Zabíjení čištění kapra ryby
Zabíjení, čištění, stahování kůže ryby (kapra, úhoře) návod
Postup:Zabíjení ryby
- kapra zabalíme do utěrky aby nám nevyklouzl
- přes hlavu dáme cíp utěrky
- omráčíme paličkou na maso
- neprodleně zařízneme nožem za hlavu a přerušíme míchu
Usmrcení kapra video s audio návodem
Oškrabávání šupin
- Protože odstraněním kůže ryby se zbavíme užitečných látek stačí rybu jen očistit od šupin.
- Rybu čistíme dokud neoschla, protože zaschlé šupiny pevně drží a můžeme snadno proříznout kůži.
- Šupiny škrábeme tupou hranou nože, struhadlem, či škrabkou na šupiny.
- Lína či okouna před čištěním polijeme vařící vodou, jelikož jejich šupiny více drží na kůži.
- Ryby, které budeme upravovat na modro neškrábeme a dbáme abychom neporušili slizký povrch kůže.
Čištění ryby kapra od šupin video i audio návod
Stahování kůže ryb
- Mladé ryby nestahujeme.
- Stahujeme jen staré, velké ryby a ty které mají tlustou nestravitelnou kůži.
- Rybě nařízneme kůži po celém hřbetě a stahujeme směrem k břichu.
- Pokud se kůže strhává i s masem, pomáháme si nožíkem, kterým maso od kůže odškrabáváme.
- Staženou kůži můžeme použít k vaření rosolu.
- Uhoře stahujeme naříznutím kůže hned za hlavou.
- Úhoře pověsíme za hlavu ocasem dolů.
- Kůži stahujeme vcelku.
- Úhoř má žlučník hned podk kůží nedaleko hlavy, začínáme opatrně abychom žlučník neprotrhli.
Date: 15.07.2011 - 10:41
11LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou recept
Ingredience:- filety tilápie
- citron
- citr. tymián
- petržel. nať
- kopr
- sůl
- bílý pepř
- olej
- cibule
- česnek
- smetana
- hořčice
- sůl
Postup:
- Filety tilápie pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekanými bylinkami (citr. tymián, nať, kopr) , sůl, bílý pepř.
- Na rozpáleném oleji napůl s máslem osmahneme filety a udržujeme v teple.
- Na lžíci oleje osmahneme najemno nasekanou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, přidáme smetanu, chvilku povaříme, přidáme bylinky dle chuti ( petr. nať, tymián nebo kopr), lžičku hořčice, dochutíme (sůl nebo pepř nebo vegetu).
Date: 14.07.2011 - 15:30
Kapr pečený se sýrem recept
Ingredience:- kapr očištěný
- sůl
- citronová šťáva
- máslo
- zelená paprika
- uzený sýr eidam
- petrželová nať
Postup:
- Očištěné a opláchnuté porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
- Pak je složíme do máslem vymazané nádoby.
- Pod každou porci ryby položíme na tenké nudličky nakrájené čerstvé papriky, mírně podlijeme a upečeme téměř doměkka.
- Zasypeme vrstvou strouhaného uzeného sýra a zapečeme.
- Před podáváním na talíř rybu posypeme sekanou petrželovou natí.
Date: 15.07.2011 - 12:27
Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept
Ingredience:- filé
- máslo
- česnek
- strouhanka
- hořčice
- pažitka (petrž. nať)
- sůl
- pepř
Postup:
- Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
- přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
- Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.
Date: 14.07.2011 - 15:15
Rybí karbanátek recept
Ingredience:- rybí filé
- cibule
- sůl
- kmín drcený
- veka
- mléko
- vejce 2 ks
- česnek
- strouhanka
- olej na smažení
Postup:
- Rybí filé opláchneme, zamícháme s jemně nakrájenou očištěnou cibulí, drceným kmínem, vejci, česnekem utřeným se solí, zahustíme vekou namočenou v mléce a vymačkanou a podle chuti dosolíme.
- Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.
Date: 15.07.2011 - 12:35
Makrela po Řecku recept
Ingredience:- makrela
- cibule
- česnek
- sůl
- oregáno
- olej
- rajčatový protlak
- citrón
- ocet
- zelená petržel
- olivy zelené
Postup:
- Makrelu očistíme a opláchneme.
- Pokapeme ji octem, osolíme a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
- Porce složíme do pekáče, posypeme rozssekanou cibulí s česnekem, rozemnutým oregánem a zalijeme protlakem rozmíchaným se lžící vody, olejem a podle chuti s trochou citronové šťávy.
- Upečeme, do šťávy přidáme pokrájené olivy a necháme asi 5 minut prohřát.
- Podáváme ihned s dílkem citrónu nebo ucháváme v požadované teplotě.
Date: 15.07.2011 - 12:32
Editace: 15.7.2011 - 11:18
Počet článků v kategorii: 11
Url:zabijeni-kapra-ryby