zelenina, zeleninové saláty
Hašé z vepřového masa recept
0,1 kg = 10 dkg = 100 gIngredience:
- 1 kg masa (ramínko), nebo vepřových kořínků
- 0,4 kg kořenové zeleniny
- 0,15 kg tuku
- 0,4 kg cibule
- 0,6 litru mléka
- 2 žloutky
- 3 dkg krupice
- sůl
- pepř
Postup:
- maso uvaříme se solí a zeleninou do měkka
- uvařené maso umeleme
- drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku
- žloutky s krupicí rozkvedláme v mléce a vylijeme na drobně pokrájenou cibuli
- mícháme až do vytvoření kašovité sedliny
- pak do ní vmícháme umleté maso
- osolíme, opepříme a můžeme i zahustit strouháním, či zředit polévkou
- porce můžeme pokapat citronovou šťávou
Příloha: brambory, hranolky, bramborák, dušená zelnina, saláty
Datum: / 21.11.2010 - 19:9
Počet článků v kategorii: 15
Url:gulas-bez-michani