Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.


AD MOB

Smažené kotlety a řízky

Smažené kotlety či řízky recept

Ingredience:
  • 1 kg masa
  • 2 ks vajec
  • 100 mililitrů mléka
  • 15 dkg mouky
  • 25 dkg tuku na smažení
  • 30 dkg strouhanky

Postup:
  • očistíme kotlety, nebo řízky
  • naklepeme
  • posolíme
  • obalíme v mouce
  • obalíme v rozšlehaných vajíčkách s mlékem
  • obalíme v strouhance
  • vložíme do rozpáleného tuku a osmažíme po obou stranách

Přílohy: brambory, bramborový salát, bramborová kaše

15LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


3

Utopenci rychle | utopenci-rychle


Utopenci snadno a rychle - recept

Suroviny:
  • 0,5 kg kabanosu
  • 4 cibule
  • 4 lžíce octa
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce worcestru
  • 4 lžíce kečupu
  • 8 lžic vody
  • 1/2 lžičky chilli
  • sůl
  • pepř
  • paprika

Postup:

Kabanos a cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme se do sklenice, zhruba do jedné poloviny a zalijeme lákem.

Lák:
Zbylé přísady povaříme za stálého míchání na mírném ohni s 8 lžícemi vody,přidá se koření dle chuti a jakmile se vše spojí v hladkou hmotu, zalijeme tím sklenici. Pak ještě urovnáme zbytek kabanosu a cibule, vše upěchujeme a zavřeme víčkem. Po vychladnutí můžeme již podávat. V láku v lednici vydrží i měsíc, pokud je za pár minut nesníme.

12

Jítrnicový prejt | jitrnicovy-prejt


Jítrnicový prejt domácí recept

Ingredience:
  • 2 kg kořínků, nebo masa z hlav
  • 1,2 kg žemlí
  • 0,30 kg tuku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • česnek

Postup:
  • uvařené kořínky, či hlavy obereme a maso i kůže nakrájíme(kůže hrubě umeleme jen do pokud plníme do jitrnic)
  • přidáme housky namočené ve vodě a vymačkané
  • přidáme koření, sůl, česnek a část rozpuštěného tuku
  • vše dobře promícháme
  • dle potřeby ředíme polévkou z uvařených hlava, či kořínků
  • vše vylijeme do vymaštěného pekáče
  • pak upečeme v troubě

Příloha: brambory, nebo zelí s knedlíkem
8

Vepřové na houbách | veprove-na-houbach


Vepřové na houbách, nebo na kmíně (kmínu) tradiční recept

0,1 kg = 10 dkg
Ingredience:
  • 0,8 kg masa (kotleta, kýta, ramínko)
  • 0,17 kg cibule
  • 0,13 kg tuku
  • 0,17 kg mouky
  • dle chuti sůl
  • 0,33 kg čerstvých hub nebo
  • 0,1 kg sušených (houby se musí namočit předem a pak uvařit)

Postup:
Postup stejný, jako u guláše základního jen s tím rozdílem, že na tuku do růžova osmažíme cibulku a rozkrájíme sušené, či čerstvé houby na nichž pak maso připravujeme.
Pokud houby nahradíme kmínem, budeme mít VEPŘOVÉ na kmínu.

Příloha: houskový, či bramborový knedlík
1

Guláš bez míchání | gulas-bez-michani


Guláš bez míchání

Přísady:
  • 1 kg vepřového masa (plec)
  • 3 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 čaj. lžičky guláš. koření (může být i kari)
  • 3 čaj. lžičky papriky sladké
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • sůl, pepř
  • 2 masoxy
  • feferonka
  • 0,75 - 1 l vody

Nakrájíme maso a cibuli, smícháme ostatní suroviny,promícháme ( masoxy v malém hrníčku a pak dolejeme 1 l vody) , vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme na 250 st. asi 1,5 hodiny. Pozor - nedolíváme vodu, nemíchat, nesundávat alobal !

9

Uzené maso | uzene-maso


Uzené maso vepřové a uzená polévka recept

Ingredience:
0,8 kg uzeného masa

Postup:
Maso uvaříme v hrnci a podáváme s bramborovým, či houskovým knedlíkem a zelím, nebo s bramborovou kaší, či kaší z luštěnin.

K uzenému masu jsou vhodné nejrůznější saláty, či nakládané okurky.

Z vývaru můžete snadno zhotovit uzenou polévku přidáním mrkve, petržele, česneku, soli a tří kuliček pepře. Po uvaření zeleniny přidejte do polévky 5 dkg uvařených krup.



Editace: 1.7.2011 - 12:37
Počet článků v kategorii: 15
Url:smazene-kotlety-a-rizky

AD
Share
Share
Tweet