ŘÍZKY NARUBY
ŘÍZKY NARUBY
Potřebujeme:- vepřové plátky
- slaninu
- strouhanku
- cibuli
- vajíčko
- olej
- sůl
- pepř
- zeleninu (paprika, rajče, cibule, žampiony) nebo zeleninu sterilovanou
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme.Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku, osmahneme na pánvi s olejem - větší stupeň. Plátky klademe do pekáče, vystlaný cibulí a slaninou. Nahoru klademe zeleninu, podlejeme trochou vody, přikrejeme alobalem a dáme zapéct do trouby.
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Vepřová pečeně hodový recept
Ingredience:- 3 kg masa (pečínka, plecko, kýta, krkovička, bůček
- sůl
- kmín
- 0,5 kg tuku (sádla vepřového není li maso tučné samo o sobě)
Postup:
- maso očistíme
- urovnáme do pekáče
- posolíme
- pokmínujeme
- podlijem nepatrně vodou
- dáme na krátkou dobu pod pokličkou podusit
- jakmile je maso podušené sejmeme pokličku a pečeme
- občas podlijeme vřelým vývarem z kostí
- pečeme dle stáří masa asi 90 až 120 minut
- pak maso vyjmeme a porcujeme a uložíme do tepla
- tučnou šťávu z pekáče slijeme
- zbylou dáme vysmahnout, zaprášíme jí do růžova opraženou moukou
- podlijeme vývarem z kostí
- ochutíme
- chvíli povaříme a smícháme s tučnou šťavou
- jako příloha je vhodný knedlík se zelím
Vepřová plec na smetaně recept
Ingredience:- 1 kg masa (plecko, kýta)
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
- 0,6 kg kořenové zeleniny
- 0,4 kg cibule
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 1 l mléka (dle potřeby)
- 20 dkg mouky
- 15 dkg tuku
Postup:
- na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou zeleninu i cibuli
- pak na ní položíme posolené a hořčicí potřené maso
- přidáme koření
- dusíme chvíli pod pokličkou
- změklé maso dopečeme v troubě a občas podlíváme horkým vývarem z kostí
- upečené maso naporcujeme a necháme v teplé nádobě
- šťávu zalijeme mlékem s moukou a ochutíme
- můžeme přidat i žloutek, máslo a smetanu
- příloha: houskový knedlík
Smažené kotlety či řízky recept
Ingredience:- 1 kg masa
- 2 ks vajec
- 100 mililitrů mléka
- 15 dkg mouky
- 25 dkg tuku na smažení
- 30 dkg strouhanky
Postup:
- očistíme kotlety, nebo řízky
- naklepeme
- posolíme
- obalíme v mouce
- obalíme v rozšlehaných vajíčkách s mlékem
- obalíme v strouhance
- vložíme do rozpáleného tuku a osmažíme po obou stranách
Přílohy: brambory, bramborový salát, bramborová kaše
Guláš základní předpis pro vepřový nebo hovězí guláš - recept
Ingredience:- 0,8 kg masa (i hovězího - stejný postup jako u vepřového)
- 0,33 kg cibule
- 0,17 kg tuku
- 10 dkg mouky
- sůl
- pepř
- paprika(dle chuti sladká, či pálivá)
Postup:
- maso nakrájíme za syrova
- na tuku osmažíme do růžova cibuli nakrajenou na kostky
- přidáme papriku
- dobře rozmícháme
- voložíme nakrájené maso
- posolíme
- popepříme
- dusíme pod pokličkoui
- občas přilijeme horký vývar z kostí
- měkké maso vybereme a uložíme do tepla
- šťávu zalijeme vývarem z kostí
- ochutíme
- povaříme a podáváme
- přílohy: knedlík, brambor, těstoviny, rýže
BUŘTY NA PIVĚ
Složení:- špekáčky
- kečup
- 1 - 2 cibule
- 1 černé pivo
- 20 - 30 dkg sýr cihla
- hořčice plnotučná
Postup přípravy:
Špekáčky po krajích nařízneme a vprostřed nařízneme kapsu, do níž lžičkou dáme dostatečné množství hořčice - nešetříme s ní, na to kolečko cibule a plátek sýra. Špekáčky klademe do pekáčku jeden vedle druhého tak, aby držely během pečení. Naskládáne buřtíky postříkáme kečupem, zalijeme pivem a můžeme dát cibuli i na povrch. Pečeme v troubě nepřikryté asi 40 - 50 minut při teplotě 180 st. C.
Datum: / 26.10.2010 - 22:18
Počet článků v kategorii: 15
Url:rizky-naruby