Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

ŘÍZKY NARUBY


ŘÍZKY NARUBY

Potřebujeme:
    vepřové plátky
  • slaninu
  • strouhanku
  • cibuli
  • vajíčko
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • zeleninu (paprika, rajče, cibule, žampiony) nebo zeleninu sterilovanou

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme.Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku, osmahneme na pánvi s olejem - větší stupeň. Plátky klademe do pekáče, vystlaný cibulí a slaninou. Nahoru klademe zeleninu, podlejeme trochou vody, přikrejeme alobalem a dáme zapéct do trouby.


15LW NO topic_id



Další témata ....(Topics)


13

Hašé z vepřového masa | hase-z-veproveho-masa


Hašé z vepřového masa recept

0,1 kg = 10 dkg = 100 g
Ingredience:
  • 1 kg masa (ramínko), nebo vepřových kořínků
  • 0,4 kg kořenové zeleniny
  • 0,15 kg tuku
  • 0,4 kg cibule
  • 0,6 litru mléka
  • 2 žloutky
  • 3 dkg krupice
  • sůl
  • pepř

Postup:
  • maso uvaříme se solí a zeleninou do měkka
  • uvařené maso umeleme
  • drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku
  • žloutky s krupicí rozkvedláme v mléce a vylijeme na drobně pokrájenou cibuli
  • mícháme až do vytvoření kašovité sedliny
  • pak do ní vmícháme umleté maso
  • osolíme, opepříme a můžeme i zahustit strouháním, či zředit polévkou
  • porce můžeme pokapat citronovou šťávou

Příloha: brambory, hranolky, bramborák, dušená zelnina, saláty
1

Guláš bez míchání | gulas-bez-michani


Guláš bez míchání

Přísady:
  • 1 kg vepřového masa (plec)
  • 3 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 čaj. lžičky guláš. koření (může být i kari)
  • 3 čaj. lžičky papriky sladké
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • sůl, pepř
  • 2 masoxy
  • feferonka
  • 0,75 - 1 l vody

Nakrájíme maso a cibuli, smícháme ostatní suroviny,promícháme ( masoxy v malém hrníčku a pak dolejeme 1 l vody) , vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme na 250 st. asi 1,5 hodiny. Pozor - nedolíváme vodu, nemíchat, nesundávat alobal !

6

Segedínský guláš | segedinsky--gulas


Szegedínský guláš pravý recept

Pro 4 hladové turisty.
Ingredience:
  • 1 kg masa (tučného)
  • 20 dkg cibule
  • 15 dkg tuku
  • sůl
  • 20 g kmínu (rovná kávová)
  • 30 g sladké papriky (vrchovatá kávová)
  • 1,6 kg zelí kyselého
  • 0,6 litru mléka
  • 12 dkg mouky

Postup:
  • na tuku usmažíme do růžova na drobno pokrájenou cibuli
  • přidáme kmín, papriku a na 2x2 až 3x3 cm nakrajené maso
  • osolíme a trochu podlejeme vodou
  • dusíme asi 30 minut
  • pak přidáme překrájené zelí a podlijeme trochou vody
  • přidáme sůl a dusíme do měkka
  • nakonec přidáme mléko s rozkvedlanou moukou a povaříme vše
  • někdy je třeba přidat trochu octa dle chuti
  • příloha: knedlík, či brambory

2

Buřty na pivě | burty-na-pive


BUŘTY NA PIVĚ

Složení:
  • špekáčky
  • kečup
  • 1 - 2 cibule
  • 1 černé pivo
  • 20 - 30 dkg sýr cihla
  • hořčice plnotučná

Postup přípravy:
Špekáčky po krajích nařízneme a vprostřed nařízneme kapsu, do níž lžičkou dáme dostatečné množství hořčice - nešetříme s ní, na to kolečko cibule a plátek sýra. Špekáčky klademe do pekáčku jeden vedle druhého tak, aby držely během pečení. Naskládáne buřtíky postříkáme kečupem, zalijeme pivem a můžeme dát cibuli i na povrch. Pečeme v troubě nepřikryté asi 40 - 50 minut při teplotě 180 st. C.
10

Opékané kotlety rychle | opekane-kotlety-rychle


Opékané kotlety rychlý recept pro čtyři hladové chlapy

Ingredience:
  • 1 kg vepřového masa
  • 10 dkg tuku
  • 6 dkg mouky
  • sůl



Postup:
  • kotlety vykostíme
  • naklepeme
  • posolíme
  • jemně poprášíme moukou
  • prudce opečeme na rozpáleném tuku po obou stranách vždy asi 4 minuty
  • Příloha: opékané brambory, hranolky, dušená zelenina, zeleninové saláty



Datum: / 26.10.2010 - 22:18
Počet článků v kategorii: 15
Url:rizky-naruby
Share
Share
Tweet