Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Zabíjení čištění kapra ryby


AD MOB

Zabíjení, čištění, stahování kůže ryby (kapra, úhoře) návod

Postup:

Zabíjení ryby

  • kapra zabalíme do utěrky aby nám nevyklouzl
  • přes hlavu dáme cíp utěrky
  • omráčíme paličkou na maso
  • neprodleně zařízneme nožem za hlavu a přerušíme míchu

Usmrcení kapra video s audio návodem

**

Oškrabávání šupin

  • Protože odstraněním kůže ryby se zbavíme užitečných látek stačí rybu jen očistit od šupin.
  • Rybu čistíme dokud neoschla, protože zaschlé šupiny pevně drží a můžeme snadno proříznout kůži.
  • Šupiny škrábeme tupou hranou nože, struhadlem, či škrabkou na šupiny.
  • Lína či okouna před čištěním polijeme vařící vodou, jelikož jejich šupiny více drží na kůži.
  • Ryby, které budeme upravovat na modro neškrábeme a dbáme abychom neporušili slizký povrch kůže.

Čištění ryby kapra od šupin video i audio návod

**

Stahování kůže ryb

  • Mladé ryby nestahujeme.
  • Stahujeme jen staré, velké ryby a ty které mají tlustou nestravitelnou kůži.
  • Rybě nařízneme kůži po celém hřbetě a stahujeme směrem k břichu.
  • Pokud se kůže strhává i s masem, pomáháme si nožíkem, kterým maso od kůže odškrabáváme.
  • Staženou kůži můžeme použít k vaření rosolu.
  • Uhoře stahujeme naříznutím kůže hned za hlavou.
  • Úhoře pověsíme za hlavu ocasem dolů.
  • Kůži stahujeme vcelku.
  • Úhoř má žlučník hned podk kůží nedaleko hlavy, začínáme opatrně abychom žlučník neprotrhli.

Date: 15.07.2011 - 10:41

11LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


6

Vařená ryba | varena-ryba


Vařená ryba zdravý recept

Ingredience:
  • 1,5 kg ryby
  • sůl
  • 1 litr vody
  • 5 dkg kořenové zeleniny
  • 3 dkg cibule
  • 4 kuličky pepře
  • 1 kulička nového koření
  • kousek bobkového listu
  • 10 dkg másla na polití
  • zelená petržel
  • 1 ks citron

Postup:
Ryby vaříme vcelku, nebo naporcované.
  • do pekáče nalijeme vodu
  • přidáme na kolečka nakrájenou čistou zeleninu
  • vaříme 10 minut
  • do vařící směsi vložíme vykuchanou osolenou rybu
  • vše přikryjeme poklicí
  • zmírníme oheň a jemně paříme 15 až 25 minut (pstruha vaříme vcelku 10 - 15 minut)
  • pokud je ryba naporcovaná vaříme nejdéle 10 minut
  • uvařenou rybu - porce vyndáme do nahřáté mísy a pokapeme máslem
  • rybu ozdobíme petrželkou a kolečky citronu
  • Přiloha: bramborová kaše, brambory, bílé pečivo atd.

Date: 15.07.2011 - 11:33
0

Rybí filé na žampionech | rybi-file-na-zampionech


Rybí filé na žampionech recept

Ingredience:
  • rybí filé
  • máslo
  • žampiony
  • cibule
  • citrón
  • kmín
  • petželka
  • grilovací koření
  • sůl

Postup:
  • Nakrájenou cibuli zpěníme na másle aby zůstala světlá,
  • přifdáme rozkrájené žampiony,
  • posolíme,
  • přidáme kmín a podusíme.
  • Každou porci filé posolíme, poprášíme gril. kořením a položíme na čtverec alobalu.
  • Na porce navršíme podušené žampiony, pokapeme zbylým máslem a zabalíme.
  • Naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
  • Pečené filé z alobalu vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.

Date: 14.07.2011 - 15:11
8

Kapr India | kapr-india


Kapr "India" výtečný rybí pochoutkový recept

Ingredience:
  • kapr očištěný
  • citronová šťáva
  • sůl
  • vejce
  • mouka hladká
  • tuk
  • banány
  • olej
  • citrón

Postup:
  • Porce očištěného kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme asi na 20 minut do chladna.
  • Jednotlivé porce namočíme do rozšlehaných osolených vajec, obalíme v mouce a osmažíme.
  • Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji.
  • Porce ryby podáváme v požadované teplotě obložené plátky opečených banánů a ozdobíme plátkem citronu.

Date: 15.07.2011 - 12:30
2

Rybí filé s cibulovou kůrčičkou | rybi-file-s-cibulovou-kurcickou


Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept

Ingredience:
  • filé
  • máslo
  • česnek
  • strouhanka
  • hořčice
  • pažitka (petrž. nať)
  • sůl
  • pepř

Postup:
  • Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
  • přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
  • Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.

Date: 14.07.2011 - 15:15
9

Makrela po Řecku | makrela-po-recku


Makrela po Řecku recept

Ingredience:
  • makrela
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • oregáno
  • olej
  • rajčatový protlak
  • citrón
  • ocet
  • zelená petržel
  • olivy zelené

Postup:
  • Makrelu očistíme a opláchneme.
  • Pokapeme ji octem, osolíme a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
  • Porce složíme do pekáče, posypeme rozssekanou cibulí s česnekem, rozemnutým oregánem a zalijeme protlakem rozmíchaným se lžící vody, olejem a podle chuti s trochou citronové šťávy.
  • Upečeme, do šťávy přidáme pokrájené olivy a necháme asi 5 minut prohřát.
  • Podáváme ihned s dílkem citrónu nebo ucháváme v požadované teplotě.

Date: 15.07.2011 - 12:32


Editace: 15.7.2011 - 11:18
Počet článků v kategorii: 11
Url:zabijeni-kapra-ryby

AD
11 Share
Share
Tweet