Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Utopenci rychle


Utopenci snadno a rychle - recept

Suroviny:
  • 0,5 kg kabanosu
  • 4 cibule
  • 4 lžíce octa
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce worcestru
  • 4 lžíce kečupu
  • 8 lžic vody
  • 1/2 lžičky chilli
  • sůl
  • pepř
  • paprika

Postup:

Kabanos a cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme se do sklenice, zhruba do jedné poloviny a zalijeme lákem.

Lák:
Zbylé přísady povaříme za stálého míchání na mírném ohni s 8 lžícemi vody,přidá se koření dle chuti a jakmile se vše spojí v hladkou hmotu, zalijeme tím sklenici. Pak ještě urovnáme zbytek kabanosu a cibule, vše upěchujeme a zavřeme víčkem. Po vychladnutí můžeme již podávat. V láku v lednici vydrží i měsíc, pokud je za pár minut nesníme.


15LW NO topic_id



Další témata ....(Topics)


10

Opékané kotlety rychle | opekane-kotlety-rychle


Opékané kotlety rychlý recept pro čtyři hladové chlapy

Ingredience:
  • 1 kg vepřového masa
  • 10 dkg tuku
  • 6 dkg mouky
  • sůl



Postup:
  • kotlety vykostíme
  • naklepeme
  • posolíme
  • jemně poprášíme moukou
  • prudce opečeme na rozpáleném tuku po obou stranách vždy asi 4 minuty
  • Příloha: opékané brambory, hranolky, dušená zelenina, zeleninové saláty

9

Uzené maso | uzene-maso


Uzené maso vepřové a uzená polévka recept

Ingredience:
0,8 kg uzeného masa

Postup:
Maso uvaříme v hrnci a podáváme s bramborovým, či houskovým knedlíkem a zelím, nebo s bramborovou kaší, či kaší z luštěnin.

K uzenému masu jsou vhodné nejrůznější saláty, či nakládané okurky.

Z vývaru můžete snadno zhotovit uzenou polévku přidáním mrkve, petržele, česneku, soli a tří kuliček pepře. Po uvaření zeleniny přidejte do polévky 5 dkg uvařených krup.

4

Vepřová pečeně | veprova-pecene


Vepřová pečeně hodový recept

Ingredience:
  • 3 kg masa (pečínka, plecko, kýta, krkovička, bůček
  • sůl
  • kmín
  • 0,5 kg tuku (sádla vepřového není li maso tučné samo o sobě)

Postup:
  • maso očistíme
  • urovnáme do pekáče
  • posolíme
  • pokmínujeme
  • podlijem nepatrně vodou
  • dáme na krátkou dobu pod pokličkou podusit
  • jakmile je maso podušené sejmeme pokličku a pečeme
  • občas podlijeme vřelým vývarem z kostí
  • pečeme dle stáří masa asi 90 až 120 minut
  • pak maso vyjmeme a porcujeme a uložíme do tepla
  • tučnou šťávu z pekáče slijeme
  • zbylou dáme vysmahnout, zaprášíme jí do růžova opraženou moukou
  • podlijeme vývarem z kostí
  • ochutíme
  • chvíli povaříme a smícháme s tučnou šťavou
  • jako příloha je vhodný knedlík se zelím

6

Segedínský guláš | segedinsky--gulas


Szegedínský guláš pravý recept

Pro 4 hladové turisty.
Ingredience:
  • 1 kg masa (tučného)
  • 20 dkg cibule
  • 15 dkg tuku
  • sůl
  • 20 g kmínu (rovná kávová)
  • 30 g sladké papriky (vrchovatá kávová)
  • 1,6 kg zelí kyselého
  • 0,6 litru mléka
  • 12 dkg mouky

Postup:
  • na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou cibuli
  • přidáme kmín, papriku a na 2x2 až 3x3 cm nakrajené maso
  • osolíme a trochu podlejeme vodou
  • dusíme asi 30 minut
  • pak přidáme překrájené zelí a podlijeme trochou vody
  • přidáme sůl a dusíme do měkka
  • nakonec přidáme mléko s rozkvedlanou moukou a povaříme vše
  • někdy je třeba přidat trochu octa dle chuti
  • příloha: knedlík, či brambory

1

Guláš bez míchání | gulas-bez-michani


Guláš bez míchání

Přísady:
  • 1 kg vepřového masa (plec)
  • 3 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 čaj. lžičky guláš. koření (může být i kari)
  • 3 čaj. lžičky papriky sladké
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • sůl, pepř
  • 2 masoxy
  • feferonka
  • 0,75 - 1 l vody

Nakrájíme maso a cibuli, smícháme ostatní suroviny,promícháme ( masoxy v malém hrníčku a pak dolejeme 1 l vody) , vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme na 250 st. asi 1,5 hodiny. Pozor - nedolíváme vodu, nemíchat, nesundávat alobal !



Editace: 21.6.2011 - 22:39
Počet článků v kategorii: 15
Url:utopenci-rychle
Share
Share
Tweet