Rybí filé na žampionech
Rybí filé na žampionech recept
Ingredience:- rybí filé
- máslo
- žampiony
- cibule
- citrón
- kmín
- petželka
- grilovací koření
- sůl
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle aby zůstala světlá,
- přifdáme rozkrájené žampiony,
- posolíme,
- přidáme kmín a podusíme.
- Každou porci filé posolíme, poprášíme gril. kořením a položíme na čtverec alobalu.
- Na porce navršíme podušené žampiony, pokapeme zbylým máslem a zabalíme.
- Naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
- Pečené filé z alobalu vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.
Date: 14.07.2011 - 15:11
11LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Zabíjení, čištění, stahování kůže ryby (kapra, úhoře) návod
Postup:Zabíjení ryby
- kapra zabalíme do utěrky aby nám nevyklouzl
- přes hlavu dáme cíp utěrky
- omráčíme paličkou na maso
- neprodleně zařízneme nožem za hlavu a přerušíme míchu
Usmrcení kapra video s audio návodem
Oškrabávání šupin
- Protože odstraněním kůže ryby se zbavíme užitečných látek stačí rybu jen očistit od šupin.
- Rybu čistíme dokud neoschla, protože zaschlé šupiny pevně drží a můžeme snadno proříznout kůži.
- Šupiny škrábeme tupou hranou nože, struhadlem, či škrabkou na šupiny.
- Lína či okouna před čištěním polijeme vařící vodou, jelikož jejich šupiny více drží na kůži.
- Ryby, které budeme upravovat na modro neškrábeme a dbáme abychom neporušili slizký povrch kůže.
Čištění ryby kapra od šupin video i audio návod
Stahování kůže ryb
- Mladé ryby nestahujeme.
- Stahujeme jen staré, velké ryby a ty které mají tlustou nestravitelnou kůži.
- Rybě nařízneme kůži po celém hřbetě a stahujeme směrem k břichu.
- Pokud se kůže strhává i s masem, pomáháme si nožíkem, kterým maso od kůže odškrabáváme.
- Staženou kůži můžeme použít k vaření rosolu.
- Uhoře stahujeme naříznutím kůže hned za hlavou.
- Úhoře pověsíme za hlavu ocasem dolů.
- Kůži stahujeme vcelku.
- Úhoř má žlučník hned podk kůží nedaleko hlavy, začínáme opatrně abychom žlučník neprotrhli.
Date: 15.07.2011 - 10:41
Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou recept
Ingredience:- filety tilápie
- citron
- citr. tymián
- petržel. nať
- kopr
- sůl
- bílý pepř
- olej
- cibule
- česnek
- smetana
- hořčice
- sůl
Postup:
- Filety tilápie pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekanými bylinkami (citr. tymián, nať, kopr) , sůl, bílý pepř.
- Na rozpáleném oleji napůl s máslem osmahneme filety a udržujeme v teple.
- Na lžíci oleje osmahneme najemno nasekanou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, přidáme smetanu, chvilku povaříme, přidáme bylinky dle chuti ( petr. nať, tymián nebo kopr), lžičku hořčice, dochutíme (sůl nebo pepř nebo vegetu).
Date: 14.07.2011 - 15:30
Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept
Ingredience:- filé
- máslo
- česnek
- strouhanka
- hořčice
- pažitka (petrž. nať)
- sůl
- pepř
Postup:
- Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
- přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
- Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.
Date: 14.07.2011 - 15:15
Bylinková marináda na ryby recept
Ingredience:- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžičky provensálského koření
- 1 lžička soli
- 200 ml bílého vína
- 1/2 šálku slunečnicového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme do středně velké mísy. Přidáme prolisovaný česnek, koření, hořčici,sůl, víno a dobře promícháme. Nakonec přidáme olej, citronovou šťávu a ještě důkladně promícháme. Marinádu nalijeme na plátky hovězího masa nebo porce ryb a necháme asi 4 hodiny odležet. Během marinování maso obracíme.
Date: 14.07.2011 - 15:13Vařená ryba zdravý recept
Ingredience:- 1,5 kg ryby
- sůl
- 1 litr vody
- 5 dkg kořenové zeleniny
- 3 dkg cibule
- 4 kuličky pepře
- 1 kulička nového koření
- kousek bobkového listu
- 10 dkg másla na polití
- zelená petržel
- 1 ks citron
Postup:
Ryby vaříme vcelku, nebo naporcované.
- do pekáče nalijeme vodu
- přidáme na kolečka nakrájenou čistou zeleninu
- vaříme 10 minut
- do vařící směsi vložíme vykuchanou osolenou rybu
- vše přikryjeme poklicí
- zmírníme oheň a jemně paříme 15 až 25 minut (pstruha vaříme vcelku 10 - 15 minut)
- pokud je ryba naporcovaná vaříme nejdéle 10 minut
- uvařenou rybu - porce vyndáme do nahřáté mísy a pokapeme máslem
- rybu ozdobíme petrželkou a kolečky citronu
- Přiloha: bramborová kaše, brambory, bílé pečivo atd.
Date: 15.07.2011 - 11:33
Datum: / Thursday, July 14, 2011 - 15:10
Počet článků v kategorii: 11
Url:rybi-file-na-zampionech