Smažené kotlety a řízky
Smažené kotlety či řízky recept
Ingredience:- 1 kg masa
- 2 ks vajec
- 100 mililitrů mléka
- 15 dkg mouky
- 25 dkg tuku na smažení
- 30 dkg strouhanky
Postup:
- očistíme kotlety, nebo řízky
- naklepeme
- posolíme
- obalíme v mouce
- obalíme v rozšlehaných vajíčkách s mlékem
- obalíme v strouhance
- vložíme do rozpáleného tuku a osmažíme po obou stranách
Přílohy: brambory, bramborový salát, bramborová kaše
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Vepřové na houbách, nebo na kmíně (kmínu) tradiční recept
0,1 kg = 10 dkgIngredience:
- 0,8 kg masa (kotleta, kýta, ramínko)
- 0,17 kg cibule
- 0,13 kg tuku
- 0,17 kg mouky
- dle chuti sůl
- 0,33 kg čerstvých hub nebo
- 0,1 kg sušených (houby se musí namočit předem a pak uvařit)
Postup:
Postup stejný, jako u guláše základního jen s tím rozdílem, že na tuku do růžova osmažíme cibulku a rozkrájíme sušené, či čerstvé houby na nichž pak maso připravujeme.
Pokud houby nahradíme kmínem, budeme mít VEPŘOVÉ na kmínu.
Příloha: houskový, či bramborový knedlík
Jítrnicový prejt domácí recept
Ingredience:- 2 kg kořínků, nebo masa z hlav
- 1,2 kg žemlí
- 0,30 kg tuku
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
Postup:
- uvařené kořínky, či hlavy obereme a maso i kůže nakrájíme(kůže hrubě umeleme jen do pokud plníme do jitrnic)
- přidáme housky namočené ve vodě a vymačkané
- přidáme koření, sůl, česnek a část rozpuštěného tuku
- vše dobře promícháme
- dle potřeby ředíme polévkou z uvařených hlava, či kořínků
- vše vylijeme do vymaštěného pekáče
- pak upečeme v troubě
Příloha: brambory, nebo zelí s knedlíkem
Utopenci snadno a rychle - recept
Suroviny:- 0,5 kg kabanosu
- 4 cibule
- 4 lžíce octa
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 4 lžíce worcestru
- 4 lžíce kečupu
- 8 lžic vody
- 1/2 lžičky chilli
- sůl
- pepř
- paprika
Postup:
Kabanos a cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme se do sklenice, zhruba do jedné poloviny a zalijeme lákem.
Lák:
Zbylé přísady povaříme za stálého míchání na mírném ohni s 8 lžícemi vody,přidá se koření dle chuti a jakmile se vše spojí v hladkou hmotu, zalijeme tím sklenici. Pak ještě urovnáme zbytek kabanosu a cibule, vše upěchujeme a zavřeme víčkem. Po vychladnutí můžeme již podávat. V láku v lednici vydrží i měsíc, pokud je za pár minut nesníme.
Uzené maso vepřové a uzená polévka recept
Ingredience:0,8 kg uzeného masa
Postup:
Maso uvaříme v hrnci a podáváme s bramborovým, či
houskovým knedlíkem a zelím, nebo s
bramborovou kaší, či kaší z luštěnin.
K uzenému masu jsou vhodné nejrůznější saláty, či nakládané okurky.
Z vývaru můžete snadno zhotovit uzenou polévku přidáním mrkve, petržele, česneku, soli a tří kuliček pepře. Po uvaření zeleniny přidejte do polévky 5 dkg uvařených krup.
Kořínek (ocásky) na smetaně recept
Ingredience:- 1 kg kořínků
- 30 dkg zeleniny kořenové
- 10 dkg cibule
- 1,5 litrů mléka
- 15 dkg mouky
- 5 dkg másla
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
Postup:
- kořínek uvaříme se zeleninou, solí a kořením
- maso i zeleninu nakrájíme na nudličky
- polévku přecedíme a povaříme
- vývar zahustíme mlékem s moukoiu a okyselíme - necháme chvíli povařit
- pak do něj vložíme nakrájené maso i zeleninu a znovu povaříme
- před podáváním přidáme máslo a nasekanou petrželku
- mléko lze nahradit kyselou smetanou a tím ušetříme máslo
Příloha: knedlík, brambory
Editace: 1.7.2011 - 12:37
Počet článků v kategorii: 15
Url:smazene-kotlety-a-rizky